Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

27 Μαΐου, 2024 19:38

Athens, GR
24°
Partly Cloudy
Search
Close this search box.

55,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για έργα και αναπτυξιακές δράσεις στο Δήμο Ωρωπού

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Περίπου 55,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για έργα και αναπτυξιακές δράσεις

Στον Δήμο Ωρωπού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Με τη συμβολή της Περιφέρειας και σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο, o Ωρωπός «βλέπει» έργα που δεν είχαν γίνει εδώ και 30 χρόνια» Τον Δήμο Ωρωπού επισκέφθηκε χθες 20.06.2023 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να εποπτεύσει σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού, κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής κ.τ.λ.π.) έργα, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 55,5 εκατ. ευρώ. Επίσης δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα και στην υλοποίηση του διαδημοτικού έργου «Κατασκευής της Παραλιακής Οδού Μαραθώνα – Ωρωπού», με προϋπολογισμό μελετών 3.306.000€.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στον Δήμο, ο Περιφερειάρχης μετέβη στο ειδικό σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα όπου ξεναγήθηκε και στις σχολικές δομές του γυμνασίου και λυκείου του σωφρονιστικού καταστήματος, επισκέφθηκε το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης κατασκηνώσεων στη Σφενδάλη Μαλακάσας όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ωρωπού, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το δήμαρχο και τα στελέχη του δήμου, τόσο για τα έργα που υλοποιούνται, όσο και για τα έργα που βρίσκονται στην τελική ευθεία για να τεθούν σε δημοπράτηση. Ακολούθως επισκέφθηκε το «Βρεφονηπιακό Σταθμό Δήμου Ωρωπού» η ανέγερση του οποίου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% και είχε προϋπολογισμό 1,7εκατ. ευρώ. Έμφαση δόθηκε και στην εξασφάλιση μέσω του νέου Προγράμματος Αττική 2021-2027, του ποσού των 20 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του Νοσοκομείου της Ανατολικής Αττικής. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στα έργα προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα, σε έργα οδικής ασφάλειας, ανακύκλωσης και επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν εκτός από τον Δήμαρχο Ωρωπού Γ. Γιασημάκη, ο

Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Ατνιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β.Κόκκαλης, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θ. Κατσιγιάννης και Γ.

Βλάχου, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γ. Πατούλη Α. Τρανούλη, Ν. Χιωτάκης, Χ. Γαλανοπούλου, Β.Καβαλλάρη και Α. Πέτρου-Γκίνη.

Κατά τη συνάντηση του με τους πολίτες σε κεντρικό καφέ της πόλης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ Κ. Κατσανδρή, οι Αντιδήμαρχοι Ωρωπού Γ. Δήμας, Γ.Παπαγιάννης, Γ. Αρμιργιώτης, Δ. Σαμπάνης, Ν. Τζεβελέκος, Ε. Ηλιάσκος, Ι. Ντάσης, Γαζβινιάν Α., ο Τρομπούκης Χρήστος-Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού Δ. Καμπιώτης, ο Ξαρχουλάκος Αλεξανδρος- Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, οι πρώην Δήμαρχοι Ωρωπού Οικονομάκος Γιάννης και Ρούσος Θωμάς, η Κωτσοπούλου-Γαρδή Εμμανουέλα –Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αθήνας, Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Β. Σωφρόνη, ο Πρώην Πρόεδρος Παγκρήτιου Ένωσης Γ. Μαριδάκης, ο Καλύβας Άγγελος- Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Περιβάλλοντος και λειτουργίας Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού, ο

Γιάννης Μπράτης – Διευθυντής 1 ου Δημοτικού Σχολείου Ωρωπού, ο Καυκόπουλος Σπύρος- Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ωρωπού, ο Αγγελής Δημήτρης- Αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής και άλλοι.

———————-

Γ. Πατούλης: «Συμβάλουμε στη διευθέτηση ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο Ωρωπού και συνολικά την Ανατολική Αττική και επιλύουμε προβλήματα που είχαν παραμείνει σε στασιμότητα δεκαετίες».

Τον Περιφερειάρχη Αττικής υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Γ. Γιασημάκης, ο οποίος παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και στελεχών της Περιφέρειας και του δήμου, ευχαρίστησε θερμά το Γ. Πατούλη υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Περιφερειάρχης Αττικής είναι πάντα κοντά μας και συμβάλει, σε συνεργασία με τα στελέχη του, στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας εδώ και 30 χρόνια.

Μάλιστα στα 3,5 αυτά χρόνια υλοποιούνται με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, αντιπλημμυρικά έργα, ασφαλτοστρώσεις, οδοφωτισμός, προγράμματα ανακύκλωσης, κ.α.. Χαιρόμαστε που έχουμε συνεχώς στο πλευρό μας τον Περιφερειάρχη Αττικής ο οποίος έχει βάλει πραγματικά «πλάτη» προκειμένου να ξεπεραστούν τα προσχώματα που προκύπτουν και να υλοποιηθούν σημαντικά έργα για την πόλη μας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ωρωπού

υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για το έργο «Προμήθεια Οργάνων και Λοιπού Εξοπλισμού Παιδικών Χαρών Δήμου Ωρωπού», το οποίο αφορά στην παροχή εξοπλισμού σε 13 παιδικές χαρές του Ωρωπού, προϋπολογισμού 43.237,09 €, ενώ έγινε σύντομη παρουσίαση χρηματοδοτούμενων μελετών συνολικού προϋπολογισμού 5.572.825,43€ .

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισήμανε, μεταξύ άλλων ότι «ένα σημαντικό κομμάτι της Αττικής μας, ο Δήμος Ωρωπού, που για χρόνια διεκδικούσε έργα ενίσχυσης με τη συμβολή ενός άξιου δημάρχου κατάφερε να ωριμάσει έργα προσαρμοσμένα στις τοπικές ανάγκες. Η Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδοτήσεις που προέρχονται από ίδιους πόρους, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από το ΠΕΠ Αττικής, κατάφερε να εξασφαλίσει την υλοποίηση έργων και υποδομών που αλλάζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών.

Χρηματοδοτούμε την ανέγερση βρεφονηπιακών σταθμών, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, ενώ συμβάλλουμε στην κατάρτιση μελετών που αφορούν σε αποχετεύσεις, έργα ομβρίων, ανακύκλωσης, κ.α.. Ταυτόχρονα διπλασιάσαμε τους πόρους για τον καθαρισμό των ρεμάτων, ενώ δημιουργήσαμε παρατηρητήριο καθαρισμού των ρεμάτων προκειμένου να καταγράφεται κάθε παρέμβαση που γίνεται.

Την ίδια ώρα, μέσω του ΠΕΠ Αττικής και με φορέα υλοποίησης την ΕΥΔΑΠ, χρηματοδοτούνται έργα εκατομμυρίων για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων της Ανατολικής Αττικής. Παρέμβαση η οποία ήταν αναγκαία καθώς για χρόνια τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. επέβαλαν στη χώρα μας πρόστιμα λόγω μη συμμόρφωσης της χώρας μας με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

Εξασφαλίσαμε πόρους άνω των 500 εκατ. ευρώ για την Ανατολική Αττική για να μην υπάρχουν πια βόθροι. Έχουν ετοιμαστεί οι μελέτες και εδώ στον Ωρωπό για να πάμε γρήγορα σε δημοπράτηση. Είμαστε υπερήφανοι που προχωράμε μαζί με τις τοπικές αρχές και βάζουμε σε προτεραιότητα την υλοποίηση σημαντικών έργων όπως των ΚΕΕΛ.

Την ίδια ώρα εξασφαλίσαμε μέσω ευρωπαϊκών πόρων (ΥΜΕΠΡΡΑΑ) πάνω από 200 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού και ειδικών καφέ απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων. Στο σχεδιασμό είναι η συμβολή της Περιφέρειας και στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ενώ παράλληλα υλοποιούνται τα αναγκαία βήματα για την έναρξη των έργων υλοποίησης του μεγάλου εμβληματικού και διαδημοτικού

οδικού έργου σύνδεσης Μαραθώνα Ωρωπού, αλλά και του σχεδιασμού υλοποίησης του νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει, μέσω του νέου Προγράμματος Αττική 2021-2027, το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του νοσοκομείου Ανατολική Αττικής. Οι παρεμβάσεις μας όμως δεν σταματούν εδώ, όραμά μας είναι να δημιουργηθεί στην Ανατολική Αττική το πρώτο παγκόσμιο υγειονομικό χωριό. Το έργο αυτό θα δώσει μια νέα πνοή ανάπτυξης στην περιοχή.

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συνάντηση του στο δημαρχείο και στο έργο καθαρισμού της παραλίας μετά από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια. Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για την συμβολή της Περιφέρειας η οποία ήταν σε «χρόνο ρεκόρ».

Κατά την περιοδεία του επισκέφθηκε τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ωρωπού που

απομένει ένα μικρό ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων και τις κοινωνικές δομές του δήμου. Ειδική αναφορά έκανε στην απόφαση της Περιφέρειας να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του βρεφονηπιακού σταθμού, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 70%, ενώ επισήμανε ότι μέσω των ειδικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής ενισχύονται οι κοινωνικές δομές του δήμου. Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για ότι το κοινωνικό παντοπωλείο προσφέρει σε καθημερινή βάση 155 μερίδες φαγητού. Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού ελέγχου στηρίζει σειρά δράσεων, ενώ συμβάλει και στη λειτουργία του συμβουλευτικού σταθμός Άνοιας Επίσκεψη στο ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

—————-

Γ. Πατούλης: «Με χρηματοδοτήσεις έργων και ειδικών προγραμμάτων συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών και στην παροχή δεύτερης ευκαιρίας των νέων παιδιών».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά την επίσκεψή του στον Ωρωπό είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το διευθυντή του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα κ. Α.Τσουρέκη και με διοικητικά στελέχη του καταστήματος. Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης, στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής έχει ενταχθεί έργο με τίτλο: «Αναβάθμιση των Υποδομών του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, προϋπ/σμού 650.000€». Η υλοποίησή του θα ξεκινήσει μόλις ωριμάσει η σχετική μελέτη.

Το κατάστημα είναι το μεγαλύτερο σε εθνικό επίπεδο και κρατούνται σε αυτό 300 νέοι από 18 έως 21 ετών. Ειδική αναφορά έγινε και στην οροσήμανση στην περιοχή ενώ κατατέθηκε αίτημα για ειδικό στέγαστρο πριν από την είσοδο του καταστήματος. Ο κ. Τσουρέκης κατά τη συζήτηση του έθεσε το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Κατάστημα Κράτησης, γεγονός που, όπως ανέφερε, δυσκολεύει τη λειτουργία του.

Παράλληλα ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τις σχολικές δομές γυμνασίου και λυκείου του καταστήματος κράτησης. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής των σχολικών δομών Π.Δαμιανός. Ο Γ. Πατούλης, τόνισε ότι διαχρονικά και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά και ως περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ και σε συνεργασία με Ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, στηρίζει με σειρά δράσεων την προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών κράτησης, παρέχοντας φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό αλλά και διοργανώνοντας ειδικά σεμινάρια για την οδική ασφάλεια.

«Με χρηματοδοτήσεις έργων και ειδικών προγραμμάτων συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών και στην παροχή δεύτερης ευκαιρίας των νέων παιδιών.

Στην Περιφέρεια Αττικής η κοινωνική επανένταξη δεν αποτελεί μόνο καθήκον της πολιτείας αλλά θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό θα

συμβάλουμε στην υλοποίηση μέσω του ΠΕΠ Αττικής προγραμμάτων ενίσχυσης των ίσων ευκαιριών και εξάλειψης φαινομένων αποκλεισμού».

«Είμαστε σταθεροί συνοδοιπόροι στο κοινωνικό έργο που προσφέρει η Εκκλησία μας προς τους πολίτες και τα παιδιά μας».

Σταθμό της επίσκεψης του Γ. Πατούλη στο δήμο Ωρωπού αποτέλεσαν στη Σφενδάλη  Μαλακάσας και οι παιδικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Στο σημείο υποδέχθηκε τον Περιφερειάρχη ο Μητροπολίτης Γαβριήλ ο οποίος και ξενάγησε τον Περιφερειάρχη στο χώρο. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί το έργο Αποκατάσταση και Επανάχρηση Υφιστάμενων Κατασκηνώσεων και Ανέγερση Υποστηρικτικού Κτιρίου». Το έργο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και έχει προϋπολογισμό 4.000.000 €.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Η Περιφέρεια Αττικής, είναι σταθερός και γόνιμος παραστάτης και συνοδοιπόρος με την εκκλησία για έργα που στόχο έχουν να βελτιώνουν και να υποστηρίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη και ομαλή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων». Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γαβριήλ ευχαρίστησε το Γ. Πατούλη για τη στήριξη και τόνισε ότι τα έργα αναβάθμισης ήταν αναγκαία για την ασφάλεια των παιδιών. «Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη στήριξη. Είναι σημαντικό σε αυτό το θεάρεστο έργο στήριξης των οικογενειών να έχουμε συνοδοιπόρο μας τον Γ. Πατούλη. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα υλοποιεί για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε με συνάντηση πολιτών σε κεντρικό Καφέ της Περιοχής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί, στη συνεργασία του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης προκειμένου να τεθούν οι αναγκαίες προτεραιότητες ενώ τόνισε ότι η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη στην Αττική αποτελεί ένα όραμα του που γίνεται καθημερινά πράξη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας σε πολιτικές πρόληψης και προστασίας της υγείας των πολιτών, επισημαίνοντας πως από το νέο ΕΣΠΑ έχει διασφαλιστεί ένα υψηλό κονδύλι αφενός για το Νοσοκομείο Αν.Αττικής και αφετέρου για τα 52 ασθενοφόρα που από Σεπτέμβριο θα παραδώσει η Περιφέρεια στο δημόσιο. Επισημαίνεται πως την προμήθεια 52 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ χρηματοδοτεί με το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020, η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του έργου των διασωστών.

Πηγή: airetos.gr

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας