Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

12 Απριλίου, 2024 12:06

Search
Close this search box.
ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΡΓΑ - ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκε η ολική ανάπλαση του πάρκου της παλαιάς Πυροσβεστικής στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας.

Στο σημείο υλοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες, οι οποίες περιλάμβαναν εργασίες ενίσχυσης του ήδη υπάρχοντος πρασίνου, αναβάθμιση των υποδομών του πάρκου, αλλά και τη δημιουργία μια νέας σύγχρονης και ασφαλούς παιδικής χαράς.

Ειδικότερα, στο πάρκο τοποθετήθηκαν ξύλινες περιφράξεις, φυτεύτηκαν νέα καλλωπιστικά φυτά, ο φωτισμός ενισχύθηκε με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον, εγκαταστάθηκε νέος σύγχρονος αστικός εξοπλισμός, τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής για την άθληση των πολιτών, τραπεζοπάγκοι, παγκάκια, ένα ενεργειακό παγκάκι με ηλιακό πάνελ, ένα παγκάκι με σκέπαστρο, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί κωδικοί QR που παραπέμπουν στην τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας (www.visitermionida.gr), ένα κιόσκι, ένας τραπεζοπάγκος με σκάκι και ένα τραπέζι Πινγκ – Πονγκ.

Στον χώρο τοποθετήθηκαν όργανα παιδικής χαράς, διεθνών ευρωπαϊκών προτύπων (ξύλινες κούνιες για νήπια και παιδιά, χωροδικτύωμα, παιδικά παιχνίδια) και αντικραδασμικό δάπεδο.

Ο χώρος πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας ως προς τα υλικά, την προσβασιμότητα και την χρηστικότητα για άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ).

Το έργο εντάσσεται στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για τα έτη 2021 – 2022 του  «Πράσινου Ταμείου» και η χρηματοδότησή του ανήλθε στο ποσό των 170.984€.

Το νέο Πάρκο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους κατοίκους και τα παιδιά του Κρανιδίου και όλης της Ερμιονίδας.

Ανοιχτός διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη, από τον Δήμο Ελασσόνας, για την επιλογή αναδόχου του έργου «Ανακαίνιση Γραφείων ΚΕΠ», προϋπολογισμού 190.278 ευρώ, με ΦΠΑ.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά σε εργασίες αναβάθμισης των συνολικών υποδομών όλων των ΚΕΠ του Δήμου Ελασσόνας (Ελασσόνας, Λιβαδίου, Τσαριτσάνης, Βερδικούσιας, Σαρανταπόρου, Κρανέας, Μεσοχωρίου), βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και μέσω αντίστοιχων εργασιών, σε μια ενιαία εταιρική εικόνα, με νέο λογότυπο, ανακαινίσεις δαπέδων, φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση επιγραφών, επίπλωσης, παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑμεΑ κ.α..

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα, ολοκληρώθηκε και ο συνολικός εκσυγχρονισμός στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των ΚΕΠ (Η/Υ, εκτυπωτικά μηχανήματα, δίκτυα κλπ).

«Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευαίσθητων ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι, τα Άτομα με Αναπηρία, τους πολίτες που δεν έχουν ενισχυμένες ψηφιακές δεξιότητες, οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στον μετασχηματισμό των ΚΕΠ. Οι ανακαινίσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα ΚΕΠ σκοπό έχουν την καλύτερη λειτουργία τους και την καλύτερη προσβασιμότητα όλων», δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας.

Τα ΚΕΠ, όπως πρόσθεσε, «είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες μας, καθώς πλέον διεκπεραιώνουν 1057 διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης ενώ παρέχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης με φυσική παρουσία, βιντεοκλήση και ψηφιακές αιτήσεις μέσω του gov.gr. Στόχος των ΚΕΠ είναι να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όχι μόνο προς τους πολίτες αλλά και προς τις επιχειρήσεις. Η διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών από τα ΚΕΠ απαιτούν συνεχείς επενδύσεις σε πολλαπλά επίπεδα, όπως κτιριακές και τεχνολογικές υποδομές, εκπαίδευση προσωπικού κ.α. και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με κάθε μέσο».

Σε εκ νέου κατασκευή των δύο πεζογεφυρών στο Μουσείο Τσιτσάνη και στα Κουτσομύλια, στον Ληθαίο ποταμό, προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νίκος Σακκάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 4/4, προχωρούν η κατεδάφιση και εκ νέου κατασκευή των δυο συγκεκριμένων γεφυρών, με βάση τη λύση που δόθηκε.

Συγκεκριμένα, έγινε αποδεκτή από την αρμόδια υπηρεσία του Ταμείου Ανάκαμψης η τροποποίηση της μελέτης για την αναβάθμιση των 13 γεφυρών της πόλης, οπότε πλέον άνοιξε ο δρόμος για να υλοποιηθεί ένα έργο που αφορά τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Όπως υπενθυμίζει ο Δήμος, το έργο για τις γέφυρες της πόλης έχει ήδη ξεκινήσει με τη γέφυρα πρώην ΚΤΕΛ, όπου από το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 τοποθετούνται υποστηρίγματα για να αρχίσει η διαδικασία συντήρησης.

Συνολικά το έργο είχε προϋπολογισμό 3.300.000€ με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και ο πλήρης τίτλος είναι «Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων – Υποέργο 4: Επεμβάσεις (επισκευή, ενίσχυση, ανακατασκευή) όλων των γεφυρών του Ληθαίου ποταμού εντός της πόλης των Τρικάλων με σκοπό τη στατική τους αποκατάσταση και την αισθητική τους αναβάθμιση».

Στο Αγρίνιο, ένα κεντρικό κομμάτι  του κέντρου της πόλης, απέκτησε σύγχρονο και λειτουργικό δίκτυο κυκλοφορίας, μετά την ολοκλήρωση έργων ανάπλασης.

Ο Δήμος έδωσε στην κυκλοφορία έναν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας την οδό Μαβίλη, που μετά τις παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας, διαθέτει υπόγεια σύγχρονα δίκτυα, φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης και πεζοδρόμια.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Αγρινίου «Με τις παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας, στον δρόμο που χαρακτηρίζεται ήπιας κυκλοφορίας, αναβαθμίστηκε ένα κεντρικό κομμάτι της πόλης».

Σε συνδυασμό με την κατασκευή των δύο κυκλικών κόμβων, στη συμβολή της οδού Μαβίλη με την οδό Κυριαζή και στη συμβολή των οδών Παπαφώτη, Καλλέργη, Δεληγιώργη και Δαγκλή δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο και λειτουργικό δίκτυο κυκλοφορίας στο κέντρο του Αγρινίου.

 «Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την καθημερινότητα των Αγρινιωτών ολοκληρώθηκε και δόθηκε σε κυκλοφορία. Πρόκειται, όχι μόνο για ένα σύγχρονο έργο αλλά για μια παρέμβαση που δίνει νέα ταυτότητα σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Στην ίδια περιοχή αναβαθμίζουμε τα σχολικά κτίρια, κατασκευάσαμε δύο κυκλικούς κόμβους και δημιουργούμε ζώνη περιπάτου και ασφαλούς μετακίνησης πεζών και οδηγών», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου

Παρεμβάσεις για την ολοκληρωμένη αστική αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση εξοπλισμού κοινόχρηστου χώρου στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

O Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης διακηρύσσει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για την μικτή σύμβαση προμήθειας/υπηρεσίας «Παρεμβάσεις για την ολοκληρωμένη αστική αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση εξοπλισμού κοινόχρηστου χώρου στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης»

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των (251.355,81 €) συμπεριλαμβανομένου ποσό ΦΠΑ και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης για τo έτος 2024 στον Κ.Α. 64.7135.0020 Κριτήριο ανάθεσης της Σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για την συνολική προκηρυχθείσα ποσότητα όλων των υπό προμήθεια

ειδών.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την ημερομηνία ανάρτησης του υπογεγραμμένου από τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνητικού στο ΚΗΜΔΗΣ και εως 31/12/2024

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr. (Α/Α διαγωνισμού : 347506

 • Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών: 29/3/2024, ώρα 15:00 π.μ.
 • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: 15/4/2024 ώρα15:00 μ.μ.

Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής. και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr).

Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες), εγγυητική επιστολή συμμετοχής, ποσού 4.054,13€ ποσό που καλύπτει το 2% της εκτιμώμενης αξίας του προϋπολογισμού χωρίς Φ.Π.Α.

—————-

Πληροφορίες όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο Ελληνικού -Αργυρούπολης, Δ/νση: Κύπρου 68 ΤΚ 16410 Αργυρούπολη Τηλ.:213.2018708, e-mail: promithies@ellinikoargyroupoli.gr. Η διακήρυξη θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Επίσης το κείμενο της διακήρυξης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου στη διεύθυνση https://www.elliniko-argyroupoli.gr στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΚΗΜΔΗΣ), ενώ η παρούσα θα αναρτηθεί και στην διαδικτυακή εφαρμογή Διαύγεια στον ιστότοπο http://et.diavgeia.gov.gr/., και σε 2 εφημερίδες.

Για να δείτε την διακήρυξη κάντε κλικ εδώ…         

Τη σύμβαση του έργου «Προσαρμογή λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.99/2017», υπέγραψε την Πέμπτη 28 Μαρτίου, η δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας,

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 760.000 ευρώ και αφορά τη βελτίωση των υποδομών 12 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Σερρών για την αδειοδότηση τους. Η αποπεράτωση του έργου θα γίνει εντός 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

«Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, η οποία έπρεπε να είχε προχωρήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έχουμε ολοκληρώσει ό,τι εκκρεμότητες υπήρχαν για να μπορέσουμε με τον ανάδοχο της εταιρείας, να υπογράψουμε και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Ειδικά, όσον αφορά τα σχολεία, ως δημοτική αρχή μας ενδιαφέρει πολύ γιατί έχει να κάνει με την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών», δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης η δήμαρχος Σερρών.

Πρόγραμμα αναβάθμισης πεζοδρομίων, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων της πόλης υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προσβασιμότητα σε όλους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου, από την αρχή του έτους και μέχρι τις 10 Μαρτίου, έχουν αναβαθμιστεί και ανακατασκευαστεί πεζοδρόμια συνολικής έκτασης 4.951 τ.μ., έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση 3.410 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων και πλατειών και έχει γίνει άρση επικινδυνότητας πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων, έκτασης 1.026 τ.μ, με τοπικές παρεμβάσεις.

Αναλυτικά:

Ως προς την αναβάθμιση-ανακατασκευή πεζοδρομίων:

 • Οδός Δικαιάρχου: Ολοκληρωμένα: 584 τ.μ. Υπόλοιπο προς ολοκλήρωση: 381 τ.μ. Το έργο σε εξέλιξη.
 • Οδός Σοφοκλέους: Ολοκληρωμένα: 1.245 τ.μ. Υπόλοιπο προς ολοκλήρωση: 190 τ.μ. Το έργο σε εξέλιξη.
 • Οδός Φαίδρου: Ολοκληρωμένο έργο: 249 τ.μ.

Ως προς την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων-πλατειών:

 • Οδός Κάλβου: Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου και πεζοδρομίων: 2.750 τ.μ. (στο πλαίσιο του έργου της «Ανάπλαση των οδών Κάλβου και Δέγλερη»). Το έργο σε εξέλιξη.
 • Οδός Ι. Πάγκα: Διαπλάτυνση πεζοδρομίου: 160 τ.μ. Το έργο σε εξέλιξη.
 • Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Ανάπλαση πλατείας (1η φάση): 370 τ.μ. (στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου»). Το έργο σε εξέλιξη.

Στη συντήρηση και επισκευή σχολικών αύλειων χώρων προχωρά ο Δήμος Χερσονήσου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δ. Μπάτση και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, πρόκειται για τη σύμβαση του 2ου υποέργου της πράξης «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ», συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 175.000 ευρώ.

Το έργο αφορά σε αποκατάσταση υφιστάμενων δαπέδων των αύλειων χώρων, χρωματισμούς περιφράξεων και κατασκευή στεγάστρων από αλουμίνιο.

Οι εργασίες, που θα καλύψουν ανάγκες συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χερσονήσου, θα διαρκέσουν 12 μήνες. Η επίβλεψη θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου, η οποία συνέταξε και τη σχετική μελέτη.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στην υλοποίηση έργων προϋπολογισμού 18,6 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ως ενδεικτικό μέρος του προγράμματος που υλοποιεί η περιφερειακή αρχή για τη Δυτική Αθήνα, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» στην Αγ. Βαρβάρα.

«Το ‘δυτικό τόξο’ της Αθήνας είναι για εμάς τρόπος σκέψης και στοίχημα μοναδικό. Τα Δυτικά θα γίνουν brand ευκαιρίας και προοπτικής, όχι εγκατάλειψης και υποσχέσεων κενών περιεχομένου» τόνισε ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του και πρόσθεσε: «Γνωρίζω πολύ καλά την περιοχή και τα προβλήματά της. Γνωρίζω επίσης πολύ καλά ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε μπορούν αυτά να επιλυθούν εν ριπή οφθαλμού. Χρειάζεται χρόνος, συγκεκριμένο σχέδιο, μεθοδικότητα στην εκτέλεσή του, χρειάζονται ειλικρινείς και άμεσες συνεργασίες με τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, με το κράτος και με τους κοινωνικούς φορείς, αλλά – πάνω απ’ όλα – χρειάζεται βούληση, την οποία διαθέτουμε και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά».

Αναφερόμενος στις δράσεις που αφορούν στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, που φιλοξένησε τη συνεδρίαση, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει συνολικά 18,6 εκατ. ευρώ, από ίδιους πόρους και ΕΣΠΑ, για έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης η βιοκλιματική αστική ανάπλαση στην Π. Πατρών Γερμανού, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, καθώς και η κατασκευή πεζοδρόμων ύψους 580 χιλ. ευρώ, ενώ προχωρά η μελέτη και κατασκευή του Πολυκέντρου Κοινωνικής Πολιτικής και Ενημέρωσης, προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ, αλλά και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, συνολικού κόστους 3,8 εκατ. ευρώ.

Οι 11 δράσεις για τα κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 5,1 εκατ. ευρώ, υλοποιούνται μέσω ΠΕΠ Αττικής συνολικά 11 δράσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων και φαρμακείων του δήμου, την προμήθεια σύγχρονου εκπαιδευτικού εξοπλισμού και τη βελτίωση των σχολικών υποδομών, τη μέριμνα για τους ηλικιωμένους, καθώς και την ενδυνάμωση της κοινότητας των Ρομά, που αποτελούν και σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της πόλης.

Μάλιστα, με αφορμή την πρόσφατη ένταξη του δήμου Αγ. Βαρβάρας στο πρόγραμμα κατασκευής νέων σχολικών αιθουσών, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητες της διοίκησης της Περιφέρειας είναι να σταθεί αρωγός των δημοτικών αρχών στην προσπάθειά τους για την ορθή σύνταξη και την έγκαιρη κατάθεση των απαραίτητων μελετών, ώστε να επιταχύνεται η διαδικασία έγκρισης και περαίωσης των έργων που είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση των όρων διαβίωσης σε κάθε περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, προωθείται η αλλαγή του καταστατικού της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής, ώστε το 2,5% του αναπτυξιακού οργανισμού της Περιφέρειας να κατευθύνεται στην ΠΕΔΑ για τη στήριξη των δήμων της Αττικής στην πραγματοποίηση μελετών.

«Η πραγματοποίηση του σημερινού περιφερειακού συμβουλίου στη Δυτική Αθήνα δίνει το στίγμα μας για σκληρή δουλειά -όλοι μαζί- ώστε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες, μακριά από τις ιδεολογικές καταβολές μας.

Ο στόχος μας είναι ένας: να δημιουργήσουμε μιαν Αττική δίκαιη, ευημερούσα, πράσινη, βιώσιμη – για όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις. Είναι ένα στοίχημα που βάλαμε με τον εαυτό μας για τους πολίτες κάθε γειτονιάς της Αττικής μας. Και αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε» κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του ΠΕΣΥ, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος, ζήτησε από τον κ. Χαρδαλιά την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας με τον δήμο για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση κοινωνικών κατοικιών, η εκπόνηση μελετών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου τμήματος του δικτύου ύδρευσης κ.ά. Επίσης, πρότεινε τη συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, για την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής από την Ακρόπολη στην Ελευσίνα, «μιας διαδρομής ιστορικότητας, πνευματικότητας και αυτογνωσίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, τον λόγο πήραν οι δήμαρχοι Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, όπως η απομάκρυνση της χωματερής και η φιλική προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία διαχείριση των απορριμμάτων, η αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, οι αστικές αναπλάσεις κ.λπ. Τη συνεδρίαση παρακολούθησε και η δήμαρχος Ιλίου, Ανδριάνα Αλεβίζου.

Ξεκίνησε από την ΔΕΥΑ Ηρακλείου η αντικατάσταση των παλιών υδρομέτρων με νέας τεχνολογίας, τα οποία θα καταγράφουν την κατανάλωση του νερού ψηφιακά. Στόχος είναι η διαφύλαξη του υδατικού πόρου, η μείωση του μη τιμολογούμενου νερού και ο εντοπισμός διαρροών που μέχρι τώρα επιβάρυναν τους καταναλωτές.

Συνολικά προβλέπεται η τοποθέτηση 47.000 χιλιάδων νέων υδρομέτρων υψηλής ακρίβειας στο δήμο Ηρακλείου. Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 12.500 νέα υδρόμετρα σε όλη την περιοχή των Βασιλειών, της Φορτέτσας, του Ατσαλένιου, στον Μασταμπά, στο κέντρο του Ηρακλείου και έπονται οι περιοχές όπου εκτελούνται έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (Νέα Αλικαρνασσός, Τρεις Βαγιές, Δυτικές συνοικίες κ.α.) ενώ έως το τέλος του 2025 νέα υδρόμετρα θα έχουν τοποθετηθεί σε όλη την πόλη του Ηρακλείου.

Σε αυτόν τον  σύνδεσμο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων υδρομέτρων καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης κάθε προβλήματος που ενδέχεται να προκύψει κατά τη διαδικασία αντικατάστασης.

Τη σύμβαση του έργου της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 5MWp για τις ανάγκες της ΔΕΥΑ Ελασσόνας, υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Ελασσόνας,  Ν. Γάτσας και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΛ, Γ. Κατσιούρας, με τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Όπως σημειώνει σχετικά ο Δήμος Ελασσόνας, «η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου, που πρόκειται να εξασφαλίσει 90% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας για τη ΔΕΥΑΕΛ με την εγκατάσταση πέντε φωτοβολταϊκών σταθμών σε ισάριθμα δημοτικά ακίνητα ισχύος 999,81 kWp το καθένα».

Ο δήμαρχος Ελασσόνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και των προσυμβατικών ελέγχων, ώστε να ξεκινήσει η ανάδοχος εταιρεία την υλοποίησή του. «Αποτελεί για τη ΔΕΥΑ ένα έργο πνοής, που θα την απαλλάξει από το βραχνά του ενεργειακού κόστους και θα την καταστήσει και πάλι βιώσιμη. Ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις των καιρών με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Υποβάλαμε τις μελέτες για χρηματοδότηση πριν καν ενσκήψει η ενεργειακή κρίση και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που σε λίγους μήνες το έργο θα μπει σε παραγωγική φάση» δήλωσε ο κ. Γάτσας.

Το έργο έχει τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ – φωτοβολταϊκών σταθμών στο Δήμο Ελασσόνας)» και προϋπολογισμό 4.265.600,00 ευρώ με ΦΠΑ. Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη 5 φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος περίπου 5 MWp, εντός του Δήμου Ελασσόνας, με σκοπό τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό των καταναλώσεων της ΔΕΥΑΕΛ, που είναι ο κύριος του έργου.

Αναφερόμενος στη  σπουδαιότητα του έργου για τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας, ο Δήμος υπογραμμίζει ότι, συνίσταται στην τεράστια εξοικονόμηση των ενεργειακών δαπανών των υποδομών της, καθώς ο Δήμος Ελασσόνας αποτελεί από έναν τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας με διασπορά 60 οικισμών και έναν μεγάλο αριθμό υποδομών για την κάλυψη των αναγκών των οικισμών αυτών.

Πιο συγκεκριμένα η κατανάλωση ενέργειας των υφιστάμενων υποδομών είναι 8.019.191 kWh/έτος, ενώ οι ενεργειακές ανάγκες μετά τον συμψηφισμό θα ανέλθουν σε 776.477 kWh/έτος. Έτσι το ποσοστό κάλυψης των αναγκών του Δήμου μετά την εφαρμογή του ενεργειακού συμψηφισμού ανέρχεται σε ποσοστό 90,3%.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΕΛ.

Διακήρυξη του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού κάτω των ορίων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής έτους 2024

———————

Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, ύστερα από την υπ’ αριθμ. 337/2024 (9ΘΧ37Λ7-ΝΛΕ) απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Μειοδοτικό Διαγωνισμό κάτω των ορίων για την ανάδειξη εργολάβου επίγειων δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις ελαιοπαραγωγικές εκτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής έτους 2024, σύμφωνα με τον ν. 4412/2016

Η σύμβαση θα ανατεθεί με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά ανά ψεκαζόμενο δέντρο βάσει της τιμής, σε ευρώ, χωρίς να ξεπερνά την προϋπολογιζόμενη αξία τόσο ανά δέντρο όσο και για το σύνολο αυτών.

Ο προϋπολογισμός είναι 144.894,00€ συμπ. Φ.Π.Α.

Παρακάτω παρατίθεται πίνακας με τους Δήμους που προβλέπεται να γίνουν ψεκασμοί:

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 121 του ν. 4412/2016 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και θα πραγματοποιηθεί ύστερα από προθεσμία παραλαβής προσφορών η οποία ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία της δημοσίευσης της προκήρυξης της σύμβασης στο δικτυακό τόπο του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (αριθμός ΕΣΗΔΗΣ 346836) μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζει η παρούσα διακήρυξη, στην Ελληνική Γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στον ν. 4412/2016, ιδίως στα άρθρα 36 και 37 και στην κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 36 του ν. 4412/2016 εκδοθείσα με αριθμ. 64233/08.06.2021 (Β΄ 2453) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Ρυθμίσεις τεχνικών ζητημάτων που αφορούν την ανάθεση και εκτέλεση των Δημοσίων Συμβάσεων Προμηθειών και Υπηρεσιών με χρήση των επιμέρους εργαλείων και διαδικασιών του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)» (εφεξής Κ.Υ.Α. ΕΣΗΔΗΣ Προμήθειες και Υπηρεσίες).

 • Η ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών είναι η 14η Μαρτίου 2024.
 • Η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών είναι η 29η Μαρτίου 2023 και ώρα 15:00.
 • Η ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών είναι η 03η Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ.

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας υποβολής προσφορών, δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε:

 • κράτος-μέλος της Ένωσης,
 • κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
 • τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4, 5, 6 και 7 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος Ι της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
 • σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων. Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης.

Οι ενώσεις οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών συμπράξεων, δεν απαιτείται να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς.

Η αναθέτουσα αρχή μπορεί να απαιτήσει από τις ενώσεις οικονομικών φορέων να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή εφόσον τους ανατεθεί η σύμβαση.

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες), εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται σε ποσοστό 2% επί της προϋπολογισθείσας καθαρής αξίας (εκτός Φ.Π.Α.) με στρογγυλοποίηση στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο, ήτοι στο ποσό των 2.337,00€.

Οι υποβαλλόμενες προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους οικονομικούς φορείς για διάστημα 10 μηνών από την επόμενη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για τη διακήρυξη δίδονται στα τηλ.: 213 2047 015, αρμόδια υπάλληλος κα. Ελένη Βαρδή στο Τμήμα Προμηθειών, διεύθυνση ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 78, Τ.Κ. 19200 ΕΛΕΥΣΙΝΑ.

Διευκρινίσεις σχετικά με τις Τεχνικές Προδιαγραφές θα δίνονται από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και συγκεκριμένα από την κα. Ευαγγελία Καρούντζου στο τηλ.: 213 1600 813.

Για να δείτε την διακήρυξη του διαγωνισμού κάντε κλικ εδώ…          

Σχετικά Θέματα

Προτεινόμενα
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας