Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Δακτύλιος – Συμπληρωματικές πληροφορίες και διευκρινίσεις από την Ελληνική Αστυνομία

Δακτύλιος – Συμπληρωματικές πληροφορίες και διευκρινίσεις από την Ελληνική Αστυνομία

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 επανήλθαν τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος). Δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, πρόσθετες διευκρινίσεις και πληροφορίες για το το ισχύει  τόσο για τους περιορισμούς   κυκλοφορίας των οχημάτων στον Μεγα΄λο και μικρό δακτύλιο, καθώς και  για τους δικαιούχους  άδειας κατ’ εξαίρεσης κυκλοφορίας μέσα σε αυτούς…

————-

Συμπληρωματικές πληροφορίες από την Αστυνομία, που αφορούν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων (Δακτύλιος) στο κέντρο της Αθήνας για την περίοδο 2023-2024.

Από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 επανήλθαν τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος). Τα όριά του ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Μικρού Δακτυλίου τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον Μικρό Δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στο Μικρό Δακτύλιο τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 305235/Φ. 911 από 12/13.10.2023 (ΦΕΚ 5980, τ. Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του Μικρού Δακτυλίου, προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου – εξόδου και χορηγείται ειδική κάρτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους θα υποβάλλονται τηρουμένων των εκάστοτε ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρες 08:00΄ έως 14:00΄ & Σάββατο από ώρες 08:00΄ έως 12:00΄ στην έδρα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής [Θ. Δηλιγιάννη 24-26, Γραφείο Δακτυλίου στο ισόγειο του κτιρίου (είσοδος από οδό Σάμου), τηλ.210-5284142, e–mail: daktylios@astynomia.gr] με την προσκόμιση πέραν των ειδικότερων ανά περίπτωση ενδιαφερομένου εγγράφων/δικαιολογητικών και φωτοαντιγράφων:

  • α) Άδειας Κυκλοφορίας του οχήματος.
  • β) Άδειας Ικανότητας Οδήγησης των οδηγών.
  • γ) Ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.).
  • δ) Ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στο Μικρό Δακτύλιο, που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την περίοδο 2022-2023 παύουν να ισχύουν.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:

  • Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄,
  • Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00΄.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν. Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πηγή: 4troxoi.gr

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας