Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 21:10

Search
Close this search box.

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ιδρύεται Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας – Περισσότερες από 13 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις μόνο την τελευταία εβδομάδα

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Για το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια, που κατατέθηκε στη Βουλή, αλλά και τον τρόπο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στα μέτρα για την επιστροφή των φιλάθλων ο υπουργός είπε: «Το τρίπτυχο για την νέα πραγματικότητα των γηπέδων έχει να κάνει με νέα νομοθέτηση, η οποία έγινε, κάμερες στα γήπεδα, τα γήπεδα προετοιμάζονται και ταυτοποίηση εισιτηρίου. Αυτό που θα παρουσιάσουμε είναι ακριβώς αυτή η ροή που θα ακολουθούν οι άνθρωποι προκειμένου να μπουν με τα παιδιά τους με ασφάλεια στα γήπεδα, παράλληλα να ξέρουμε ποιοι είναι και πώς μπαίνουν στα γήπεδα».

Όπως επεσήμανε «για να μην πρέπει η αστυνομία να διαθέτει εκατοντάδες αστυνομικούς κάθε Κυριακή στα γήπεδα, όλη αυτή η διαδικασία θα γίνεται μέσω του κινητού, που θα είναι και το μέσο που θα ταυτοποιούμαστε για να μπούμε στα γήπεδα».

«Θα σας πω μόνο ένα νούμερο που τα λέει όλα, την τελευταία εβδομάδα οι κυβερνητικές σελίδες στην χώρα μας δέχτηκαν 13,3 εκατομμύρια επιθέσεις, με πρώτο το site του ΓΕΕΘΑ, οι οποίες αποκρούστηκαν με επιτυχία» είπε στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπαστεργίου για το σχέδιο νόμου για την κυβερνοασφάλεια.

«Με το νέο νομοσχέδιο οι τέσσερις διαφορετικοί πυρήνες που είναι αρμόδιοι για την κυβερνοασφάλεια, μπαίνουν κάτω από την ίδια ομπρέλα, της νέας Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, προκειμένου και η Ελλάδα να είναι πιο ασφαλής αλλά και να εναρμονιστούμε με τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία”» τόνισε.

Προς κατάργηση τα… δημοφιλή πιστοποιητικά

Σχετικά με τη νομοθεσία για την προστασία των πολιτών από τις απάτες στο διαδίκτυο, ο υπουργός δήλωσε: «Μέχρι σήμερα, δεν ήταν καθόλου εύκολο ακόμη και για μεγάλες ιστοσελίδες να υπάρξει επικοινωνία για να κατέβει κάποιο βίντεο απάτη, ή κάποια πληροφορία που δεν είναι ορθή. Πλέον έρχεται η Ευρώπη να κάνει μια συγκεκριμένη δομή η οποία μέσα σε ελάχιστες ώρες θα μπορεί να ειδοποιεί τον πάροχο και αυτός είναι αναγκασμένος να κατεβάσει οποιαδήποτε ψευδή είδηση ή πληροφορία. Απέναντι στις μεγάλες πλατφόρμες πλέον δεν θα είμαστε μόνοι».

«Από την ώρα που τα συστήματά μας πλέον διαλειτουργούν, επικοινωνούν, δεν θα χρειάζεται ο πολίτης να αποδεικνύει ποιος είναι και τι κάνει. Θα είναι υποχρέωση του δημοσίου με την άδεια του πολίτη να την παίρνει κατευθείαν. Για αυτό και πάμε προς την κατάργηση κάποιων πιστοποιητικών» υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου και τόνισε ότι οδεύουν προς κατάργησε τα πιο «δημοφιλή” πιστοποιητικά, όπως γέννησης και οικογενειακής κατάστασης.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας