Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 17:46

Search
Close this search box.

Δήμος Αγίας Παρασκευής και ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος ενώνουν τις δυνάμεις τους, με έμφαση στην καινοτομία και τις εφαρμογές της «έξυπνης πόλης»

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Συνεργασία δήμου Αγίας Παρασκευής και Δημόκριτου με έμφαση στην καινοτομία και τις εφαρμογές της «έξυπνης πόλης»

Το επιστημονικό κύρος του Δημόκριτου επιθυμεί να αξιοποιήσει ο δήμος Αγίας Παρασκευής, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού για μετατροπή του σε «έξυπνη πόλη». Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης συναντήθηκε με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος δρ. Βαγγέλη Καρκαλέτση.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τη δρομολόγηση κοινών δράσεων με έμφαση στην καινοτομία και στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης. Στόχος είναι η προώθηση καινοτόμων πρωτοβουλιών και η αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων, που θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και θα συμβάλλουν ώστε να γίνει η Αγία Παρασκευή μία «έξυπνη πόλη», προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής.

Ο κ. Μυλωνάκης εξήρε το επιστημονικό έργο του Δημόκριτου, επισημαίνοντας πως η πόλη της Αγίας Παρασκευής είναι πολύ τυχερή, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα. «Σε αυτό το πλαίσιο, με δεδομένη και την προτεραιότητα που δίνει η νέα δημοτική Αρχή, σε δράσεις που θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης, έχει τη βούληση να δρομολογηθεί μία στενή συνεργασία με τον Δημόκριτο, έναν φορέα με πανευρωπαϊκή εμβέλεια και επιστήμονες διεθνούς κύρους, όπως είναι ο κ. Καρκαλέτσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και πρόσθεσε: «Διανύουμε μία νέα ψηφιακή εποχή, η οποία επιτάσσει να αντικαταστήσουμε παρωχημένα εργαλεία του παρελθόντος με νέες καινοτόμες δράσεις. Η Αγία Παρασκευή δεν θα μείνει πίσω στις εξελίξεις. Θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών με σύγχρονες πρακτικές και το βλέμμα στο μέλλον με έμφαση στη συμμετοχικότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Καρκαλέτσης διατύπωσε τη βούληση του να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας με το δήμο, προς όφελος των πολιτών.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας