Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 21:18

Search
Close this search box.

Δήμος Ελασσόνας: Κοινόχρηστους χώρους χωρίς αποκλεισμούς προβλέπει το Σ.Α.Π. του Δήμου

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Ελασσόνας η εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο, με το ποσό των 49.600,00 €.

Στόχος του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας είναι η εξασφάλιση ενός προσβάσιμου αστικού/οικιστικού περιβάλλοντος και η βελτίωση των υποδομών σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, με σκοπό την δημιουργία μιας δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας.

Συνολικά στο Δήμο Ελασσόνας, εξετάστηκαν 25,8 χλμ οδικού δικτύου τα οποία εκτείνονται εντός της πόλης της Ελασσόνας και στους οικισμούς: Τσαριτσάνης, Καρυάς, Καλλιθέας, Σαρανταπόρου, Κρανιάς, Λιβαδιού, Δρυμού, Γαλανόβρυσης, Ευαγγελισμού, Συκιάς, Βερδικούσιας, Δομενίκου, Μεσοχωρίου, Βλαχογιαννίου και Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, με σκοπό την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης.

Εξετάστηκε ένα δίκτυο οδών κατά μήκος των οποίων καταγράφονται υποδομές για ΑμεΑ, για πεζούς και ποδηλάτες.

Για την δημιουργία αυτού του δικτύου λήφθηκαν υπόψη συγκεντρώσεις χρήσεων γης, όπως σχολεία, υπηρεσίες, κέντρα υγείας, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, εμπορικοί δρόμοι, γήπεδα κ.ά.

Με την εκπόνηση του σχεδίου έγιναν προτάσεις για την βελτίωση και την ενίσχυση των υποδομών. οι οποίες αφορούν την βελτίωση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, διαβάσεων και ραμπών ΑμεΑ, καθώς και την μετατροπή ορισμένων οδών σε ήπιας κυκλοφορίας, εφόσον απαιτείται. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παρεμβάσεων είναι εντός δύο ετών από την ολοκλήρωση του ΣΑΠ.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας