Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 16:00

Search
Close this search box.

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης: Ελεύθερα πεζοδρόμια για… πεζούς!

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μια συντονισμένη ενέργεια του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης που είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν τα παράτυπα τραπεζοκαθίσματα από τα πεζοδρόμια της πόλης μας.

Αυτή η ενέργεια αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της Διοίκησης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την επαναφορά του δημόσιου χώρου στους πολίτες.

Οι καταστηματάρχες οφείλουν να σέβονται τις οδηγίες της δημοτικής αρχής σύμφωνα με τις οποίες η ύπαρξη των τραπεζοκαθισμάτων είναι επιθυμητή, όμως σε χώρους και με τέτοιον τρόπο που δε θα ενοχλούν την άνετη διέλευση των πεζών.

Η Δημοτική Αρχή έδειξε μια παραπάνω ανοχή στην κατάληψη του χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοιού που απαιτούσε αποστάσεις και σεβάστηκε την επιθυμία και των δύο πλευρών, καταστηματαρχών και πελατών, για χώρο. Δυστυχώς, ορισμένοι το εκμεταλλεύτηκαν και έφθασαν στο μέγιστο βαθμό της κατάληψης των χώρων.

Με μια και ενιαία για όλους απόφαση, μηδενός εξαιρουμένου, αποδόθηκε μια ολόκληρη πλευρά του πεζοδρομίου χωρίς τραπεζοκαθίσματα επί της Γερουλάνου και σε άλλα σημεία της πόλης.

Όσοι χώροι είχαν καταληφθεί παράτυπα από τραπεζοκαθίσματα, μετά από ελέγχους και συστάσεις που πραγματοποίησε κλιμάκιο της δημοτική αστυνομίας πλέον αποδίδονται στους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να απολαμβάνουν ελεύθερη και ανεμπόδιστη διέλευση αφού εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος χώρος και όλοι ανεξαιρέτως κινούνται με άνεση και ασφάλεια. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν με σαφήνεια την κατάσταση «πριν» και «μετά» την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να απελευθερώσουμε τους δημόσιους χώρους από τις παράτυπες καταλήψεις. Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια ανήκουν στους πολίτες και είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι παραμένουν προσβάσιμα και ασφαλή. Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες για την υποστήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια, καθώς και τους επιχειρηματίες που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της παρέμβασης και τους καλούμε να συνεχίσουμε μαζί για έναν πιο όμορφο και λειτουργικό δήμο».

Το συντονισμό της δράσης έχει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Βάγιας Κωνσταντίνος.

Οι ίδιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν παντού. Παράλληλα, προγραμματίζεται η τοποθέτηση νέων αστικών εξοπλισμών και η βελτίωση των υποδομών, με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών.

Επόμενος τομέας δράσης είναι όπου λειτουργούν συνεργεία και λοιπές επιχειρήσεις.

Σε μια νοικοκυρεμένη πόλη είμαστε όλοι συμμέτοχοι! Καλές βόλτες!

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας