Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

27 Μαΐου, 2024 18:57

Search
Close this search box.

Δήμος Φαρσάλων: Ξεκινά το έργο «Διασύνδεση κτηνοτροφικών μονάδων με το οδικό δίκτυο», προϋπολογισμού 348.974,22 ευρώ.

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Το έργο χωροθετείται σε θέσεις που βρίσκονται βορειοανατολικά και βορειοδυτικά της πόλης των Φαρσάλων, ενώ η όδευση των οδών διέρχεται από εκτάσεις αναδασμού των Τ.Κ. Βαμβακούς, Μεγ. Ευυδρίου της Δ.Ε. Ενιπέα και Δ.Κ. Φαρσάλων της Δ.Ε. Φαρσάλων.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα διασυνδεθούν όλες οι μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της επαρχίας Φαρσάλων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο μέσω σύγχρονων υποδομών. Έχει προϋπολογισμό 348.974,22 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

——————

Έργο που θα διασυνδέσει μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της επαρχίας Φαρσάλων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο μέσω σύγχρονων υποδομών, ξεκινά στον Δήμο Φαρσάλων μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο, Μάκη Εσκίογλου και τον ανάδοχο.

Το έργο με τίτλο «Διασύνδεση μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων με το Περιφερειακό και Δημοτικό δίκτυο οδοποιίας Δήμου Φαρσάλων – Πεδινές Περιοχές», είναι συνολικού προϋπολογισμού 348.974,22 ευρώ.

Η χρηματοδότησή του γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο χωροθετείται σε θέσεις που βρίσκονται βορειοανατολικά και βορειοδυτικά της πόλης των Φαρσάλων, ενώ η όδευση των οδών διέρχεται από εκτάσεις αναδασμού των Τ.Κ. Βαμβακούς, Μεγ. Ευυδρίου της Δ.Ε. Ενιπέα και Δ.Κ. Φαρσάλων της Δ.Ε. Φαρσάλων.

Xωροθετείται εκτός πολεοδομικού σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού (αστικού περιβάλλοντος) και αφορά τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση τριών υφιστάμενων αγροτικών οδών, οι οποίες αναπτύσσονται εντός των αναδασμών Βαμβακούς, Βασιλή, Φαρσάλων και Μεγ. Ευυδρίου.

 «Σε μία περιοχή κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Η διασύνδεση μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων με το υπάρχον οδικό δίκτυο είναι πολύ σημαντική τόσο για την εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και για την μεταφορά των προϊόντων. Γίνεται ένα πρώτο αλλά μεγάλο βήμα για την βελτίωση των υποδομών, ευελπιστώντας πως σύντομα θα εξασφαλίσουμε περισσότερα κονδύλια προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας