Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

19 Ιουνίου, 2024 01:48

Athens, GR
29°
Fair
Search
Close this search box.

Δήμος Φυλής: Ξεκινά το καλοκαίρι, η ενεργειακή αναβάθμιση εννέα (9) σχολείων του Δήμου, πρ/σμού 3.555.000 ευρώ…

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Αρχίζει, μέσα στο καλοκαίρι, το τεράστιο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης εννέα (9) σχολείων του Δήμου Φυλής Δ

ρομολογήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τους αναδόχους, ένα τεράστιο έργο ενεργειακής αναβάθμισης εννέα (9) σχολείων του Δήμου Φυλής, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.

Πρόκειται για:

 1. το 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, το 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και το 1ο ΛΥΚΕΙΟ στο Ζεφύρι
 2. το 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και το 1ο ΛΥΚΕΙΟ στα Άνω Λιόσια και
 3. το ΔΗΜΟΤΙΚΟ και το ΓΥΜΝΑΣΙΟ στη Φυλή

Στα παραπάνω σχολεία θα πραγματοποιηθεί συνολική ενεργειακή αναβάθμιση που θα περιλαμβάνει τοποθέτηση θερμοπρόσοψης και μόνωσης στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης– ψύξης και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Το έργο αποτέλεσε προτεραιότητα του Δήμου Φυλής, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ο προϋπολογισμός του, που ανέρχεται σε 3.555.000,00 Ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής (ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ), με φορέα υλοποίησης την Ανώνυμη Εταιρία Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ ΑΕ).

Η έργο αναβάθμισης των σχολικών μονάδων, αποτελείται από δύο κύρια υποέργα, ως εξής:

Υποέργο 1: “Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων Δ.Ε. Ζεφυρίου”,

Κτίρια παρέμβασης: 1ο Δ.Σ. & 1ο ΝΓ ΖΕΦΥΡΙΟΥ, 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ, 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ

 • 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 1ο ΝΓ ΖΕΦΥΡΙΟΥ: Βρίσκεται επί των οδών Παπαφλέσσα και Φιλικής Εταιρίας στη ΔΕ Ζεφυρίου. Αποτελείται από τέσσερα επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, Α όροφος, Β όροφος).
 • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ: Βρίσκεται επί των οδών Θερίσου και Κρυστάλλη 20 στη Δ.Ε.. Ζεφυρίου. Αποτελείται από δύο επίπεδα (ισόγειο και Α όροφο).
 • 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ: Βρίσκεται στην οδό Παπαφλέσσα 6 στη Δ.Ε.. Ζεφυρίου. Αποτελείται από τέσσερα επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, Α όροφο, Β όροφο και δώμα).

Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε καθένα από τα παραπάνω σχολεία είναι οι εξής:

1) Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης και μόνωσης στέγης,

2) Αντικατάσταση κουφωμάτων,

3) Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων,

4) Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης – ψύξης,

5) Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Υποέργο 2: “Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων Δ.Ε. Ανω Λιοσίων & Δ.Ε. Φυλής”

Κτίρια παρέμβασης: 4ο Δ.Σ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, Δ.Σ. ΦΥΛΗΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΥΛΗΣ

 • 4ο Δ.Σ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Βρίσκεται επί των οδών Εγγονοπούλου και Κωνσταντίνου Παρθένη στη ΔΕ Άνω Λιοσίων. Αποτελείται από δύο επίπεδα (ισόγειο και Α όροφος).
 • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Βρίσκεται επί των οδών Θεοφίλου, Ι. Τσαρούχη και Κωνσταντίνου Παρθένη στη ΔΕ Άνω Λιοσίων. Αποτελείται από δύο επίπεδα (ισόγειο και Α όροφος).
 • 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Βρίσκεται επί της οδού Θεοφίλου 12 στη ΔΕ Άνω Λιοσίων. Αποτελείται από δύο επίπεδα (ισόγειο και Α όροφος). Η αρχική οικοδομική άδεια του κτιρίου είναι η 2764/1987. Στο ισόγειο υπάρχει το κεντρικό λεβητοστάσιο και η δεξαμενή καυσίμου. Στο ισόγειο υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων, λουτρά, γραφεία, κυλικείο. Στον Α όροφο υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας.
 • Δ.Σ. ΦΥΛΗΣ: Βρίσκεται επί των οδών Εμμανουήλ Ροΐδη και Αδαμάντιου Κοραή στη ΔΕ Φυλής. Αποτελείται από τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο και Α όροφο).
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΥΛΗΣ: Βρίσκεται επί της οδού Βυζαντίου 11 στη ΔΕ Φυλής. Αποτελείται από τρία επίπεδα (ισόγειο, Α και Β όροφο).

Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε καθένα από τα παραπάνω σχολεία είναι οι εξής:

1) Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης και μόνωσης στέγης,

2) Αντικατάσταση κουφωμάτων,

3) Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων,

4) Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης – ψύξης,

5) Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα στην υπογραφή της Σύμβασης που έγινε σε πανηγυρικό κλίμα, συμμετείχαν, από πλευράς ΚΤ.ΥΠ ΑΕ, ο Πρόεδρος του ΔΣ Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και έργων ΣΔΙΤ Θεόδωρος Κυριαζόπουλος και η Γενική Διευθύντρια λειτουργίας και διαχείρισης πόρων Μαρία Μιχοπούλου.

Τα έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης των Σχολικών Μονάδων προβλέπεται να ξεκινήσουν άμεσα και συγκεκριμένα με την λήξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2023-2024 και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχαρίστησε τους παρισταμένους και πρόσθεσε τα εξής:

«Η Ενεργειακή Αναβάθμιση των Δημόσιων κτιρίων του Δήμου Φυλής και ιδιαίτερα των Σχολικών Μονάδων αποτελεί για μας έναν διαρκή στόχο. Πιστεύουμε στην ανεκτίμητη αξία των σύγχρονών κτιρίων και υποδομών που αποσκοπούν στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Επιδίωξή μας είναι όλα τα Σχολεία και όλα τα κτίρια του Δήμου Φυλής να λειτουργούν με οικολογική ευαισθησία και προσανατολισμένα στην εξάλειψη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής».

 • Για να δείτε την Πράξη Ένταξης 2021-2027 Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολείων Δήμου Φυλής, κάντε κλικ εδώ…      

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας