Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 18:37

Search
Close this search box.

Δήμος Κατερίνης: Ιδρύει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με απόφαση του δημ. συμβουλίου του – στόχος η διαχείριση των λιμενικών υποδομών του

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.  Η απόφαση/πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, μαζί με τα σχετικά έγγραφα, θα σταλθεί στα αρμόδια υπουργεία για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας στον δήμο Κατερίνης. Επίσης, με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, θα συσταθεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο θα φέρει την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατερίνης» με έδρα τον δήμο Κατερίνης.

Όπως αναφέρει στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού  Ελίνα Διαμαντοπούλου, μέχρι και σήμερα, η αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών στα όρια του δήμου γίνεται μέσω του Λιμενικού Ταμείου Ν. Πιερίας. Ωστόσο, λόγω των αρμοδιοτήτων αυτού σε περισσότερους του ενός δήμου και λόγω της μη επαρκούς στελέχωσής του, εντοπίζεται αδυναμία υλοποίησης έργων λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων,  αξιοποίησης πόρων και ένταξης λιμενικών υποδομών σε έναν ολοκληρωμένο κεντρικό σχεδιασμό καθώς και  παρακολούθησης της είσπραξης των αναγκαίων εσόδων από λιμενικά τέλη, και ελέγχου όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις ημέρες της θαλάσσιας δραστηριότητας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των αδυναμιών του Λιμενικού Ταμείου Ν. Πιερίας είναι να μην προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες στους χρήστες του λιμανιού χωρικής αρμοδιότητας του δήμου Κατερίνης αλλά και να μην επιτυγχάνεται ο στόχος της τοπικής ανάπτυξης.

Μετά την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, η κα Διαμαντοπούλου, δήλωσε: «Η νέα Δημοτική Αρχή επιδιώκει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Κατερίνη, με στόχο να εξασφαλιστούν και αξιοποιηθούν λιμενικοί πόροι και άλλα έσοδα που θα φέρουν τοπική ανάπτυξη. Τέτοιοι πόροι είναι οι επιχορηγήσεις, οι εισπράξεις λιμενικών τελών, πρόσοδοι από αξιοποίηση περιουσίας του Ταμείου, καθώς επίσης και χρηματοδοτήσεις από προγράμματα. Επομένως, η δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στον δήμου Κατερίνης είναι ένα σημαντικό βήμα για εξασφάλιση νέων πόρων που θα συμβάλουν και στην τουριστική μας ανάπτυξη».

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας