Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 17:20

Search
Close this search box.

Εν ενεργεία Διοικητής Αστυνομίας συνελήφθη και προφυλακίστηκε στον Έβρο για διακίνηση μεταναστών

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Συνελήφθη στην Ελλάδα για διακίνηση μεταναστών και μάλιστα κρίθηκε προφυλακιστέος ο επί 16 χρόνια Διοικητής Αστυνομίας των Φυλακών Σκοπίων της Βόρειας Μακεδονίας. Κατηγορείται ως προπομπός της διακίνησης. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες…

——————–

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι συνελήφθη στην Ελλάδα για διακίνηση μεταναστών και μάλιστα κρίθηκε προφυλακιστέος ο επί 16 χρόνια Διοικητής Αστυνομίας των Φυλακών Σκοπίων της Βόρειας Μακεδονίας.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραλαβή από το εσωτερικό της χώρας στα σύνορα στον Έβρο πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και προσπάθεια να τους διευκολύνει να προωθηθούν εντός της Ελλάδας.

Ο συγκεκριμένος Διοικητής φέρεται να κατηγορείται ότι ήταν ο προπομπός – διακινητής μαζί με άλλο ένα άτομο, δηλαδή ότι προπορευόταν με το όχημά του και στην συνέχεια έδινε πληροφορίες σε τρίτο άτομο που τους ακολουθούσε, εντος του οποίου ήταν οι συνολικά πέντε μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

Μαζί με τον σκοπιανό διοικητή της Αστυνομίας των Φυλακών Σκοπίων (Commander of the Prison Police of Skopie είναι ο ακριβής τίτλος του με βάση και τα σχετικά έγγραφα που παρουσιάστηκαν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης) κατηγορούνται άλλα δύο άτομα για την συγκεκριμένη υπόθεση, επίσης αλλοδαποί.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα, μέσω των οποίων φέρονται να επικοινωνούσαν.

Οι τρεις κατηγορούμενοι  συνελήφθησαν στον Έβρο από άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών την περασμένη Παρασκευή (9/2) και πέρασαν το κατώφλι του Ανακριτή την περασμένη Τετάρτη (14/2), αφού πρώτα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρουπόλεως.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραλαβή από τα εσωτερικά σύνορα της Ελλάδας πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος από οδηγό μεταφορικού μέσου με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας (Ελλάδας), τελεσθείσα εκ κερδοσκοπίας και κατά συρροή.

Με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως και Ανακρίτριας προφυλακίστηκαν και οι τρεις, κάτι που σύμφωνα με την πάγια νομολογία σημαίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος για το οποίο κατηγορούνται. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει και καταδίκη τους, αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να περάσουν από δίκη.

Τόσο ο Διοικητής Αστυνομίας των Φυλακών Σκοπίων όσο και οι συγκατηγορούμενοί του παραπέμπονται στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, προκειμένου επί τη βάση αποδείξεων πλέον η Ελληνική Δικαιοσύνη να προσπαθήσει να διαλευκάνει την περίεργη αυτή υπόθεση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα σε σχεδόν καθημερινή βάση υπάρχουν συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών στην Θράκη. Σύμφωνα με τα επίσημα δελτία Τύπου της ΕΛΑΣ, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα, σε διάστημα μιας εβδομάδας δηλαδή, έχουν συλληφθεί 9 άτομα με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών στην Θράκη.

Πηγή: gr.euronews.com

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας