Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 22:37

Search
Close this search box.

Κύκλωμα εκβιαστών: Επόπτες υγείας της περιφέρειας Αττικής ανάμεσά τους -Σαρωτικές αλλαγές από Χαρδαλιά

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Στον δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Πολιτισμού εντοπίζονται μέχρι στιγμής οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες στην Αθήνα και εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Στην υπόθεση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων τα 14 έχουν ήδη συλληφθεί και κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Αναφορικά με τους εννέα που δεν έχουν συλληφθεί από τις Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους και συγκεκριμένα 6 επόπτες Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, δύο στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού (και στελέχη του ΠΑΣΟΚ των οποίων ανεστάλη η κομματική ιδιότητα) και έναν εργαζόμενο του Δήμου Αθηναίων.

Κύκλωμα εκβιαστών: Σαρωτικές αλλαγές από το Νίκο Χαρδαλιά

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου, μετά τη σύλληψη συνολικά 12 υπαλλήλων, εποπτών Δημόσιας Υγείας, με αφορμή το κύκλωμα εκβιαστών.

Μετά τις σαρωτικές αλλαγές στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές και στις ελεγκτικές υπηρεσίες, αλλάζοντας -κυριολεκτικά- τα πάντα. Σύμφωνα με πηγές από την Περιφέρεια, στόχος είναι η απόλυτη διαφάνεια και την τροποποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, έτσι ώστε να μην αφήνεται κανένα περιθώριο στην εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές θα κινηθούν σε τρεις άξονες:

  • Θεσπίζονται δικλίδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς.
  • Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα.
  • Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή».

Και οι 12 εμπλεκόμενοι τέθηκαν αμέσως σε αργία με υπογραφή Χαρδαλιά, μετά την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ήταν από την αρχή σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ενημερωνόταν για την πορεία των ερευνών, συμβάλλοντας στην έκβασή τους, αναφέρουν πηγές της Περιφέρειας.

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της Περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά, ο οποίος επιβλέπει όλες τις αλλαγές που προωθούνται στην υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Από τους 12 συλληφθέντες, οι εννέα εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

Δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ φέρονται εμπλεκόμενοι -Άμεση αναστολή κομματικής ιδιότητας

Τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ένα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και ένας αναπληρωτής τομεάρχης), υπάλληλοι στο υπουργείο Πολιτισμού, κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες και αποκόμιζε χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα την αποφυγή ελέγχων και τη διαγραφή παραβάσεων.

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σε αναστολή καθηκόντων και από το υπουργείο Πολιτισμού

«​Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής» τονίζει το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας