Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

19 Ιουνίου, 2024 00:22

Search
Close this search box.

Λαϊκή Συσπείρωση: Παρεμβάσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου στις 15 Φεβρουαρίου 2024

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, στις 15 Φεβρουαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκαν σε μία σειρά θεμάτων που  αφορούν την λειτουργία του Δήμου και ειδικότερα  προβλήματα  που η διοίκηση του δήμου, είτε δεν  είχε  επιληφθεί για την επίλυσή τους, είτε όπως τόνισαν καθυστερούσε   να αναλάβει την διόρθωσή τους…

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωσή τους, τόνισαν τα εξής:

  • Προβλήματα στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου Άγγελος Ράμφος (φωτογραφίες)

“Εδώ και καιρό σύλλογοι, προπονητές και αθλούμενοι διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση του στίβου στο γήπεδο του Ατρομήτου. Διαφημιστικές πινακίδες που καλύπτουν τα κουλουάρ, ακατάλληλο σκάμα μήκους, ταρτάν διαλυμμένο, έλλειψη στρώματος για τους αθλητές του ύψους, έλλειψη καθαρίστριας στις τουαλέτες, ανύπαρκτα αποδυτήρια. Απαιτούμε από τη Διοίκηση να πάρει άμεσα μέτρα για τα παραπάνω και επισημαίνουμε πως θα δώσουμε συνέχεια σε αυτό το θέμα και με άλλες παρεμβάσεις”.

 

 

  • Λειτουργικά προβλήματα σχολείων (φωτογραφίες)

“Για άλλη μία φορά φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο θέματα υγιεινής στο σχολείο. Αυτή τη φορά, μετά το 9ο Γυμνάσιο, έχουμε φαινόμενα μούχλας στο 24ο Δημοτικό. Σας καταθετουμε τις φωτογραφίες που μας έστειλαν γονείς.

Επαναφέρουμε το θέμα με το ασανσέρ που είναι εκτος λειτουργίας στο 45ο Δημοτικό. Πριν τρεις συνεδριάσεις το θέμα μας ειπατε πως λύθηκε και όμως παραμένει ακόμα. Υπάρχει μάλιστα μαθητής με κάταγμα που δεν μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα του”.

  • Εργασίες στο οικόπεδο στην οδό Ιωαννίνων 100

“Επισυνάπτουμε και στηρίζουμε το κείμενο που μέχρι στιγμής εχει υπογραφεί από εκατοντάδες κατοίκους και αφορά την, για μία ακόμα φορά, προσπάθεια ανέγερσης οικοδομής σε κοινόχρηστο χώρο. Πρωταγωνιστές για άλλη μία φορά γνωστή οικογένεια καταπατητών της περιοχής. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9/2 εμφανίστηκε ένα συνεργείο σε οικόπεδο στην οδό Ιωαννίνων στο ύψος της Ναούσης για να κόψει 10 δέντρα, που είχαν φυτευτεί από τον λαό της περιοχής πριν από δεκαετίες, ενώ τη Δευτέρα 12/2 ξεκίνησε η εκσκαφή του οικοπέδου. Το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στην περιοχή της Χωράφας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως χώρος σχολείων, άθλησης και πρασίνου από τη δεκαετία του 1970.

Είναι απαράδεκτο σε έναν από τους πιο πυκνά δομημένους δήμους της χώρας να μην προστατεύονται οι ελάχιστοι χώροι πρασίνου που έχουν απομείνει και να μην αξιοποιούνται αποκλειστικά ως τέτοιοι για την αναψυχή, τον περίπατο και τον πολιτισμό των κατοίκων της περιοχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν να παγώσει άμεσα η οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο οικόπεδο προκειμένου να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα απαραίτητα έγγραφα (συμβόλαια, τίτλοι ιδιοκτησίας κλπ). Απαιτούν να ελέγξει αν υπήρχε άδεια από το Δασαρχείο προκειμένου να κοπούν τα 10 δέντρα που κόπηκαν την Παρασκευή 9/2. Ταυτόχρονα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευτούν όλοι οι χώροι πρασίνου που έχουν απομείνει στο 1ο Διαμέρισμα και γενικότερα σε όλο το Περιστέρι από κάθε επίδοξο καταπατητή”.

  • Τον προϋπολογισμό της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου (Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π) 2024

“Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό της ΔΕΠΑΔΠ γιατί ενσωματώνει την ανταποδοτικότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες (ωδείο, θεατρική ομάδα, χορευτικά κλπ). Διαφωνούμε με τη συνεργασία με εξωτερικό σύμβουλο (έναντι αδρής αμοιβής) για την κατάρτιση του πολιτιστικού προγράμματος αντί αυτό να προκύψει από ανοιχτή συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο με τον πρωταγωνιστικό ρόλο και συμβολή των πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα καταψηφίζουμε τη μόνιμη υποχρηματοδότηση του πολιτισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό έτσι όπως αποτυπώνεται σε αυτόν της ΔΕΠΑΔΠ”.

  • Τέλος στη ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Φεβρουαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν τα εξής:

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις, τις εκατοντάδες μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών που ξεκαθαρίζουν ότι το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι για τα σκουπίδια, διεκδικώντας σύγχρονες αναβαθμισμένες σπουδές, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν. Στηρίζουμε τα δεκάδες αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα, εκεί που συναντιούνται αγωνιστικά οι βιοπαλαιστές αγρότες και διεκδικούν να μείνουν στη γη τους για να συνεχίσουν να παράγουν, να έχουν αξιοπρεπές εισόδημα. Προετοιμάζουμε τη μεγάλη πανεργατική απεργία που ετοιμάζουν εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα στις 28 Φλεβάρη.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας