Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 15:42

Search
Close this search box.

Μεσολόγγι: Η διοίκηση απαντά στα «fake news» του προηγούμενου δημάρχου

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Με μία σκληρή ανακοίνωση η διοίκηση του δημάρχου Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου, απαντά σε όσα  της καταλογίζει ο προηγούμενος δήμαρχος της Πόλης κ. Κώστας Λύρος, στην προσωπική του σελίδα στα Social,  για τα προγράμματα ανακύκλωσης και την προμήθεια Απορριμματοφόρων και καφέ κάδων, που η ίδια χαρακτηρίζει ως fake news. Είναι έτσι η ροή των πραγμάτων ή πρόκειται για άλλη μία από τις συνηθισμένες πολιτικές αντιπαραθέσεις  «δια ασήμαντον αφορμή» μεταξύ πρώην και νυν δημάρχων, φαινόμενο με ιδιαίτερη συχνότητα εμφάνισης στην ελληνική αυτοδιοικητική επικράτεια  το τελευταίο εξάμηνο….;

Διαβάστε (στην συνέχεια) όλη την ανακοίνωση της διοίκησης  του Δήμου  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, και κρίνετε μόνοι σας…

———————-

Πεπραγμένα δημοτικής αρχής Σπύρου Διαμαντόπουλου, εντός 6 μηνών: τοποθέτηση μωβ κάδων για ανακύκλωση ρούχων, έναρξη προγράμματος κομποστοποίησης βιοαποβλήτων.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου βρίσκεται στη θέση που οφείλει να απαντήσει σε fake news που διαδίδει ο κ. Κώστας Λύρος, αυτή τη φορά μέσω… story στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Λύρος αναφέρεται στο πρόγραμμα διαχείρισης βιοαποβλήτων το οποίο (επιτέλους) ξεκινά στο Δήμο μας, αλλά φαίνεται πως κάπου τα έχει μπερδέψει λίγο στο μυαλό του ενώ ταυτόχρονα δείχνει να αγνοεί τη λαϊκή ρύση ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», ίσως και το παραμύθι για τον «Πινόκιο».

Ας βοηθήσουμε λοιπόν και εκείνον να θυμηθεί αλλά και ας ενημερώσουμε τους δημότες για να γνωρίζουν:

Το δήθεν «έργο Λύρου» προέρχεται από… την προ-Λύρου εποχή καθώς ξεκίνησε επί θητείας του κ. Καραπάνου. Συγκεκριμένα, στις 31 Ιανουαρίου 2019, υποβλήθηκε το τεχνικό δελτίο της πράξης «Προμήθεια κάδων και οχημάτων συλλογής και μεταφοράς (απορριμματοφόρων) αστικών βιοαποβλήτων». Η δε έγκριση της ένταξης πράξης του έργου υπογράφηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις 20 Οκτωβρίου 2020.

Δεν «κακόπεσε» καθόλου στον κ. Λύρο που τα βρήκε όλα σχεδόν έτοιμα. Πεδίο δόξης λαμπρό… για να μην ολοκληρώσει τίποτα επί τρία ολόκληρα χρόνια! Και εξηγούμαστε: ενάμιση χρόνο μετά, στις 14 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια των δύο ειδικών απορριμματοφόρων. Αυτά παρελήφθησαν στις 2 Μαΐου 2023. Δύο χρόνια μετά, στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, διεξάγεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 550 συνολικά καφέ κάδων. Οι κάδοι παραλαμβάνονται τελικά στις 28 Απριλίου 2023.

Μπορεί ο κ. Λύρος να μας απαντήσει γιατί δεν ξεκίνησε, έστω από τον Μάιο του 2023, το πρόγραμμα κομποστοποίησης βιοαποβλήτων στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου;

Ίσως επειδή είχε την φαεινή επικοινωνιακά ιδέα να φωτογραφηθεί δίπλα στους καφέ κάδους τρεις μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και να ανακοινώσει δια του τύπου ότι ξεκίνησε η τοποθέτησή τους, σε μια ξεκάθαρα προεκλογική «ανακοίνωση-πυροτέχνημα».

Μόνο που καφέ κάδους και συλλογή βιοαποβλήτων, κανείς δεν  είδε.

Για το τι μεσολάβησε από τον Μάιο του 2023 έως το τέλος της θητείας του, ας μας το εξηγήσει ο ίδιος. Ας μας εξηγήσει επίσης για ποιο λόγο καθυστέρησαν τόσο χαρακτηριστικά οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως δεν βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση ευθύνης για να ακυρώνουμε ή να αμαυρώνουμε κάθε προσπάθεια προς τη θετική κατεύθυνση που έχει κάνει οποιοσδήποτε προκάτοχός μας. Για τον ίδιο λόγο και δεν θα ανεχόμαστε τέτοιες προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Η διοίκηση του Δήμου έχει συνέχεια και θα ολοκληρώσουμε ότι έχει μείνει ημιτελές, για όποιο λόγο κι αν έχει συμβεί αυτό, ενώ παράλληλα προχωρούμε σταθερά στην εφαρμογή του δικού μας προγραμματισμού για την επόμενη ημέρα.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας