Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 20:28

Search
Close this search box.

«Ναμπούκο» στο Μέγαρο Μουσικής (σε δορυφορική μετάδοση από τη ΜΕΤ της Νέας Υόρκης)

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

«Nabucco» To αριστούργημα του Giuseppe Verdi από τη σκηνή της MET στην οθόνη του Μεγάρου

Ένα από τα διασημότερα λυρικά έργα του Giuseppe Verdi, ο «Ναμπούκκο», επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής με μια εξαιρετική διανομή πολλών αστέρων από τη σκηνή της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, τον Ιανουάριο.

Η Αρχαία Βαβυλώνα ξαναζωντανεύει στη ΜΕΤ σε μια επική παραγωγή βιβλικών διαστάσεων που προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη, με ελληνικούς υπότιτλους, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 (ώρα έναρξης: 19.55), στο πλαίσιο των επιτυχημένων δορυφορικών μεταδόσεων The Met: Live in HD.

Μία μνημειώδης παραγωγή στην οθόνη του Μεγάρου

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του αυταρχικού βασιλιά Ναμπούκκο, ο βαρύτονος George Gagnidze. Τη θετή, εκδικητική κόρη του, Αμπιγκαΐλλε ενσαρκώνει η σοπράνο Liudmyla Monastyrska [Λιουντμίλα Μοναστίρσκα], ενώ η μετζοσοπράνο Maria Barakova [Μαρία Μπαράκοβα] ερμηνεύει τον ρόλο της Φενένας, της πραγματικής κόρης του Nαμπούκκο.

Ο τενόρος SeokJong Baek [ΣόκΤζονγκ Μπαικ] τραγουδά τον ρόλο του Ισμαέλε, ανιψιού του βασιλιά της Ιερουσαλήμ, και ο βαρύτονος Dmitry Belosselskiy [Ντμίτρι Μπελοσσέλσκι] υποδύεται τον Aρχιερέα Ζαχαρία. Ο Daniele Callegari [Ντανιέλε Καλλεγκάρι] διευθύνει το πρώιμο αριστούργημα του Verdi, με τη Χορωδία της ΜΕΤ να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο πασίγνωστο χορωδιακό «Va, pensiero».

Tη σκηνοθεσία αυτής της μνημειώδους παραγωγής του «Ναμπούκκο», η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Mητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης το 2001, υπογράφει ο Elijah Moshinsky [Eλάιτζα Μοσίνσκι]. Τα σκηνικά σχεδίασε ο John Napier [Τζων Νάπιερ], τα κοστούμια η Ανδριανή Νεοφύτου, και τους φωτισμούς ο Howard Harrison [Χάουαρντ Χάρρισον].

 «Ναμπούκκο»

 • H ιστορική σημασία μιας όπερας

Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Ναμπούκκο», της τρίτης όπερας του Giuseppe Verdi, έγινε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1842. Η μεγάλη επιτυχία του λυρικού δράματος του μεγάλου μουσουργού, το οποίο πραγματεύεται την κατάκτηση της Αρχαίας Ιερουσαλήμ από τον βαβυλώνιο βασιλιά Ναβουχοδονόσορα Β΄ (Nabucco), έκανε διάσημο τον ‒τότε‒ 28χρονο Verdi σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η μουσική του έργου διαπνέεται από τον ζωηρό και ειλικρινή πατριωτικό ενθουσιασμό που χαρακτήριζε τον επιφανή ιταλό συνθέτη ήδη από τα νεανικά του χρόνια. Μάλιστα, το περίφημο χορωδιακό των εβραίων σκλάβων (“Va, pensiero, sull’ali dorate”, «Πέτα, σκέψη, πάνω σε χρυσαφένια φτερά»), στο οποίο οι Ισραηλίτες εκφράζουν τη νοσταλγία τους για την πάτρια γη, ταυτίστηκε με το κίνημα του Risorgimento που συνέβαλε καθοριστικά στην οικοδόμηση του ενιαίου ιταλικού κράτους.

 

Συντελεστές:

 • Μουσική Giuseppe Verdi
 • Λιμπρέτο Temistocle Solera
 • Σκηνοθεσία Elijah Moshinsky
 • Σκηνικά John Napier
 • Κοστούμια Ανδριανή Νεοφύτου
 • Φωτισμοί Howard Harrison
 • Διεύθυνση ορχήστρας Daniele Callegari
 • Διανομή:
 1. Αμπιγκαΐλλε Liudmyla Monastyrska
 2. Φενένα Maria Barakova
 3. Ισμαέλε SeokJong Baek
 4. Ναμπούκκο George Gagnidze
 5. Αρχιερέας Ζαχαρίας Dmitry Belosselskiy

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € ● 25 €

«Nabucco», To αριστούργημα του Giuseppe Verdi από τη σκηνή της MET στην οθόνη του Μεγάρου. Μαγνητοσκοπημένη δορυφορική μετάδοση από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 | 19:55 | Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη / Στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας