Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

20 Ιουλίου, 2024 11:42

Search
Close this search box.

Νάουσα: Η πόλη των παραδόσεων και του ξινόμαυρου

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Νάουσα: Η πόλη συνώνυμη του ξινόμαυρου και των παραδόσεων

Έχοντας συνδυάσει το όνομά της άρρηκτα με το ξινόμαυρο κρασί, η Νάουσα είναι η πόλη του οίνου και των παραδόσεων. Με γραφικές γωνιές, γάργαρα τρεχούμενα νερά και τη φύση στο μεγαλείο της, αποτελεί σίγουρα μία από τις ιδανικότερες επιλογές για τους λάτρεις των εξορμήσεων σε ορεινούς προορισμούς.

Οι παραδοσιακές γειτονιές με το ιδιαίτερο χρώμα θα σας μαγέψουν, ενώ οι θαυμάσιες εξοχές που απλώνονται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη θα σας αποκαλύψουν ομορφιές απερίγραπτες.

Το όνομά της άρρηκτα συνδεδεμένο με το κόκκινο κρασί της το οποίο παράγεται από την ποικιλία ξινόμαυρο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή (από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο στην πόλη πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που συνδέουν την παραγωγή με την παράδοση).

Γνωρίστε την ιστορία του και μυηθείτε στα μυστικά του επισκεπτόμενοι το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου (Χατζημαλούση 17, τηλ. 23320 29800) και φυσικά μην παραλείψετε να βρεθείτε σε κάποιο από τα φημισμένα οινοποιεία της περιοχής.

Επιπλέον, από τις στάσεις που αξίζει να κάνετε στην όμορφη πόλη αυτή στο Δημοτικό Πάρκο με τις λίμνες και τις πάπιες (από εδώ θα απολαύσετε θέα στον κάμπο της Ημαθίας), στην Παλιά Πόλη με τα παραδοσιακά σπίτια, στους Στουμπάνους (το σημείο απ’ όπου επέλεξαν να πέσουν με τα παιδιά τους στον ποταμό Αράπιτσα οι Ναουσαίες επί Τουρκοκρατίας αντί να παραδοθούν στους κατακτητές), τη Μονή του Τιμίου Προδρόμου λίγο έξω από την πόλη καθώς και στη Σχολή του Αριστοτέλη, ένας τόπος με διεθνές ενδιαφέρον στη θέση Ισβόρια (2 χλμ. από το κέντρο της πόλης).

Σημείο αναφοράς για τη Νάουσα το Άλσος του Αγίου Νικολάου

Το Άλσος του Αγίου Νικολάου, για τους ντόπιους απλώς Άγιος Νικόλαος, αποτελεί το δημοφιλέστερο αξιοθέατο της πόλης και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 χλμ. από το κέντρο της Νάουσας, με την πρόσβαση σε αυτό να πραγματοποιείται πολύ εύκολα μέσω του κεντρικού ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

Σε όλη του την έκταση -περίπου 60 στρέμματα– το άλσος είναι γεμάτο από πανύψηλα και μεγάλα πλατάνια που συνθέτουν ένα μοναδικό σε όλη την Ελλάδα δάσος από υπεραιωνόβια πλατάνια, ενώ διασχίζεται από το ιστορικό και πολύτιμο ποτάμι της Νάουσας, την Αράπιτσα. Η χαλάρωση, η ηρεμία και η γαλήνη αποτελούν τα τρία χαρακτηριστικά που κυριεύουν τον επισκέπτη, με τον άλσος να ενδείκνυται, επίσης, και για δραστηριότητες στη φύση.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας