Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 08:27

Search
Close this search box.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Θερμού παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων στο Υπουργείο Εσωτερικών, απαιτώντας επαρκή χρηματοδότηση στους Δήμους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Στο ξεκίνημα της κινητοποίησης ο Κώστας Πελετιδης μίλησε στους παρευρισκόμενους και – μεταξύ άλλων- ανέφερε πως ο λαός μας έχει ανάγκη από δουλειά. Δουλειά για όλους και με δικαιώματα, όχι για οπλικά συστήματα, πολέμους και καταστροφή.

Στην συνέχεια ο Μιχάλης Σελέκος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία που με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη  θέλησε να συναντηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου για να παραδώσει τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, με τα οποία συντάσσεται και ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Όπως ενημέρωσε μετά ο κ. Πελετίδης, τους δήλωσαν πως η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως έχει άλλη δουλειά και γι αυτό δεν συναντήθηκε μαζί τους. Όπως σημείωσε ο κ. Πελετίδης, όταν πρόκειται για τα λαϊκά προβλήματα, Πρωθυπουργός και Υπουργοί εξαφανίζονται, όπως έκαναν και πριν 2 χρόνια στην κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που και πάλι ζητήθηκε συνάντηση.

Τελικά η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρη Κιρμικίρογλου, ο οποίος είπε πως θα δώσει τα αιτήματα στην Υπουργό.

Αναλυτικά το υπόμνημα που κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Πάτρας

«Κα Υπουργέ,

Σε συνέχεια των πολλαπλών παρεμβάσεων του Δήμου μας, τόσο για το σοβαρό ζήτημα της οικονομικής του κατάστασης του,  όσο και για το θέμα των προσλήψεων τακτικού μόνιμου προσωπικού, σας καταθέτουμε τα αιτήματα μας και ζητούμε την ικανοποίηση τους, γιατί είναι δίκαια και θα διευκολύνουν τη λειτουργία μας.

Σε αυτά κατέληξε και η κινητοποίηση της πόλης μας στις 12/04/2024.

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα απασχολούνται στο Δήμο Πατρέων 474 άτομα από προσωρινές διαταγές του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου, από προηγούμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και  συγκεκριμένα των ετών 2017, 2019, 2020 που εκδικάζονται στις 17/04/2024 στο Λασίθι. Την ίδια στιγμή 550 Συμβασιούχοι  έχουν προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για λήψη νέας προσωρινής διαταγής.

Μέχρι σήμερα οι δαπάνες μισθοδοσίας του συνόλου των εργαζομένων στα κοινωφελή, που παρέμειναν με δικαστικές αποφάσεις ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ, που για να διασφαλιστούν χρειάστηκε η  ακύρωση πραγματοποίησης προϋπολογισθέντων τεχνικών έργων.

Ο Δήμος οδηγείται σε οικονομική καταστροφή. Οι ΚΑΠ του 2023 ήταν 25 εκατ. ενώ η μισθοδοσία του προσωπικού έφτασε τα 31,5 εκατ. ευρώ.

Κα Υπουργέ

Με τις προσωρινές διαταγές ορίζεται ο Δήμος Πατρέων να καταβάλλει τις αποδοχές των συμβασιούχων, που κατά την υλοποίηση του προγράμματος μέχρι την ολοκλήρωση του, ήταν υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ.

Ο Δήμος με τα οικονομικά που διαθέτει είναι αδύνατο να ανταποκριθεί. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύψει αυτή τη δαπάνη.

Οι κυβερνήσεις που προωθούν την πολιτική διαχείριση της ανεργίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της προσωρινότητας, φέρνουν σε απόγνωση τους εργαζόμενους, τους κρατούν σε ομηρία, τους αναγκάζουν να μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια, να μη μπορούν να  ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ο δε Δήμος, δεν μπορεί σε αυτό το περιβάλλον να σχεδιάσει σωστά τη λειτουργία των υπηρεσιών του και να έχει οικονομική δυνατότητα να λειτουργήσει.

Η προτεινόμενη λύση σε όλο αυτό, δεν είναι άλλη παρά η προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας στους Δήμους με βάση τις ανάγκες τους και τη κάλυψη της μισθοδοσίας τους από το κρατικό προϋπολογισμό.

Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

 • Να δοθεί εδώ και τώρα η χρηματοδότηση που δικαιούται ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με το Νόμο «Καλλικράτη», καθώς και τα παρακρατηθέντα (οι Δήμοι, ενώ θα έπρεπε να μοιράζονται 7,5 δισ. μοιράζονται 1,8 δισ.).
 • Εδώ και τώρα έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που παραμένουν στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις.
 • Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου μέσω ΑΣΕΠ, μοριοδότηση όλων όσων εργάστηκαν στο Δήμο (μέσω ΟΑΕΔ κ.λπ.) και απέκτησαν εμπειρία.
 • Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Όπως και ο νόμος Βορίδη που επιβάλλει τη υποχρεωτική κατάθεση έφεσης και εξάντλησης όλων των ενδίκων μέσων σε περίπτωση θετικής πρωτόδικης δικαστικής απόφασης για τους εργαζόμενους.
 • Μισθός και δικαιώματα, σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα των συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων».

Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας της ΧΕΝ Ελλάδος, Femina Career Lab, πραγματοποιεί το Δωρεάν Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές & μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου με τίτλο “Find Your Career Path”.

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας της ΧΕΝ Ελλάδος, Femina Career Lab σε συνεργασία με επιλεγμένους Δήμους μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αιγάλεω.

Με τις συνθήκες στην αγορά εργασίας να μεταβάλλονται διαρκώς, η ανάγκη επαγγελματικού προσανατολισμού για τις μαθήτριες και τους μαθητές είναι επιτακτική, ώστε να μπορούν να επιλέξουν την κατάλληλη για αυτούς εκπαιδευτική και αργότερα επαγγελματική σταδιοδρομία.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, μαθητές και μαθήτριες Λυκείου από τον Δήμο Αιγάλεω, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, τα τμήματα σχολών ανά επιστημονικό πεδίο, τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα ανά σχολή καθώς και για τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας ανά ειδικότητα.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Γιάννης Ρίτσος» κατά τις ώρες 12:00-14:00.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κα. Νικόλ Αμβροσιάδου, Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας της ΧΕΝ Ελλάδος, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής, από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ενταγμένη στο Μητρώο Α1 Συμβουλών Σταδιοδρομίας του ΕΟΠΠΕΠ σύμφωνα με το ΦΕΚ 617/Β/14.2.2022.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Προστατεύουμε με κάθε τρόπο την υγεία των πολιτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής»

Συνεχίζονται, στην Ανατολική Αττική, οι εντατικοί ψεκασμοί –με επίγεια συνεργεία και εναέρια μέσα– στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των κουνουπιών.

Ήδη από τη Δευτέρα 8 Απριλίου, έχουν ψεκαστεί 4.000 στρέμματα στον Υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά στον Μαραθώνα – μια περιοχή στην οποία παρατηρείται μεγάλος πληθυσμός κουνουπιών, ο οποίος έχει αυξηθεί λόγω της παρατεταμένης ζέστης και ξηρασίας – ενώ έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή οκτώ πτήσεις με ψεκαστικό ελικόπτερο.

«Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι πολλαπλές και επιβαρύνουν πολλές πλευρές της καθημερινότητάς μας» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Στην Περιφέρεια Αττικής, προστατεύουμε με κάθε τρόπο την υγεία των πολιτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως την αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών και τους απορρέοντες από αυτήν κινδύνους. Οι υπηρεσίες μας, με απόλυτο επαγγελματισμό και συνέπεια, προχωρούν στην χαρτογράφηση των αναγκών σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου και στην υλοποίηση του προγράμματος ψεκασμών με τη χρήση όλων των επιστημονικών εξελίξεων και των σύγχρονων τεχνολογιών. Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και στους 66 Δήμους της Αττικής μας, για να έχουμε όλοι – πολίτες και επισκέπτες – ένα καλό καλοκαίρι, με υγεία και ασφάλεια».

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν περάσει στην χαρτογράφηση της Ανατολικής Αττικής, ενώ μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί ο ψεκασμός στα σημεία ενδιαφέροντος όλων των Δήμων της περιοχής, τόσο από τα πεζοπόρα συνεργεία, όσο και από εναέρια μέσα (ψεκαστικά ελικόπτερα και drones) στα μη προσβάσιμα σημεία.

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ως αναθέτουσα αρχή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ολοκλήρωσε τις ενέργειες ωρίμανσης, καθώς και τα σχέδια των τευχών και προδιαγραφών αποτελέσματος για το σύνολο (cluster) των Δικαστικών Μεγάρων, και πλέον, ξεκίνησε ο ανταγωνιστικός διάλογος για το έργο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας και Ανακατασκευή Υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων και συντήρηση και διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ».

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, προκρίθηκαν στην επόμενη Β’ Φάση του Διαγωνισμού πέντε υποψήφιοι.

Η ημερομηνία έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου, είναι η 15η Απριλίου.

Ειδικά για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, η ανέγερση κτιρίου συνολικής μικτής επιφάνειας 9.797,65 τ.μ. επί έκτασης 15.000 τ.μ., θα στεγάσει το σύνολο των δομών δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργιών της πόλης:

Εφετείο, Εισαγγελία Εφετών, Εισαγγελία Πρωτοδικείου, Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών και τις υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες για την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων της πόλης.

Υπενθυμίζεται, πως παράλληλα με τη διαγωνιστική διαδικασία, για την Τεχνική Πληρότητα του οικοπέδου στο πρώην Στρατοπέδου «ΤΣΑΛΤΑΚΗ», η αρμόδια Διεύθυνση Δ21 του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών με τους τεχνικούς της συμβούλους, ολοκλήρωσε πρόσφατα τις εργασίες ναρκαλίευσης – εκκαθάρισης  του οικοπέδου από το ΤΕΝΞ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια τις εργασίες πλήρους τοπογραφικής αποτύπωσης και γεώτρησης στο εν λόγω οικόπεδο.

Σχετικά με την εξέλιξη του έργου, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

 «Με μεθοδικότητα, προχωράμε στο επόμενο βήμα για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ».

*Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας*

 «Ποδαρικό» έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ως ο πρώτος πολίτης που δήλωσε συμμετοχή στο μεγάλο αυτό γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Αθηναίων και Μαραθώνα στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2024.

«Ο Μαραθώνιος είναι η αθλητική διαδρομή που διατρέχει την πορεία της Αττικής στους αιώνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, παραλαμβάνοντας σήμερα – πρώτη ημέρα των εγγραφών – τον αριθμό συμμετοχής του στον Μαραθώνιο, από την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο Κώστα Κεντέρη και τον Επικεφαλής Τμήματος Χορηγιών του ΟΠΑΠ Γιώργο Ζούμα.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε την ισχυρή βούληση να στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και με κάθε διαθέσιμο μέσο τη μεγαλύτερη και την πιο ιστορική διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, για μια ακόμα χρονιά θα φέρει την Αττική στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Χιλιάδες αθλητές και φίλοι του Μαραθωνίου, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέτοχοι μιας εμπειρίας, που ξεπερνά τα όρια του αθλητικού γεγονότος. Γιατί η διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου ενώνει νοητά το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της Αττικής, ενώνει διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες, ενώνει πόλεις, φορείς και κοινωνικές δυνάμεις – όλα αυτά μέσα από το μεγαλείο του αθλητισμού. Και πάνω απ’ όλα, θα δώσει σε χιλιάδες ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Αττικής, τις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, τις διαρκώς βελτιούμενες υποδομές της, τη μοναδική φιλοξενία της, τις γεύσεις και τα χρώματά της και – το βασικότερο – την θετική εικόνα της. Την εικόνα μιας Περιφέρειας που αναπτύσσεται, που εξελίσσεται και προχωρά στο μέλλον με αισιοδοξία»

«Με την κοινή μας παρουσία, εδώ στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με τη νέα ηγεσία του πολυπληθέστερου γεωγραφικού τμήματος της Ελλάδας» ανάφερε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και πρόσθεσε: «Η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, ενός ανθρώπου που προέρχεται από τα σπλάγχνα του αθλητισμού, ελπίζουμε ότι θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τους ήδη ισχυρούς δεσμούς του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια. Μέσω συνεργειών και συνεργασιών, όχι μόνο ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, αλλά και ολόκληρος ο κλασικός αθλητισμός, θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στο εγχώριο, αλλά και στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις τεράστιες δυνατότητες της Αττικής, μιας περιοχής που έχει δοκιμαστεί και έχει επιτύχει στο υψηλότερο επίπεδο όσον αφορά τη φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών γεγονότων».

Εκ μέρους του ΟΠΑΠ, Μεγάλου Χορηγού της διοργάνωσης, ο κ. Γιώργος Ζούμας δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να βρίσκομαι εδώ σήμερα, καθώς ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για τον ΟΠΑΠ – τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του Ελληνικού Αθλητισμού, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Φέτος ο Μαραθώνιος της Αθήνας αναμένεται να σπάσει νέα ρεκόρ, ως συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης περσινής διοργάνωσης. Δίνουμε ραντεβού με όλους εσάς, για να γιορτάσουμε την συμμετοχή και τη χαρά του να βρισκόμαστε από κοντά και να κατακλύζουμε τους δρόμους της πόλης με χαμόγελα και υγεία. Εύχομαι έναν υπέροχο και επιτυχημένο αγώνα και ας συνεχίσουμε να γιορτάζουμε το πνεύμα του Μαραθωνίου και την ανθρώπινη δύναμη για πολλά ακόμα χρόνια».

Σταϊκούρας: Τέσσερα μεγάλα έργα εντός του 2024 – Τι είπε για το FlyOver και ηλεκτροκίνηση

Στην πορεία των μεγάλων έργων, σε ζητήματα που αφορούν το σιδηροδρομικό δίκτυο, το FlyOver και την ηλεκτροκίνηση αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς από τις 10 έως τις 13 Απριλίου και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σχετικά με την εικόνα των μεγάλων έργων που είναι σε εξέλιξη, ο υπουργός υπενθύμισε, ότι «τέλος Ιανουαρίου, παραδώσαμε έναν μεγάλο άξονα, το Άκτιο-Αμβρακία» και προσέθεσε: «Ήταν δέσμευση της κυβέρνησης η οποία πραγματοποιήθηκε και τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του πρωθυπουργού. Ακολουθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες ο Ε65, που θα παραδοθεί στο σύνολο του μέχρι την Καλαμπάκα, και το μετρό στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024. Αποδεικνύουμε την αξιοπιστία μας σε αυτά τα οποία λέμε. Επιπλέον, θα ολοκληρωθεί και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος το καλοκαίρι του 2025, έχοντας εκτελεστεί περίπου το 80% του έργου μέχρι το τέλος του 2024. Σας μίλησα συνεπώς για 4 μεγάλα έργα που, εν πολλοίς, θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2024. Κοντά στα μεγάλα έργα υπάρχουν και πάρα πολλά μικρότερα έργα, τα οποία παραδίδονται διαδοχικά στην ελληνική κοινωνία που βοηθούν πολύ στην καθημερινότητα του πολίτη, όπως για παράδειγμα η πεζογέφυρα στο Χαϊδάρι».

Όσον αφορά στην έγκαιρη υλοποίηση των έργων ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου.

Σχετικά με τα ζητήματα που προκύπτουν εν αναμονή της οριστικής απόφασης του ΣτΕ για το FlyOver στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός ανέφερε ότι «πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε σεβόμενοι απολύτως το δικαίωμα που έχουν οι πολίτες να προσφεύγουν, καθώς και τις όποιες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης. Συνεπώς, προετοιμάζουμε καλύτερα τον φάκελο, τον οποίο και θα υποστηρίξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα καλύπτοντας ως Πολιτεία τις αγωνίες και τους προβληματισμούς που εκφράζει η απόφαση του ΣτΕ».

Αναφερόμενος στον ΟΣΕ, ο υπουργός επισήμανε: «Την επόμενη διετία θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου σιδηροδρομικού φορέα, κάτω από τον οποίο θα βρίσκεται η ΕΡΓΟΣΕ και σημαντικό τμήμα της ΓΑΙΑΟΣΕ. Επιπροσθέτως έχουμε υποβάλει σημαντικά αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να αντλήσουμε αναγκαίους πόρους για την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου, αλλά και την επέκτασή του, αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, ώστε η Ελλάδα να γίνει ένα logistic hub με εφαλτήριο τα λιμάνια της τα οποία αποτελούν τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε συνδυασμό με τη σύνδεσή τους με το σιδηροδρομικό δίκτυο».

 «Ως εκ τούτου, πρέπει να αξιοποιήσουμε Ειδομένη, Προμαχώνα και Ορμένιο που είναι τα σύνορα της Ελλάδος, όσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο και τη σύνδεσή μας με την Ευρώπη, και να εξασφαλίσουμε περισσότερους πόρους -όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο- για την αναβάθμισή του», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι 250 ηλεκτρικά λεωφορεία θα κινούνται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τις επόμενες εβδομάδες, στα οποία θα προστεθούν 300 λεωφορεία φυσικού αερίου στον στόλο της Αθήνας, 12 και 18 μέτρων, μέχρι το τέλος του 2025. Συμπληρωματικά, «ξεκινάμε διαγωνισμό για άλλα 750 λεωφορεία προκειμένου να αναβαθμιστεί η εξυπηρέτηση των πολιτών».

Σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι έχουμε 4 προγράμματα τα οποία τρέχουν αυτή τη στιγμή. Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» για Ι.Χ. οχήματα, ένα πρόγραμμα για τα ταξί, το «Φορτίζω Παντού» για την ενίσχυση των σταθμών φόρτισης, καθώς και ένα μικρότερο, «αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον» πρόγραμμα στην Αστυπάλαια προκειμένου όλη η μετακίνηση να γίνεται με ηλεκτρικά οχήματα.

Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε-65 από Λαμία έως Καλαμπάκα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο  Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε πως στις «23 Απριλίου με τον πρωθυπουργό θα δώσουμε στην κυκλοφορία όλο τον οδικό άξονα μέχρι και την Καλαμπάκα, όχι μόνο το Λαμία – Ξυνιάδα αλλά και το Τρίκαλα – Καλαμπάκα.

Ο Ε65 θα είναι πλήρως ολοκληρωμένος από τις Θερμοπύλες, ουσιαστικά από τη Λαμία, μέχρι την Καλαμπάκα».

Ο Ε65 γνωστός και ως αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας σχεδιάστηκε ως νέος αυτοκινητόδρομος 181 χιλιομέτρων, που ενώνει τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης (στο ύψος της Λαμίας) με την Εγνατία Οδό.

Ήταν ένας από πέντε αυτοκινητοδρόμους που δημοπρατήθηκαν με Σύμβαση Παραχώρησης το 2007.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, το 2011, αποφασίστηκε, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να υλοποιηθεί το ενδιάμεσο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου (Ξυνιάδα – Τρίκαλα) μήκους 77,5 χιλιομέτρων, που δόθηκε σε κυκλοφορία το 2017, και να μετατεθεί η κατασκευή των άλλων δύο τμημάτων (Βόρειο και Νότιο), το ένα εκ των οποίων θα παραδοθεί σε λίγες ημέρες.

Βόρειο Τμήμα (Τρίκαλα – Εγνατία)

Ο Ε-65 θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή του Βόρειου τμήματος, μήκους 70,5 χλμ, ενώνοντας δύο κύριους οδικούς άξονες, δηλαδή, την Εγνατία οδό με την ΠΑΘΕ. Το έργο έχει προϋπολογισμό 442 εκατομμύρια ευρώ

Ο νέος αυτοκινητόδρομος έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ.

Συγκεκριμένα θα κατασκευασθούν:

 • Δύο σήραγγες με συνολικό μήκος 65μ και 400μ.
 • Δύο σήραγγες με εκσκαφή και επανεπίχωση ( Cut & Cover ) με συνολικό μήκος 264μ και 180μ ανά διεύθυνση.
 • 31 γέφυρες/ άνω διαβάσεις.
 • Έξι κόμβοι (Βασιλική, Καλαμπάκα, Γρεβενών, Οξύνεια, Αγιόφυλλο – Καρπερό, Εγνατία), ενώ θα ολοκληρωθεί ο κόμβος Τρικάλων.
 • Δύο κέντρα Εκμετάλλευσης και Συντήρησης (ΚΕΣ).
 • Ένας Μετωπικός Σταθμός Διοδίων (Οξύνεια) και τρεις πλευρικοί σταθμοί.
 • Σε όλο το μήκος του έργου θα κατασκευασθούν και χώροι Στάθμευσης και Ανάπαυσης, καθώς και νέο δευτερεύον οδικό δίκτυο (εξυπηρέτησης και κάθετων αξόνων) για την εξυπηρέτηση των γειτονικών περιοχών.

Νότιο Τμήμα (Λαμία – Ξυνιάδα)

Η κατασκευή του τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα, μήκους 32,5 χιλιομέτρων, ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2018. Το κόστος του Νοτίου Τμήματος είναι 300 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020

Ηλεκτρικά λεωφορεία, Fly over και Τέμπη

Ο υπουργός Υποδομών μίλησε και για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τις ηχητικές συνομιλίες στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για τα ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία ήδη πραγματοποιούν δοκιμαστικά δρομολόγια και τα οποία, όπως είπε, θα κυκλοφορήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στο τέλος Απριλίου στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης .

Σήμερα υπάρχουν οχήματα που έχουν ξεπεράσει τα 2.000 χιλιόμετρα. Η αυτονομία τους αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι περίπου 400 χιλιόμετρα.

Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι η αυτονομία τους θα είναι περίπου 185 χιλιόμετρα» ενώ πρόσθεσε ότι «στο τέλος του 2025 θα έχουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 550 καινούργια λεωφορεία».

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική εμπλοκή του flyover για τον οποίον σταματούν προσωρινά οι εργασίες στη Θεσσαλονίκη εκτιμώντας πως θα είναι μια προσωρινή εμπλοκή και το έργο θα προχωρήσει κανονικά.

«Πράγματι είχαμε μια δικαστική εμπλοκή την προηγούμενη εβδομάδα, την οποία θα επιδιώξουμε συλλογικά, η κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να αντιμετωπίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτό φέρνει μικρές καθυστερήσεις, αλλά εκτιμούμε ότι θα είναι παροδικές και πολύ μικρές, έτσι ώστε το έργο πράγματι να ολοκληρωθεί το 2027».

Μίλησε για το μετρό της πόλης τονίζοντας πως τον Νοέμβριο θα παραδοθεί στους συμπολίτες μας: « Για το μετρό έχουμε τοποθετηθεί με απόλυτο τρόπο.

Το Νοέμβριο του 2024 θα είναι έτοιμο και μετά έξι με οκτώ μήνες θα είναι έτοιμη και η επέκτασή του προς την Καλαμαριά και το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσουμε στη δημοσιότητα τους σχεδιασμούς μας για τις περαιτέρω επεκτάσεις του μετρό στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Μίλησε για τη σύμβαση 717 η οποία παραδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο και καταστράφηκε εξαιτίας του Daniel τον Σεπτέμβριο και μετά από ερώτηση που το έθεσαν οι παρουσιαστές της εκπομπής αναφέρθηκε και στα όσα απασχολούν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις ηχητικές συνομιλίες οι οποίες από τον ΟΣΕ παραδόθηκαν πρόσφατα – όπως είπε στις ανακριτικές αρχές.

«Το 2023 ήταν μια τραγική χρονιά για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, όχι μόνο εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, αλλά και γιατί είχαμε κάποιες φυσικές καταστροφές, φυσικές καταστροφές, οι οποίες διέλυσαν ένα ολόκληρο σιδηροδρομικό δίκτυο για μια μεγάλη απόσταση περίπου από το Δομοκό μέχρι τη Λάρισα.

Σήμερα η σύμβαση 717 που αφορά τη σηματοδότηση τηλεδιοίκησης έχει ολοκληρωθεί και έχει παραδοθεί στο σύνολό της από την Αθήνα Θεσσαλονίκη Προμαχώνα[…] Λειτουργεί εκτός του τμήματος το οποίο καταστράφηκε από τον Daniel.

»Γι’ αυτό έβαλα στη συζήτησή μας και τη δεύτερη καταστροφή του ελληνικού σιδηροδρόμου μέσα στο 2023, εκεί συνεπώς δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Παραδόθηκε τον Αύγουστο και καταστράφηκε το Σεπτέμβριο. Σ’ αυτό το διάστημα, σ’ αυτή την απόσταση, δηλαδή από τον Δομοκό μέχρι τη Λάρισα, δεν επιτρέπεται δύο τρένα να κυκλοφορούν ταυτόχρονα σε αντίθετες πορείες[…] σε όλο το άλλο τμήμα, από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει τηλεδιοίκηση -σηματοδότηση.» επεσήμανε αναφορικά με το σύστημα τηλεδιοίκησης.

Σε άλλο σημείο για τις ηχητικές συνομιλίες του ΟΣΕ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έχει δοθεί οδηγία στη διοίκηση του ΟΣΕ ό, τι ζητηθεί από τις ανακριτικές αρχές να δοθεί.

Και πράγματι επιβεβαιώνω ότι πρόσφατα οι ανακριτικές αρχές ζήτησαν όλο το υλικό το οποίο υπάρχει μέσα στον ΟΣΕ, όλες τις καταγραφές, όλα τα συστήματα, τα πάντα και δόθηκαν τα πάντα».

Πηγή: ertnews.gr

Δεκαήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Αμερική προσκεκλημένος της Ομογένειας, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, από τις 3 έως τις 13 Απριλίου.

Κατά την άφιξή του στην Ουάσιγκτον, παρευρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου 2024 στο Λευκό Οίκο, στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, γιορτάζοντας τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας που μοιράζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελληνική Δημοκρατία, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εθνική μας Επέτειο.

Παρουσία πολλών επιφανών Ομογενών και Ελλήνων Επιχειρηματιών, τόσο ο Πρόεδρος Joe Baiden όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, μίλησαν για την στενή σχέση των δύο λαών. Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πλήθος κόσμου και να παρουσιάσει εν συντομία την ανέγερση του Ποντιακού Μεγάρου στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Με το ενδιαφέρον των Ομογενών να είναι έντονο, έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες, ανταποδίδοντας τη ζεστή φιλοξενία.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής 7 Απριλίου, όπου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και υπερηφάνεια, θα γιορτάσουν μαζί με την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Κοινωνιών της Φιλαδέλφειας την «Greek Independence Day Parade» στις 7 Απριλίου, ανοίγοντας την παρέλαση με τους Εύζωνες μας και δίνοντας τον παλμό της Ελευθερίας στους απανταχού Ομογενείς.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία, να παραβρεθούμε στην Δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στην Ελληνική Ομογένεια, για την Εθνική μας Επέτειο, στην όποια είχαμε την τιμή να προσκληθούμε ως Δήμος», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος επισημαίνοντας πως υπήρχε έντονο το Ελληνικό στοιχεία με παραδοσιακές φορεσιές και ήχους που καλωσόριζαν τους επίσημους προσκεκλημένους. «Την παράσταση βέβαια έκλεψαν τα μικρά Κρητικόπουλα, που ξεσήκωσαν με τον λεβέντικο χορό τους, όλο τον Λευκό Οίκο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα του Δημάρχου επόμενοι σταθμοί είναι η Φλόριντα, η Φιλαδέλφεια και τελευταίος σταθμός είναι το Λας Βέγκας.

O Δήμος Φλώρινας, με το Γραφείο Εθελοντισμού, συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του:

Την Κυριακή 14 Απριλίου

 • καθαρίζουμε το περιβάλλον
 • προστατεύουμε το δάσος
 • αναδεικνύουμε την Ιστορία του τόπου μας
 • Σε συνεργασία με τον ΦΟΟΦ, τον ΣΕΟΦ, τις ομάδες εθελοντών Αλώνων και Σίμου Ιωαννίδη, καθώς και τους «Φίλους του παλιού Γαλλικού δρόμου», καθαρίζουμε γέφυρες της διαδρομής του παλιού Γαλλικού δρόμου Φλώρινας – Βίγλας Πισοδερίου”.

Σημείο συνάντησης τα γραφεία του ΣΕΟΦ (βαγόνι) επί της Κων. Καραμανλή και ώρα 8:30 π.μ.

Το μόνο που χρειάζεται να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες/σες, είναι το φιλότιμο και το μεράκι για ένα καθαρό περιβάλλον.

Let’s do it Greece

Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!

Let’s do it Florina

Πάμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ;!

Ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί τους κατοίκους του Δήμου στην κινητοποίηση στις 21 Απριλίου στις 11:00 στην Πλατεία Δημαρχείου, με κεντρικό σύνθημα «Όλη η πόλη μια φωνή».

Η Δημοτική Αρχή καλεί το λαό του Χαϊδαρίου να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση.

Αναλυτικά το κείμενο του καλέσματος:

«Όλη η πόλη μία φωνή για την ικανοποίηση των αναγκών μας!

Το Χαϊδάρι ξεσηκώνεται!

Ο λαός της πόλης μας διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά του, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση.

Οι αγωνίες κάθε Χαϊδαριώτισσας και κάθε Χαϊδαριώτη για το σήμερα και το αύριο, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, ψάχνουν απαντήσεις απ’ όλους τους αρμόδιους. Ο λαός μας θέλει και κυρίως δικαιούται να ζει σε μία πόλη ανθρώπινη, που θα του διασφαλίζει καλές συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες θα έπρεπε να είναι αυτονόητες στην εποχή που ζούμε, με τις δυνατότητες που υπάρχουν.

H σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική και όλων των προηγούμενων, αρνείται να δώσει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, με την Περιφέρεια Αττικής να παίρνει την «σκυτάλη» και να συνεχίζει την ίδια πολιτική. Αρνείται να χρηματοδοτήσει το Δήμο μας, όπως και όλους του Δήμους, ακόμα και με τους θεσμοθετημένους πόρους. Αντί για 14,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που πρέπει να λαμβάνουμε, σύμφωνα με το Ν. 3852/2010, δίνουν στο Δήμο μας μόνο 5,8 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν φτάνει ούτε για την μισθοδοσία του προσωπικού! Επιβάλλει κάθε χρόνο νέα χαράτσια, όπως το πιο πρόσφατο «τέλος ταφής», που κάθε χρόνο θα επιβαρύνει το Δήμο μας, με πάνω 500.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή που οι Δήμοι υποχρηματοδοτούνται, μεταφέρονται σε αυτούς νέες αρμοδιότητες και νέα οικονομικά βάρη, χωρίς συγχρόνως να τους παρέχονται οι αντίστοιχοι πόροι και να τους επιτρέπεται η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δήμο μας, με βάση το ήδη λειψό οργανόγραμμα, λείπουν σήμερα πάνω από 156 μόνιμοι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές προσωπικό σε βασικές υπηρεσίες του.

Οι χρηματοδοτήσεις για τα έργα αυτεπιστασίας (πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, μικρά έργα στις γειτονιές) για τα σχολεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνική πολιτική, την πυρασφάλεια, τα αδέσποτα, την προστασία του πρασίνου κ.λ.π. είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και έχουν σαν σκοπό να επιβάλλουν στους Δήμους να φορολογήσουν ακόμα περισσότερο τους δημότες, μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών, των τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς, των συνδρομών για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το κολυμβητήριο και τελικά να αφαιμάξουν το λαϊκό εισόδημα ακόμα περισσότερο, μέσω «τοπικών» τελών και φόρων.

Πολλοί Δήμοι καταφεύγουν στην αύξηση των δημοτικών τελών έως και 200%, στην αύξηση των τροφείων και όλων των συνδρομών. Βρίσκουν δηλαδή τη «λύση» για την δύσκολη οικονομική τους κατάσταση στην επιπλέον φορολόγηση των δημοτών.

Εμείς δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συμφωνήσουμε με αυτή τη λογική. Αρνούμαστε να μεταφέρουμε νέα βάρη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, που πληρώνουν συνεχώς τη νύφη. Γι’ αυτό καλούμε τους κατοίκους της πόλης μας, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη νεολαία να ξεσηκωθούν και να παλέψουμε για αυτά που μας ανήκουν.

Διεκδικούμε:

 • Να αποδοθούν στο Δήμο Χαϊδαρίου στο σύνολό τους οι θεσμοθετημένοι οικονομικοί πόροι που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.
 • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών σχολικών μονάδων. Χρειάζονται συντηρήσεις, επισκευές,  αντισεισμικοί έλεγχοι, κάλυψη με επιπλέον καθαρίστριες, φύλακες για να ανοίγουν τα απογεύματα, προσωπικό για δημιουργική απασχόληση. Η κρατική χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών  φτάνει μόνο και μόνο για τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα.
 • Να δοθεί χρηματοδότηση για τις Πολιτιστικές και Αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών μας, αλλά και για όσους θέλουν να βρουν μια δημιουργική διέξοδο. Αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των δημοτικών υποδομών που χρησιμοποιούν χιλιάδες συμπολίτες μας.
 • Να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αντίστοιχη αύξηση της χρηματοδότησης, οι οποίες θα καλύψουν τις πολλές κενές οργανικές θέσεις και θα επιτρέψουν την πολύ καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.
 • Να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα (κεντρικός αγωγός στη Λεωφόρο Αθηνών – Δάσος – Αφαία – Στρατόπεδο).
 • Να παραχωρηθούν στο Δήμο τα 220 στρέμματα στο Σκαραμαγκά, τα 66 στρέμματα στο Στρατόπεδο, η πρώην Γιορτή Κρασιού και το Πάρκο Νεολαίας (Θεαθήναι) για να λειτουργήσουν σαν ελεύθεροι χώροι ξεκούρασης, αναψυχής και ήπιων χρήσεων πολιτισμού και αθλητισμού. Ούτε να το σκεφτούν ότι μπορεί να εγκατασταθεί μονάδα LNG στο Σκαραμαγκά.
 • Να δοθεί χρηματοδότηση για την αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας (Παλαιό Δημαρχείο, Διατηρητέο οδού Κύπρου κτλ).
 • Να δοθεί χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των απαλλοτροιώσεων δεσμευμένων οικοπέδων για την αξιοποίηση τους για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
 • Να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει να καταβάλλουν αποζημίωση οι περίοικοι.
 • Να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση του τεράστιου κυκλοφοριακού φόρτου που δέχεται καθημερινά η πόλη μας και να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν την δημιουργία σταθμού ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι καθώς και την υπογειοποίηση της λεωφόρου Αθηνών, που διασχίζει και χωρίζει την πόλη μας, με σοβαρούς κινδύνους για τους πολίτες.
 • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των ορεινών όγκων (Όρος Αιγάλεω- Ποικίλο Όρος – Σχιστό) από καταπατητές και να μπει εμπόδιο σε κάθε είδους σχέδια για «επενδύσεις» από επιχειρηματικούς ομίλους.
 • Να δοθεί χρηματοδότηση για δημιουργία Παιδικού Σταθμού στο Κέντρο Χαϊδαρίου και να αποδοθεί στο Δήμο μας ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της οδού Βεργίνας.

Ο κατάλογος των προβλημάτων και παράλληλα των λαϊκών αναγκών είναι μεγάλος και οι λαϊκές ανάγκες επιτακτικές.

Μπροστά σε αυτά και σε πολλά ακόμα που κάνουν την ζωή των Χαϊδαριωτών «κόλαση», όπως είναι η ακρίβεια, η ανεργία, τα υπέρογκα κόστη στην ενέργεια και στα καύσιμα, οι πλειστηριασμοί, το κόψιμο του ρεύματος, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια της νέας γενιάς για το μέλλον, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Ξεκινάμε, βγαίνουμε στο δρόμο, πλημμυρίζουμε την πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο την Κυριακή 21 Απρίλη και ώρα 11:00.

Όλο το Χαϊδάρι μια φωνή!

Για τα παιδιά μας, τις ζωές μας, για το δίκιο και την προκοπή της πόλης μας».

Σ. Ρούσος: “Δεν θέλουμε το καζίνο στη γειτονιά μας και δίπλα στα σχολεία. Υποστηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το 5ο τμήμα του ΣτΕ δεν θα πάει κόντρα στην Απόφαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου από το 2021, που δικαίωσε την προσφυγή του Δήμου Χαλανδρίου».

Στην επταμελή σύνθεση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ντουχάνη και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Χριστιάνα Μπολόφη, σε μία μαραθώνια συνεδρίαση εκδικάστηκαν την Τετάρτη 3 Μαρτίου, πέντε προσφυγές που κατέθεσαν ο δήμος Χαλανδρίου  και άλλοι τέσσερεις σύλλογοι, φορείς και αιρετοί των όμορων περιοχών κατά του Προεδρικού Διατάγματος 36/2023  για την μετεγκατάσταση του καζίνο της Πάρνηθας στην περιοχή Δηλαβέρη Αμαρουσίου, με κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι με το προσβαλλόμενο διάταγμα εισάγεται αποσπασματική πολεοδομική ρύθμιση νοθεύοντας τις χρήσεις γης με φωτογραφικές διατάξεις. Διατάξεις, οι οποίες αποσκοπούν και εξυπηρετούν αποκλειστικά τη μεταστέγαση του Καζίνου της Πάρνηθας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις στην περιοχή και τους πέριξ δήμους αλλά και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πολεοδομικές ανάγκες της περιοχής και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η μεταφορά του Καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων όπως είναι της προστασίας του περιβάλλοντος, της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, κ.λπ.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, παραστάθηκαν συνολικά 18 δικηγόροι τόσο από την πλευρά των αιτούντων όσο και από την πλευρά του Καζίνο Πάρνηθας καθώς και των παρεμβαινόντων.

Παράλληλα, έξω το ΣτΕ ήταν συγκεντρωμένοι εκπρόσωποι 30 φορέων και συλλόγων, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου της Νέας Φιλοθέης, Νέας Ιωνίας, κ.λπ, αλλά και εργαζόμενοι στο καζίνο της Πάρνηθας, οι οποίοι  διαδήλωναν υπέρ της μετεγκατάστασης του καζίνο.

Στο ΣτΕ παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο οποίος πριν εισέλθει στο δικαστήριο δήλωσε:

Σ. Ρούσσος: Θεωρούμε ότι υπάρχει δεδικασμένο  και ελπίζουμε το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ να εναρμονιστεί

«Είμαστε εδώ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια για να υποστηρίξουμε την προσφυγή μας έναντι στην απαράδεκτη απόφαση της μεταφοράς του καζίνο μέσα στον αστικό ιστό. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την πόλη μας απέναντι στις κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές και πολεοδομικές επιπτώσεις αυτής της απαράδεκτης απόφασης», ανέφερε ο Σ. Ρούσσος, για να προσθέσει: «Την πρώτη φορά η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένα δημόσιο συμφέρον από αυτή την μετεγκατάσταση και ελπίζουμε σήμερα το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ να εναρμονιστεί με εκείνη την απόφαση, κάτι που για μας είναι και το μεγάλο ερώτημα σήμερα. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει δεδικασμένο και ότι η τότε απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική, δικαίωσε τις προσφυγές μας και πιστεύουμε ότι και τώρα το Στε θα πάρει την ίδια απόφαση».

Π. Μανούρης: Το καζίνο είναι κατάντια, καμία ανάπτυξη δεν φέρνει

Ο δήμαρχος  Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης , ο οποίος επίσης παραβρέθηκε τόνισε τα εξής:

«Το γεγονός ότι άλλαξε ο νόμος μετά την προηγούμενη απόφαση, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει το καζίνο, αυτό δείχνει μια σκοπιμότητα. Ο κόσμος εδώ διαδηλώνει και λέει αυτό που ανέφερε η απόφαση του 2021: Στον αστικό ιστό δεν μπορούν να λειτουργούν καζίνο. Υπάρχουν χώροι οι οποίοι είναι ρυμοτομημένοι για αυτόν τον λόγο, τουριστικοί χώροι. Το Μαρούσι δεν είναι τουριστικός χώρος», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αν θέλουμε να πολεοδομήσουμε τη γύρω περιοχή, υπήρχαν αποφάσεις κατά το παρελθόν και πράξεις εφαρμογής που θα μπορούσαν να έχουν γίνει. Δεν είναι δικαιολογία ότι θα πολεοδομηθούν τα νοσοκομεία ή οι υπόλοιπες εκτάσεις και θα αποκτήσει αξία η γη των απλών ανθρώπων. Ποιος θα αγοράσει ένα σπίτι στην περιοχή όταν ξέρει ότι εκεί λειτουργεί ένα καζίνο. Όλα αυτά είναι προφάσεις».

Ολοκληρώνοντας, ο Π. Μανούρης πρόσθεσε: «Υπάρχει τεράστιο ζήτημα όχι μόνο ηθικό, αλλά και ουσιαστικό (προσβασιμότητας, κυκλοφοριακό), αλλά το κυρίαρχο είναι ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι ο τζόγος από τα καζίνο είναι το 5%. Υπάρχουν εμβληματικά έργα που πριμοδοτούν τον τζόγο, δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή διαδικασία. Παίρνουν λεφτά από τις τσέπες μας και τα παρουσιάζουν ως κερδοφορία και ως ανάπτυξη. Τι παράγει το καζίνο; Είναι πρωτογενής, δευτερογενής ή τριτογενής τομέας; Δεν είναι κανένας τομέας. Το καζίνο είναι κατάντια.

Ζητάμε ο χώρος να αποδοθεί ως ισοζύγιο πρασίνου στην περιοχή, έχουμε ανάγκη από πράσινο, από γήπεδα κι όχι από τέτοιου είδους δραστηριότητες που πάνε λεφτά στις τσέπες των λίγων».

Όλες οι πληροφορίες

Τη δυνατότητα να ταυτοποιούν το εισιτήριό τους καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, έχουν από σήμερα, 9 Απριλίου, οι φίλαθλοι ώστε να εισέρχονται ψηφιακά στο γήπεδο στους αγώνες της Super League 1 καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα. Ταυτόχρονα, απελευθερώνεται ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από το έργο της φύλαξης κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Με απλό και φιλικό τρόπο οι πολίτες προβαίνουν στην ταυτοποίηση του εισιτηρίου τους μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet που έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.gr, πριν κατεβάσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το App Store. Αναλυτικά η διαδικασία περιγράφεται στο tickets.gov.gr.

Οι φίλαθλοι προμηθεύονται το εισιτήριο του αγώνα από τους παρόχους των υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων, χωρίς καμία αλλαγή σε αυτή τη διαδικασία.

Στη συνέχεια:

 • Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet.
 • Επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και επάνω δεξιά την προσθήκη (+).
 • Επιλέγουν “Προσθήκη Εισιτηρίου Ενηλίκου”.
 • Ανοίγουν την κάμερα του κινητού και σκανάρουν το QR Code ή το Barcode του εισιτηρίου. Εναλλακτικά εισάγουν χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου.
 • Το εισιτήριο προστίθεται στη σχετική λίστα των διαθέσιμων εισιτηρίων.
 • Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επιλέγοντας το εισιτήριο στη σχετική λίστα του Gov.gr Wallet, εμφανίζεται το QR Code ή το Barcode ε το οποίο οι πολίτες εισέρχονται στα γήπεδα. Όσον αφορά τους ανηλίκους άνω των 15 ετών, οι οποίοι έχουν προσωπικούς κωδικούς TaxisNet και το κινητό τους τηλέφωνο είναι καταχωρημένο στο emep.gov.gr, θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία.

Σε περίπτωση που οι πολίτες θέλουν να συνοδεύσουν το ανήλικο κάτω των 15 ετών τέκνο τους στον αγώνα, η διαδικασία προσθήκης του εισιτηρίου πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση διαδικασίας προσθήκης του δικού τους εισιτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, αφού ανοίξουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet και επιλέξουν την καρτέλα των εισιτήριων:

 • Επιλέγουν «Προσθήκη Εισιτηρίου Ανηλίκου».
 • Επιλέγουν το προστατευόμενο μέλος για το οποίο θέλουν να καταχωρήσουν το εισιτήριο.
 • Εισάγουν τον κωδικό εισιτηρίου του ανηλίκου.
 • Στην “Επιλογή συνοδού” επιλέγουν “Εγώ” και προστίθεται το εισιτήριο στη σχετική λίστα του Gov.gr Wallet τους.
 • Αν επιθυμούν τρίτο άτομο να συνοδεύσει το ανήλικο τέκνο, μετά την εισαγωγή του κωδικού του εισιτηρίου του ανηλίκου:
 • Επιλέγουν «Τρίτο ‘Άτομο” αντί για “Εγώ”, και εισάγουν το ΑΦΜ του ενηλίκου που θα συνοδεύσει το ανήλικο.
 • Στη συνέχεια, ο ενήλικας που έχουν επιλέξει να συνοδεύσει το ανήλικο λαμβάνει ειδοποίηση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή μηνύματος (SMS) στο κινητό του τηλέφωνο, με την οποία ενημερώνεται για το αίτημα συνοδείας ανηλίκου στο Gov.gr Wallet.
 • Στο Gov.gr Wallet, ο ενήλικας που θα συνοδεύσει το ανήλικο παιδί, επιλέγει την αποδοχή της συνοδείας του ανηλίκου.

Ακολούθως, το εισιτήριο του ανηλίκου εμφανίζεται στη λίστα εισιτήριων του ενηλίκου που θα το συνοδεύσει.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή στις 12 Μαΐου 2024, θα ισχύει υβριδικό σύστημα εισόδου στα γήπεδα, τόσο με το ψηφιακό εισιτήριο στο Gov.gr Wallet, όσο και με το συμβατικό εισιτήριο, ώστε οι φίλαθλοι και οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες να έχουν τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στη νέα διαδικασία και να προετοιμαστούν καταλλήλως.

——————–

Τι είχε ανακοινωθεί και τι ορίζει η Υπουργική Απόφαση

Πώς θα μπαίνουμε στο γήπεδο: Βήμα – βήμα η διαδικασία – Τι ισχύει για ανηλίκους και όσους δεν έχουν smartphone

Δόθηκε στην δημοσιότητα αλλά και στους προέδρους των Super League και Basket League η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Εξειδίκευση ζητημάτων σχετικά με την λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Πλατφόρμα ταυτοποίησης κατόχων αθλητικών εισιτηρίων» (ΦΕΚ Β’ 1120/2024), όπου καθορίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των κατόχων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για την είσοδό τους στα γήπεδα.

—————-

Αναλυτικά όσα πρέπει να ξέρουμε και η διαδικασία βήμα-βήμα, όπως αναλύονται στην ΚΥΑ.

Χρήστες της Πλατφόρμας

Χρήστες της πλατφόρμας ταυτοποίησης κατόχων αθλητικών εισιτηρίων είναι ενήλικοι που επιθυμούν να εκδώσουν εισιτήριο για τους ίδιους ή για τα ανήλικα τέκνα τους για την παρακολούθηση αθλητικής συνάντησης και ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Για τη χρήση της πλατφόρμας από τους ενήλικες πρέπει να έχουν προσωπικούς κωδικούς – διαπιστευτήρια της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. (taxisnet) και να έχουν εγγεγραμμένο κινητό τηλέφωνο στο ΕΜΕπ. Τότε εισέρχονται στην πλατφόρμα κατόπιν αυθεντικοποίησης τους.

Ταυτοποίηση κατόχων αθλητικών εισιτηρίων

Ο ενδιαφερόμενος θεατής πραγματοποιεί κράτηση του εισιτηρίου του από τον πάροχο της υπηρεσίας διάθεσης εισιτηρίων, με τον οποίο έχει συμβληθεί η Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία (Α.Α.Ε.) και καταβάλλει το απαιτούμενο τίμημα και στη συνέχεια εισέρχεται στην πλατφόρμα του άρθρου 1, κατόπιν αυθεντικοποίησής του, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της κράτησής του και να ολοκληρωθεί η έκδοση του εισιτηρίου του.

Η πλατφόρμα ενημερώνεται με τα στοιχεία της αθλητικής συνάντησης και τα στοιχεία κράτησης εισιτηρίου από το σύστημα του παρόχου της υπηρεσίας διάθεσης εισιτηρίων. Για την ταυτοποίηση των στοιχείων της κράτησης του, το φυσικό πρόσωπο αφού έχει εισέλθει στην πλατφόρμα, εισάγει το μοναδικό κωδικό εισιτηρίου που αναγράφεται επάνω σε αυτό.

Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας το φυσικό πρόσωπο δύναται να αποθηκεύει το προσωποποιημένο εισιτήριο στην εφαρμογή Gov.gr- Wallet για χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη αγωνιστική περίοδο (σεζόν).

Η πλατφόρμα ενημερώνεται μέσω διαλειτουργικότητάς με το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου και στην περίπτωση που το φυσικό πρόσωπο περιλαμβάνεται στη λίστα φυσικών προσώπων στα οποία έχει απαγορευθεί η είσοδος σε αθλητικές εγκαταστάσεις η διαδικασία του παρόντος δεν ολοκληρώνεται και δεν πραγματοποιείται εισαγωγή του εισιτηρίου στην εφαρμογή gov.gr wallet.

Η ίδια διαδικασία που περιγράφεται στο παρόν ακολουθείται επίσης τόσο για τα εισιτήρια διαρκείας, όσο και για τις προσκλήσεις που διαθέτει στους φιλάθλους της η εκάστοτε ΠΑΕ.

Τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ήδη εισιτήριο διαρκείας σε ισχύ πραγματοποιούν την διαδικασία ταυτοποίησης του παρόντος άπαξ και διατηρούν το εισιτήριο τους στην εφαρμογή gov.gr wallet για χρήση του σε κάθε αθλητική συνάντηση.

Τα εισιτήρια διαρκείας δύναται να μεταβιβάζονται και μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet, σύμφωνα με την πολιτική και τους όρους της εκάστοτε ΠΑΕ.

Ταυτοποίηση αθλητικών εισιτηρίων ανηλίκων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας

Ο ενδιαφερόμενος θεατής πραγματοποιεί κράτηση του εισιτηρίου για τον ανήλικο από τον πάροχο διάθεσης εισιτηρίων, με τον οποίο έχει συμβληθεί η Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία (Α.Α.Ε.). Στη συνέχεια εισέρχεται στην πλατφόρμα αφού πρώτα αυθεντικοποιηθεί προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της κράτησης για τον ανήλικο του οποίου έχει την επιμέλεια και να ολοκληρωθεί η έκδοση του εισιτηρίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχει ήδη προηγηθεί η προσωποποίηση του δικού του εισιτηρίου.

Για την ταυτοποίηση των στοιχείων της κράτησης για τον ανήλικο, το φυσικό πρόσωπο εισέρχεται στην πλατφόρμα, εισάγει το μοναδικό κωδικό εισιτηρίου που αναγράφεται επάνω σε αυτό, επιλέγει τον ανήλικο του οποίου έχει την επιμέλεια και για το οποίο εκδίδεται το εισιτήριο. Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας το φυσικό πρόσωπο δύναται να αποθηκεύσει το προσωποποιημένο εισιτήριο για τον ανήλικο στην εφαρμογή gov.gr wallet.

Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από άλλον ενήλικο, και όχι αυτόν που έχει την επιμέλειά του, ο έχων την επιμέλειά του αφού ακολουθήσει όσα προβλέπονται στις παρ. 1 και 2 για τη διαδικασία προσωποποίησης του εισιτηρίου, δηλώνει επιπλέον τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του ενήλικου που θα συνοδεύσει τον ανήλικο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενήλικος συνοδός έχει ήδη προβεί σε ταυτοποίηση του δικού του εισιτηρίου.

Στη συνέχεια ο συνοδός του ανήλικου ενημερώνεται με αποστολή σχετικής ειδοποίησης στο gov.gr wallet και αφού αποδεχτεί μέσω της πλατφόρμας τη δήλωση περί συνοδείας αυτού, δύναται να αποθηκεύσει το προσωποποιημένο εισιτήριο για τον ανήλικο στην εφαρμογή gov.gr wallet.

Ο ενήλικος συνοδός λαμβάνει γνώση των ακόλουθων στοιχείων:

Α) Ονοματεπώνυμο του έχοντα την επιμέλεια

Β) Ονοματεπώνυμο ανηλίκου

Σε περίπτωση που ο ανήλικος περιλαμβάνεται στη λίστα φυσικών προσώπων στα οποία έχει απαγορευθεί η είσοδος σε αθλητικές εγκαταστάσεις που τηρείται στο Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, η διαδικασία του παρόντος δεν ολοκληρώνεται και δεν πραγματοποιείται εισαγωγή του εισιτηρίου στην εφαρμογή του gov.gr wallet του ενήλικου συνοδού.

Μεταβολή κατάστασης προσωποποιημένων εισιτηρίων

Σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων κράτησης εισιτηρίου από τον πάροχο έκδοσής του, ενημερώνονται αυτόματα τα στοιχεία που τηρούνται για το εισιτήριο στην πλατφόρμα. Σε περίπτωση ακύρωσης προσωποποιημένου εισιτηρίου από τον πάροχο έκδοσής του, το εισιτήριο ακυρώνεται αυτόματα και στην πλατφόρμα. Σε περίπτωση ακύρωσης εισιτηρίου ενήλικου συνοδού, αναιρείται αυτόματα και η δήλωση συνοδείας των συνοδευόμενων ανηλίκων.

Ο έχων την επιμέλεια ανηλίκου δύναται να αναιρέσει τη δήλωση περί συνοδείας του ανηλίκου πριν τη χρήση του προσωποποιημένου εισιτηρίου. Ο συνοδός ανηλίκου του οποίου δεν έχει την επιμέλεια, δύναται πριν τη χρήση του προσωποποιημένου εισιτηρίου να αναιρέσει την αποδοχή συνοδείας στην οποία έχει προβεί.

Είσοδος στην αθλητική εγκατάσταση

Μετά την προσωποποίηση του εισιτηρίου και την αποθήκευση του στην εφαρμογή gov.gr wallet ενεργοποιείται η δυνατότητα χρήσης του εισιτηρίου. Την ημέρα της αθλητικής συνάντησης, ο θεατής θέτει ανέπαφα τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του στην οποία έχει αποθηκευτεί το προσωποποιημένο του εισιτήριο στην υποδοχή των συσκευών σάρωσης και αναγνώρισης του εισιτηρίου και εφόσον το εισιτήριο αναγνωρίζεται και ακυρώνεται, ανοίγει η περιστρεφόμενη είσοδος (τουρνικέ) και ο θεατής εισέρχεται στην αθλητική εγκατάσταση.

Σε περίπτωση συνοδείας ανηλίκων, η διαδικασία επαναλαμβάνεται για κάθε συνοδευόμενο ανήλικο του οποίο το προσωποποιημένο εισιτήριο έχει αποθηκευτεί στο κινητό τηλέφωνο του ενήλικα συνοδού. Η αναγνώριση του εισιτηρίου γίνεται με χρήση της εφαρμογής του gov.gr wallet και αξιοποίηση της τεχνολογίας Near Field Communication (NFC).

Διαδικασία διάθεσης εισιτηρίων σε αλλοδαπούς και μόνιμους κατοίκους εξωτερικού που διαθέτουν διαβατήριο

Στην περίπτωση των αλλοδαπών φιλάθλων και των μόνιμων κατοίκων εξωτερικού, ο ενδιαφερόμενος προβαίνει σε κράτηση από τον πάροχο της υπηρεσίας διάθεσης εισιτηρίων, όπως και στην περίπτωση των ημεδαπών και εν συνεχεία εισέρχεται στην πλατφόρμα χωρίς αυθεντικοποίηση χρήστη και εισαγωγή κωδικών taxisnet, ως «επισκέπτης» (guest mode) και εισάγει το κωδικό κράτησης του εισιτηρίου που αναγράφεται επάνω σε αυτό.

Για την ταυτοποίηση των στοιχείων της κράτησης του αλλοδαπού φιλάθλου ή του μόνιμου κατοίκου εξωτερικού, το φυσικό πρόσωπο σαρώνει το διαβατήριό του μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet και πραγματοποιείται η σύνδεση των στοιχείων του διαβατηρίου του κατόχου εισιτηρίου με τον αριθμό του εισιτηρίου του.

Ο αλλοδαπός φίλαθλος ή ο μόνιμος κάτοικος εξωτερικού εισέρχεται στην αθλητική εγκατάσταση με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται παραπάνω, ήτοι θέτοντας ανέπαφα τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του στην οποία έχει αποθηκευτεί το προσωποποιημένο του εισιτήριο στην υποδοχή των συσκευών σάρωσης και αναγνώρισης του εισιτηρίου.

Η διαδικασία του παρόντος πραγματοποιείται μόνο στην περίπτωση κατοχής διαβατηρίου την κρίσιμη χρονική στιγμή για τους αλλοδαπούς φιλάθλους και τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος αλλοδαπός φίλαθλος δύναται να ταυτοποιείται με φυσική παρουσία σε ειδικά σημεία εξυπηρέτησης έξω από την αθλητική εγκατάσταση.

Διαδικασία διάθεσης εισιτηρίων σε άτομα άνω των 67 ετών και σε αλλοδαπούς μη έχοντες διαβατήριο

Ο ενδιαφερόμενος ημεδαπός φίλαθλος άνω των 67 ετών που δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο με προηγμένη υπολογιστική ικανότητα και συνδεσιμότητα (“smartphone”) δύναται να προσέρχεται σε ειδικό σημείο εξυπηρέτησης έξω από την αθλητική εγκατάσταση («γκισέ»), που λειτουργεί με φροντίδα και ευθύνη της εκάστοτε ΠΑΕ.

Η ταυτοποίηση των στοιχείων του εισιτηρίου του ενδιαφερομένου, πραγματοποιείται στο γκισέ μέσω της πλατφόρμας, από εξουσιοδοτημένο από την εκάστοτε ΠΑΕ υπάλληλο με χρήση κωδικών πρόσβασης στην πλατφόρμα, που χορηγούνται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης, ο υπάλληλος εκτυπώνει το προσωποποιημένο εισιτήριο, το οποίο φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό («barcode») και είναι έτοιμο προς χρήση στην υποδοχή των συσκευών σάρωσης και αναγνώρισης του εισιτηρίου. Η δυνατότητα εκτύπωσης ισχύει αποκλειστικά για τα άτομα άνω των 67 ετών που δεν διαθέτουν «έξυπνο» κινητό.

Στην περίπτωση των αλλοδαπών φιλάθλων που κατά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν διαθέτουν διαβατήριο, αλλά έτερο ταυτοποιητικό έγγραφο, και έχουν ήδη ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία, προσέρχονται στο γκισέ για την ταυτοποίηση των στοιχείων του εισιτηρίου τους. Μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης τους από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο, αποθηκεύουν το προσωποποιημένο εισιτήριό τους στην εφαρμογή gov.gr wallet στο κινητό τους τηλέφωνο και εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση θέτοντας ανέπαφα τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου τους στην υποδοχή των συσκευών σάρωσης και αναγνώρισης του εισιτηρίου.

Τηρούμενα στοιχεία προσωποποιημένων εισιτηρίων

Στην πλατφόρμα της παρ. 1 τηρούνται τα ακόλουθα στοιχεία:

Α) ΑΦΜ κατόχου

Β) ΑΜΚΑ κατόχου

Γ) Ονοματεπώνυμο κατόχου

Δ) Διεύθυνση διαμονής κατόχου

Ε) Κινητό τηλέφωνο κατόχου

ΣΤ) Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατόχου

Ζ) ΑΦΜ ανήλικου

Η) ΑΜΚΑ ανήλικου

Θ) Ονοματεπώνυμο ανήλικου

Ι) Στοιχεία της αθλητικής συνάντησης

ΙΑ) Στοιχεία κράτησης εισιτηρίου

ΙΒ) Στοιχεία συνοδευόμενου και συνοδού

Τα δεδομένα της πλατφόρμας προσωποποίησης εισιτηρίων τηρούνται για 10 έτη από την ημερομηνία διεξαγωγής της αθλητικής συνάντησης.

Διαλειτουργικότητες

Μέχρι την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος αναγνώρισης εισιτηρίων και με μέγιστο χρονικό περιθώριο προσαρμογής τους τρεις μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσης, η αναγνώριση των προσωποποιημένων εισιτηρίων δύναται να πραγματοποιείται με τον τρόπο που υποστηρίζουν τα υφιστάμενα συστήματα αναγνώρισης εισιτηρίων (QR Code ή Barcode) μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet.

Σε περίπτωση που ο κατασκευαστής του κινητού τηλεφώνου δεν επιτρέπει τη χρήση τεχνολογίας NFC από τρίτες εφαρμογές, τότε η αναγνώριση του προσωποποιημένου εισιτηρίου πραγματοποιείται με χρήση του wallet που παρέχεται από τον κατασκευαστή, αφού το εισιτήριο μεταφερθεί σε αυτό μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet με ασφαλή και μη περαιτέρω μεταβιβάσιμο τρόπο.

Σχετικά Θέματα

Προτεινόμενα
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας