Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 17:33

Search
Close this search box.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΙΩΝ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Προστατεύουμε με κάθε τρόπο την υγεία των πολιτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής»

Συνεχίζονται, στην Ανατολική Αττική, οι εντατικοί ψεκασμοί –με επίγεια συνεργεία και εναέρια μέσα– στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των κουνουπιών.

Ήδη από τη Δευτέρα 8 Απριλίου, έχουν ψεκαστεί 4.000 στρέμματα στον Υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά στον Μαραθώνα – μια περιοχή στην οποία παρατηρείται μεγάλος πληθυσμός κουνουπιών, ο οποίος έχει αυξηθεί λόγω της παρατεταμένης ζέστης και ξηρασίας – ενώ έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή οκτώ πτήσεις με ψεκαστικό ελικόπτερο.

«Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι πολλαπλές και επιβαρύνουν πολλές πλευρές της καθημερινότητάς μας» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Στην Περιφέρεια Αττικής, προστατεύουμε με κάθε τρόπο την υγεία των πολιτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως την αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών και τους απορρέοντες από αυτήν κινδύνους. Οι υπηρεσίες μας, με απόλυτο επαγγελματισμό και συνέπεια, προχωρούν στην χαρτογράφηση των αναγκών σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου και στην υλοποίηση του προγράμματος ψεκασμών με τη χρήση όλων των επιστημονικών εξελίξεων και των σύγχρονων τεχνολογιών. Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και στους 66 Δήμους της Αττικής μας, για να έχουμε όλοι – πολίτες και επισκέπτες – ένα καλό καλοκαίρι, με υγεία και ασφάλεια».

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν περάσει στην χαρτογράφηση της Ανατολικής Αττικής, ενώ μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί ο ψεκασμός στα σημεία ενδιαφέροντος όλων των Δήμων της περιοχής, τόσο από τα πεζοπόρα συνεργεία, όσο και από εναέρια μέσα (ψεκαστικά ελικόπτερα και drones) στα μη προσβάσιμα σημεία.

*Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας*

 «Ποδαρικό» έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ως ο πρώτος πολίτης που δήλωσε συμμετοχή στο μεγάλο αυτό γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Αθηναίων και Μαραθώνα στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2024.

«Ο Μαραθώνιος είναι η αθλητική διαδρομή που διατρέχει την πορεία της Αττικής στους αιώνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, παραλαμβάνοντας σήμερα – πρώτη ημέρα των εγγραφών – τον αριθμό συμμετοχής του στον Μαραθώνιο, από την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο Κώστα Κεντέρη και τον Επικεφαλής Τμήματος Χορηγιών του ΟΠΑΠ Γιώργο Ζούμα.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε την ισχυρή βούληση να στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και με κάθε διαθέσιμο μέσο τη μεγαλύτερη και την πιο ιστορική διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, για μια ακόμα χρονιά θα φέρει την Αττική στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Χιλιάδες αθλητές και φίλοι του Μαραθωνίου, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέτοχοι μιας εμπειρίας, που ξεπερνά τα όρια του αθλητικού γεγονότος. Γιατί η διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου ενώνει νοητά το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της Αττικής, ενώνει διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες, ενώνει πόλεις, φορείς και κοινωνικές δυνάμεις – όλα αυτά μέσα από το μεγαλείο του αθλητισμού. Και πάνω απ’ όλα, θα δώσει σε χιλιάδες ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Αττικής, τις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, τις διαρκώς βελτιούμενες υποδομές της, τη μοναδική φιλοξενία της, τις γεύσεις και τα χρώματά της και – το βασικότερο – την θετική εικόνα της. Την εικόνα μιας Περιφέρειας που αναπτύσσεται, που εξελίσσεται και προχωρά στο μέλλον με αισιοδοξία»

«Με την κοινή μας παρουσία, εδώ στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με τη νέα ηγεσία του πολυπληθέστερου γεωγραφικού τμήματος της Ελλάδας» ανάφερε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και πρόσθεσε: «Η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, ενός ανθρώπου που προέρχεται από τα σπλάγχνα του αθλητισμού, ελπίζουμε ότι θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τους ήδη ισχυρούς δεσμούς του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια. Μέσω συνεργειών και συνεργασιών, όχι μόνο ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, αλλά και ολόκληρος ο κλασικός αθλητισμός, θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στο εγχώριο, αλλά και στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις τεράστιες δυνατότητες της Αττικής, μιας περιοχής που έχει δοκιμαστεί και έχει επιτύχει στο υψηλότερο επίπεδο όσον αφορά τη φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών γεγονότων».

Εκ μέρους του ΟΠΑΠ, Μεγάλου Χορηγού της διοργάνωσης, ο κ. Γιώργος Ζούμας δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να βρίσκομαι εδώ σήμερα, καθώς ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για τον ΟΠΑΠ – τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του Ελληνικού Αθλητισμού, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Φέτος ο Μαραθώνιος της Αθήνας αναμένεται να σπάσει νέα ρεκόρ, ως συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης περσινής διοργάνωσης. Δίνουμε ραντεβού με όλους εσάς, για να γιορτάσουμε την συμμετοχή και τη χαρά του να βρισκόμαστε από κοντά και να κατακλύζουμε τους δρόμους της πόλης με χαμόγελα και υγεία. Εύχομαι έναν υπέροχο και επιτυχημένο αγώνα και ας συνεχίσουμε να γιορτάζουμε το πνεύμα του Μαραθωνίου και την ανθρώπινη δύναμη για πολλά ακόμα χρόνια».

Η Περιφέρεια Αττικής τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

«Λευκή κάρτα»… σήκωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Με ένα βίντεο διάρκειας 57 δευτερολέπτων που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής στέλνει το δικό του μήνυμα για έναν καθαρό, ειρηνικό αθλητισμό που πρεσβεύει τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, ενάντια στη βία και τις διακρίσεις.

https://www.facebook.com/share/v/FkeaJCVbS3sMn7Pj/?mibextid=WC7FNe

Στο βίντεο συμμετέχουν, επίσης, αθλητικοί σύλλογοι που έλαβαν μέρος στην καμπάνια, μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού – Ολυμπιακού Ιδεώδους, Βασιλικής Μιλλούση.

Η πρωτοβουλία για τη «Λευκή Κάρτα»

 Στο κάλεσμα της Περιφέρειας ανταποκρίθηκαν 30 Δήμοι, 230 αθλητικοί σύλλογοι της Αττικής και 3.000 μικροί και μεγάλοι αθλητές. Συγκεντρώθηκαν 273 φωτογραφίες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στην καμπάνια για την προώθηση της ημέρας στα social media.

Σε κάθε φωτογραφία, γνωστοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του αθλητισμού στην Αττική υψώνουν τη «λευκή κάρτα», το σύμβολο της ημέρας, που –σε αντίθεση με την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα που αντιστοιχούν σε αθλητικές ποινές– εκφράζει την ειρήνη, τη συμφιλίωση, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, καταργώντας τις διακρίσεις.

 «Ο αθλητισμός είναι υγεία, και – κυρίως – ο αθλητισμός ενώνει» υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

 Και προσθέτει: «Η 6η Απριλίου μας υπενθυμίζει το βαθύτερο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, αυτής της θεμελιώδους αρχής του Ολυμπιακού Πνεύματος, που αποτελεί διαχρονική παρακαταθήκη του Ελληνισμού στην ανθρωπότητα. Ένα ιδανικό που δεν περιορίζεται μόνο στους χώρους άθλησης, αλλά πρέπει να διέπει το σύνολο του βίου κάθε ενάρετου πολίτη. Γιατί ο αθλητισμός θωρακίζει την υγεία και την ευρωστία του σώματος, αλλά, πάνω απ’ όλα, εξευγενίζει τον νου και τον χαρακτήρα μας, μας διδάσκει τις αρετές του σεβασμού, της μείζονος προσπάθειας, της υπέρβασης των ορίων μας για να πετύχουμε το καλύτερο.

Στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε ενεργά τον Αθλητισμό, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αναβάθμιση και τη δημιουργία χώρων άσκησης και άθλησης, ώστε να διαδώσουμε σε όλους τους πολίτες το μήνυμα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Παράλληλα, προχωράμε στην υλοποίηση μεγάλων έργων για αθλητικές εγκαταστάσεις, καθιστώντας την Αττική ως ιδανικό τόπο για την επιτυχή φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας».

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου, κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, στοχεύοντας στην προώθηση της σημασίας του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο, της ισότητας των φύλων, της ενσωμάτωσης και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη.

Επίσκεψη στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ένα από τα 100 σχολεία της πρωτεύουσας που επιλέχθηκαν προκειμένου να εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα Ρομποτικής, το οποίο τελεί υπό τη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ξεναγήθηκε στις σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, υπογραμμίζοντας την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, η μεγάλη πρόκληση -αλλά και η μεγάλη ευθύνη για εμάς- είναι το πώς θα βελτιώσουμε την ισότιμη πρόσβαση και την ποιότητα στην εκπαίδευση, πώς θα γεφυρώσουμε τα χάσματα, ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των μαθητών μας και πώς θα εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας όσο γίνεται περισσότερα εφόδια σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην εκπαίδευση δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αναγκαιότητα».

Ο περιφερειάρχης Αττικής παρέδωσε στους εκπαιδευτικούς οκτώ εκπαιδευτικά πακέτα και συμμετείχε μαζί με τα παιδιά στη συναρμολόγηση της ρομποτικής κατασκευής.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η χρήση των νέων τεχνολογιών ενδυναμώνει την εκπαίδευση σε τρία επίπεδα. «Ενδυναμώνει τη μάθηση, τη δημιουργική και κριτική σκέψη. Προωθεί τη διαδραστικότητα, τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών. Βοηθά τα παιδιά να αναπτύσσουν νέες δεξιότητες, προετοιμάζοντάς τα για ένα μέλλον όπου η τεχνολογία θα είναι πανταχού παρούσα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής προβλέπει 800 εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής (8 ανά σχολική μονάδα) που θα διανεμηθούν σε 100 Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, μαζί με το σχετικό λογισμικό, προκειμένου να διεξαχθούν ειδικά μαθήματα, υπό την μορφή πρότυπων σεμιναρίων.

Εξειδικευμένο προσωπικό θα εκπαιδεύσει συνολικά 100 καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 15 ώρες έκαστο.

Το σύνολο των ωρών εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1.500 ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος, προβλέπονται 4 ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια-σεμινάρια, διάρκειας 60 λεπτών το καθένα, για κάθε σχολική μονάδα.

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή έκθεση ΙΤΒ Βerlin 2024

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin, στο πλαίσιο της οποίας η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

«Η Αττική είναι ένας μοναδικός προορισμός, που προσφέρει στον διεθνή επισκέπτη πολλαπλές εμπειρίες» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς στα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και της Πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο Μάρας Μαρινάκη. «Βρισκόμαστε στο Βερολίνο για να προσελκύσουμε ακόμα ευρύτερα κοινά από την γερμανική αλλά και την παγκόσμια αγορά, που αποτελεί βασικό στόχο της τουριστικής πολιτικής μας. Με μεθοδικότητα και ολοκληρωμένη στρατηγική, στοχεύουμε στην αύξηση της μέσης παραμονής και της μέσης τουριστικής δαπάνης στην Αττική, ώστε να πετύχουμε στην πράξη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στους 12 μήνες του χρόνου», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Η εξωστρέφεια στον πυρήνα της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής

Ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τους χώρους της έκθεσης και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με επαγγελματίες του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την Έκθεση.

«Η εξωστρέφεια αποτελεί τον πυρήνα της τουριστικής πολιτικής μας» υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Μέσα από έναν ολιστικό στρατηγικό σχεδιασμό, θα αναδείξουμε την Αττική σε κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως, ανασχεδιάζοντας το ισχυρό brand name της Αθήνας, που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπόσημα στον κόσμο. Σύμμαχός μας, τα μοναδικά στρατηγικά πλεονεκτήματα της Αττικής: το πολύτιμο πολιτιστικό αποτύπωμα με τα δεκάδες μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η ξεχωριστή γαστρονομία που βασίζεται στα πιστοποιημένα αγροδιατροφικά προϊόντα και τις εξαιρετικές οινικές ποικιλίες, οι άρτιες υποδομές διαμονής και εστίασης, τα κοσμοπολίτικα νησιά σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο και –ασφαλώς– το υπέροχο μεσογειακό κλίμα. Παράλληλα, προχωράμε σε μεγάλα έργα υποδομής, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην Αττική, έτσι ώστε ο επισκέπτης να βιώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, αντάξια της εικόνας που έχει σχηματίσει στο μυαλό του».

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, η τουριστική βιομηχανία αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στο ΑΕΠ της χώρας και στην απασχόληση, ενισχύοντας το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας και των εργαζόμενων σε μία σειρά από κλάδους. «Και στην εθνική αυτή προσπάθεια, η Αττική βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ως βασικός  πλέον και όχι ως “ενδιάμεσος” τουριστικός προορισμός, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου», σημείωσε.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε, επίσης, στα ενθαρρυντικά μηνύματα που έρχονται από την παγκόσμια τουριστική αγορά: «Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, μας επιτρέπουν να είμαστε κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι. Επίσημες έρευνες αποδεικνύουν ότι το 2023 ήταν χρονιά ρεκόρ για την επισκεψιμότητα της Αθήνας και της Αττικής, ξεπερνώντας κατά 10% την “έκρηξη” του 2019, ενώ ανάλογη ήταν η αύξηση στη μέση δαπάνη και τις ημέρες παραμονής. Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, μας επιτρέπουν να είμαστε κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι και για τη φετινή χρονιά», δήλωσε. Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι ιδιαίτερα υψηλή είναι και η ικανοποίηση όσων επισκέπτονται τόσο την Αθήνα, όσο και την Αττική. «Με χαρά διαπιστώνουμε ότι το 84% των επισκεπτών μας, δηλώνουν την ισχυρή τους βούληση να επισκεφθούν ξανά την Αττική, στο άμεσο μέλλον, ενώ το 96% θα πρότεινε την Αττική ως προορισμό σε φίλους ή συγγενείς. Οι αριθμοί αυτοί μιλούν από μόνοι τους για τη δυναμική του τόπου μας, αλλά και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει η Αττική ως μοναδικός ταξιδιωτικός προορισμός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχέδιο τεσσάρων πυλώνων για βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό στα νησιά της Αττικής

Στο πλαίσιο ειδικής θεματικής εκδήλωσης με τίτλο «Ελλάδα, αυθεντική και ανθεκτική» που διοργάνωσε στην έκθεση η Υπηρεσία Εξωτερικού του ΕΟΤ στη Γερμανία, η Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε το έργο Incircle του προγράμματος Intereg Med, στο οποίο επιλέχθηκε ως εταίρος, που αποκοπεί στην ενίσχυση της κυκλικής τουριστικής οικονομίας για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς: «Η κλιματική αλλαγή έχει αλλάξει τα πάντα. Ανταποκρινόμενοι στα νέα δεδομένα, αναπτύσσουμε ένα σαφές σχέδιο δράσης τεσσάρων πυλώνων, με έμφαση στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, την πράσινη διαχείριση των απορριμμάτων και, φυσικά, τη φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα. Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής στα νησιά μας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, η μείωση των περιβαλλοντικών πιέσεων στα ευαίσθητα τοπικά οικοσυστήματα και η υιοθέτηση καλών πρακτικών για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας».

Η ITB Berlin είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση υπηρεσιών για την ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες. Απευθύνεται στη γερμανική και διεθνή τουριστική αγορά και σηματοδοτεί τις τουριστικές τάσεις της χρονιάς. Η Γερμανία αποτελεί μια από τις κυριότερες παραδοσιακές τουριστικές αγορές για την Αττική, με τους επισκέπτες να πραγματοποιούν ταξίδια όλο το χρόνο, με έμφαση μεταξύ άλλων στον πολιτισμό, την τοπική γαστρονομία, τις δραστηριότητες στη φύση, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τον τουρισμό ευεξίας.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Αττικής συμμετέχουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γεώργιος Ιωακειμίδης και Αθανάσιος Ορφανός, η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Χριστίνα Κεφαλογιάννη, η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος και στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού. Στο περίπτερό της Περιφέρειας φιλοξενείται φέτος ως συνεκθέτης ο Δήμος Πειραιά.

Σεμινάριο ψυχολογικής ενδυνάμωσης  ‘Μια γυναίκα που ξέρει πώς να επιβιώνει’ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

——————

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κατερίνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου διοργανώνει σεμινάριο ψυχολογικής ενδυνάμωσης με την Νέλη Βυζαντιάδου – ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, συγγραφέα.

——————

Σάββατο 9/03/24 – ΩΡΑ: 18:00

‘Μια γυναίκα που ξέρει πώς να επιβιώνει’, μια ομιλία για τις δυσκολίες που συναντά η σύγχρονη γυναίκα.

Συμμετέχει η ηθοποιός Βαλεντίνα Παρασκευαίδου

Σύντομο βιογραφικό Νέλης Βυζαντιάδου

Η Νέλη Βυζαντιάδου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο. Με τις πρώτες της σπουδές στην Ψυχολογία και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχομετρία, τη Συμβουλευτική και αργότερα την Ψυχοθεραπεία δραστηριοποιείται για παραπάνω από τρεις δεκαετίες στο χώρο της ψυχικής υγείας ως πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων – σύμβουλος ζεύγους και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια / συντονίστρια σχολών γονέων. Πιστοποιήθηκε επίσης ως επόπτρια και εκπαιδεύτρια στο ψυχόδραμα.

Η επικοινωνία με τον κόσμο είναι μια από τις μεγάλες της αδυναμίες και φροντίζει να την ικανοποιεί μέσα από διαδραστικές ομιλίες που απευθύνονται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για θέματα ψυχικής υγείας και ανθρωπίνων σχέσεων. Η συγγραφή είναι κάτι που αγαπά από μικρή και αφιερώνει πολύ χρόνο σε αυτό. Έχει γράψει ήδη 8 βιβλία και είναι αρθρογράφος σε διαδικτυακά sites της πόλης μας.

Στο ιδιωτικό της γραφείο παρέχει υπηρεσίες ατομικής, ζευγαρικής και ομαδικής Συμβουλευτικής / Ψυχοθεραπείας καθώς επίσης συντονίζει σεμινάρια αυτογνωσίας και εκπαιδευτικούς κύκλους για επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης

Για πληροφορίες : www.kepo.gr

  • 2310 602599
  • 2310 421059

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

  • 2351 351 260

Στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας Mobile World Congress 2024, στη Βαρκελώνη, βρίσκεται ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς καθώς πρόκειται για τη σημαντικότερη διοργάνωση στην παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών και της καινοτομίας, όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής με έξι καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες στο Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας.

 «Στεκόμαστε αρωγοί στην ανάπτυξη των πολιτικών που προωθούν τη διεθνή προβολή των καινοτόμων επιχειρήσεων, ενθαρρύνοντας τη διασύνδεση τους με διεθνείς αγορές και δίκτυα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου που πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, παρουσία του υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη, του γ.γ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κωνσταντίνου Καράντζαλου, της προέδρου του ΕΒΕΑ Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου και του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

«Στόχος μας, την επόμενη πενταετία, είναι να δοθεί έμφαση -σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση- στις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, η ανθεκτικότητα και η εξωστρέφεια, δημιουργώντας νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ότι περισσότερα από 220 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) προορίζονται για δράσεις που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη δημιουργία νέων ερευνητικών υποδομών καθώς και clusters έρευνας που θα καταστήσουν την Αττική έναν «διεθνή ψηφιακό κόμβο επιχειρηματικότητας, ένα πραγματικό digital hub, ώστε να πολλαπλασιάσουμε αυτά που προσφέρει ο κλάδος της τεχνολογίας και των επικοινωνιών στο ΑΕΠ της χώρας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης Αττικής περιηγήθηκε στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Έλληνες startuppers, εξάροντας το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό της χώρας που -όπως είπε- βραβεύεται και καινοτομεί, προσελκύοντας το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάσχεση του brain drain των νέων. «Εσείς είστε η ελπίδα και το μέλλον της χώρας μας» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς. Συναντήθηκε, επίσης, με στελέχη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε «σημείο κλειδί» για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας την ψηφιακή αναμόρφωση του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης. «Η ενίσχυση της καινοτομίας βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας. Αποτελεί διαρκές στοίχημα για εμάς, τόσο για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες όσο και για την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Και στην προσπάθειά μας αυτή, πρωταγωνιστής είναι το πανίσχυρο εργαλείο του gov.gr», όπως σημείωσε.

Η Έκθεση Mobile World Congress συγκεντρώνει κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη το ενδιαφέρον επιχειρήσεων, οργανισμών και επαγγελματιών του κλάδου των ψηφιακών τεχνολογιών, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής από κάθε γωνιά του πλανήτη, προσφέροντας μία εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση, συνεργασίες και συζητήσεις σχετικά με τις μελλοντικές τάσεις και τις προκλήσεις.

Στο Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας στην Έκθεση συμμετέχουν τη φετινή χρονιά, συνολικά, 31 ελληνικές καινοτόμες τεχνολογικές εταιρείες, με περισσότερους από 100 αντιπροσώπους. Οι έξι επιχειρήσεις από την Αττική έχουν υποστηριχθεί από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων -ένα δυναμικό πρόγραμμα που υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Πρόκειται για νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα, εφαρμογές και υπηρεσίες, αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες όπως το 5G και την Τεχνητή Νοημοσύνη και δραστηριοποιούνται στους τομείς της αυτοματοποίησης επιχειρησιακών διαδικασιών, των πλατφορμών προσέλκυσης ταλέντων, της παρακολούθησης δεδομένων υδάτων και αέρα, των εικονικών βοηθών επικοινωνίας, του ψηφιακού πορτοφολιού και της τεχνολογίας διαχείρισης προϊόντων λιανικής πώλησης.

«Πρόκειται για την ισχυρότερη ελληνική παρουσία σε σύγκριση με ανάλογες διοργανώσεις στο παρελθόν, σημάδι του νέου δρόμου που ανοίγεται για τη χώρα μας στον τομέα της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε: «Βούληση όλων μας είναι να ενισχύσουμε ακόμα περαιτέρω αυτή τη συνεργασία, ώστε να επεκτείνουμε τις συνέργειες με ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, πρεσβείες ξένων κρατών καθώς και στη διασύνδεση με clusters, με χρηματοδοτικούς φορείς και οργανισμούς καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό». Η ελληνική αποστολή στην Έκθεση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον ΣΕΚΕΕ και το Enterprise Greece και υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, από την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά την προφυλάκιση του υπαλλήλου της Π.Ε. Εύβοιας, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, της υπεξαγωγής εγγράφων, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης, και με σχετικές εντολές του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού:

  • Κατέθεσε δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας (προκειμένου να συμμετάσχει στην ποινική διαδικασία ως πολιτική αγωγή), για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
  • Θέτει σε αργία τον υπάλληλο, σύμφωνα με τα κατά Νόμο προβλεπόμενα για περιπτώσεις προφυλάκισης. Υπενθυμίζεται ότι ετέθη σε αναστολή καθηκόντων αμέσως μετά τη σύλληψη του, όπως προβλέπεται.
  • Προχωρά σε επανέλεγχο των μη σύννομα εκδοθεισών επαγγελματικών αδειών, ώστε να ανακληθούν όσες διαπιστωθεί ότι έχουν ελλιπή δικαιολογητικά ή άλλες πλημμέλειες.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιφυλάσσεται για όποια άλλη ποινική ή πειθαρχική διαδικασία κριθεί αναγκαία, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης χρηματισμού, τον καταλογισμό ευθυνών και τη διασφάλιση της απόλυτης εγκυρότητας και διαφάνειας στην έκδοση των πάσης φύσεως διοικητικών πράξεων.

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, ορίστηκε το νέο διοικητικό σχήμα του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικού Τομέα, Αθανάσιος Κατσούλης…

——————-

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικού Τομέα, Αθανάσιος Κατσούλης. Αναπληρώτρια πρόεδρος τοποθετήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Δυτικού Τομέα, Αθανασία Παπασπύρου, ενώ τη σύσταση του επταμελούς Δ.Σ. συμπληρώνουν ως μέλη οι δήμαρχοι Ιλίου, Ανδριάννα Αλεβίζου, και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, η καθηγήτρια Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, Βασιλική Τσουκαλά, ο Φυσικός, Ενεργειακός και Περιβαλλοντικός σύμβουλος, Ζήσης Ιωαννίδης, το μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου «Αγίου Ιωάννη του Ρώσου», Αριστείδης Πανόπουλος, και η ελεύθερη επαγγελματίας, Mαρία Αγγελοπούλου.

«Μια νέα εποχή αρχίζει για τον μεγαλύτερο ανοικτό δημόσιο χώρο, τον πιο σημαντικό αστικό “πνεύμονα” της Αττικής», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, και πρόσθεσε: «Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση κάθε χώρου πρασίνου σε όλο το λεκανοπέδιο και, σε αυτή την κατεύθυνση, το πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” φιλοδοξούμε να αποτελέσει πρότυπο για την “Πράσινη” Αττική, για την οποία έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες. Ένας χώρος άσκησης, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και κοινωνικών δραστηριοτήτων, που παράλληλα αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη όλου του Δυτικού Τομέα. Είμαι σίγουρος ότι η νέα διοίκηση θα υπηρετήσει αυτό το όραμα με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος των πολιτών των όμορων δήμων και των χιλιάδων επισκεπτών από όλη την Αττική».

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού σχήματος θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» το μεσημέρι, σήμερα 16.2.2024, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας κατέθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο Περιφερειάρχης κατέθεσε στην Εισαγγελία υποστηρικτικό της μηνυτήριας αναφοράς υλικό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης, ώστε να εκκινήσει με ταχείες διαδικασίες η διερεύνηση για την τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων κατά παντός υπευθύνου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τέταρτη ενέργεια δολιοφθοράς στον συγκεκριμένο αγωγό, ο οποίος συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της απευθείας υδροδότησης του νησιού από τις 24 Ιανουαρίου. Το ζήτημα απασχόλησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε το σώμα για τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών και για τις επικείμενες νομικές ενέργειες της διοίκησης.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως» δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο Περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι γνωστοποίησε στην Εισαγγελία κάθε διαθέσιμο στοιχείο, ζητώντας προκαταρκτική εξέταση για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά:

«Δεν θα μείνουμε απλοί θεατές σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός, με συνεχείς δολιοφθορές σε μία κρίσιμη υποδομή, όπως είναι αυτή του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας. Η Δικαιοσύνη και το κράτος έχουν τόσο τα μέσα, όσο και τις διαδικασίες, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό που συμβαίνει. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω. Σήμερα, καταθέτουμε τη μηνυτήρια αναφορά και ζητάμε να διερευνηθούν συγκεκριμένα πράγματα. Να γνωρίζουν όλοι -όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν- ότι όλα θα βγουν στο φως. Και ξέρουμε. Και θέλουμε. Και μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Και να είναι σίγουροι, όσοι απεργάζονται τέτοιου είδους διαδικασίες, ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε υπόθεση που αφορά την Περιφέρεια Αττικής. Θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Ποιοι μπορεί να έχουν δόλο ή ποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν να κερδίσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, δεν θα το πούμε εμείς, θα το πει η Δικαιοσύνη μετά την έρευνα που θα κάνει. Οι κάτοικοι της Αίγινας θέλω να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους. Η Περιφέρεια Αττικής -το ξαναλέω- σε αυτό το παιχνίδι που παίζεται δεν μένει θεατής. Συμμετέχει ενεργά σε οτιδήποτε αφορά τη ζωή των πολιτών».

——————

Στον υποθαλάσσιο αγωγό Αίγινας-Σαλαμίνας ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στο σημείο που έγινε η δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό που συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Χαρδαλιάς επιβιβάστηκε σε σκάφος του Λιμενικού και κατευθύνθηκε στον όρμο Πέρανι ανοιχτά της Σαλαμίνας, σε απόσταση 270 μέτρων από την πλησιέστερη ακτή, πραγματοποιώντας επιτόπια αυτοψία με αντικείμενο την εξέταση όλων των πρόσθετων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια της λειτουργίας του αγωγού μετά τις εργασίες αποκατάστασης.

«Δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη του για μία κρίσιμη υποδομή, που σχετίζεται με το ύψιστο αγαθό της απρόσκοπτης υδροδότησης του νησιού της Αίγινας. Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Πέρανι, στον όρμο που έχει γίνει η δολιοφθορά. Ολοκληρώσαμε την αυτοψία με τα στελέχη του Λιμενικού, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς στην αποκατάσταση της βλάβης, αλλά το κυριότερο να αναβαθμίσουμε και να επικαιροποιήσουμε τα μέτρα ασφαλείας, ώστε αυτή η κρίσιμη υποδομή να μην τύχει άλλης δολιοφθοράς».

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση του Δήμου Αίγινας, ενώ το πρωί παραδόθηκαν 13,5 τόνοι πόσιμου νερού για τις άμεσες ανάγκες των πιο ευάλωτων  κατοίκων του νησιού.

«Η υπόθεση για την τέταρτη κατά σειρά ενέργεια δολιοφθοράς στον αγωγό, που συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα, βρίσκεται από την Παρασκευή στα χέρια της Δικαιοσύνης, μαζί με κάθε διαθέσιμο στοιχείο. Δεν υποκαθιστούμε το έργο των Δικαστικών Αρχών. Οι κάτοικοι της Αίγινας θέλω να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στις ανάγκες του Δήμου και στη στήριξη πρωτίστως των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Όσοι παίζουν παιχνίδια εις βάρος των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, θα μας έχουν απέναντι. Σε όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν θα μένουμε απαθείς, θα είμαστε παρόντες για να μπορούμε να δίνουμε λύσεις», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Συνολικά, από την Περιφέρεια Αττικής παραδόθηκαν στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας, στην περιοχή της Όμορφης Εκκλησιάς και στον οικισμό Άγιοι Ασώματοι, 9.000 μπουκάλια του 1,5lt εμφιαλωμένου νερού για τις ανάγκες των πιο ευάλωτων κατοίκων του νησιού. Τα δύο φορτηγά συνόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Γιάννης Βουτσινάς.

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί  τους ιδιοκτήτες ταξί, σε περιοχές αρμοδιότητάς ρης, να  τα αντικαταστήσουν με Ε.Δ.Χ. έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, εφόσον το επιθυμούν. Με την ανακοίνωσή της ορίζονται οι έδρες  (περιοχές) των  Ταξί που μπορούν να αντικατασταθούν, ο αριθμός τους, οι διαδικασίες και η καταληκτική ημερομηνία  που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της…

Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  της Περιφέρειας Αττικής (απόσπασμα)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αντικατάσταση Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τα οποία έχουν ως έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων.

 H προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών ξεκινάει από τη δημοσίευση της πρόσκλησης, ήτοι 05-02-2024 και λήγει 18-03-2024.

κάθε ενδιαφερόμενο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) κυκλοφορούντος Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ΤΑΞΙ, που έχει έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, που επιθυμεί να αντικαταστήσει το Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκίνητό του, με Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκίνητο από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεις, να υποβάλλει σχετική αίτηση για την αντικατάσταση της υφιστάμενης άδειας, σε άδεια κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ΤΑΞΙ από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, της αυτής έδρας, εντός έξι (6) εβδομάδων από την δημοσίευση της παρούσας, στην αρμόδια Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Το ποσοστό των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων σε κάθε έδρα διοικητική μονάδα της Περιφέρειας Αττικής καθορίζεται στο 30%.

Ειδικότερα ο αριθμός των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν σε κάθε έδρα είναι ΚΥΘΗΡΑ 5, ΑΙΓΙΝΑ 10, ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ 5 και ΣΑΛΑΜΙΝΑ 23.

Η αίτηση υποβάλλεται αυτοτελώς για κάθε άδεια κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ΤΑΞΙ από τον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ΤΑΞΙ ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του. Σε περίπτωση περισσότερων του ενός ιδιοκτήτη επί μίας αδείας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ΤΑΞΙ, την αίτηση καταθέτει ένας εξ αυτών ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του, συνυποβάλλοντας και τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις των λοιπών συνιδιοκτητών.

Φυσικό ή νομικό πρόσωπο που κατέχει κατά πλήρη κυριότητα περισσότερες της μίας άδειες κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ στην ίδια έδρα μπορεί να υποβάλλει μόνο ένα αυτοτελές αίτημα. Φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι δικαιούχος ιδανικού μεριδίου σε περισσότερες της μίας άδειες κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ στην ίδια έδρα, μπορεί να υποβάλλει αίτημα αυτοτελώς για κάθε άδεια κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ΤΑΞΙ στην οποία είναι συνδικαιούχος.

 Προκειμένου να γίνει παραδεκτή η αίτηση δεν πρέπει η σχετική άδεια κυκλοφορίας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ΤΑΞΙ να τελεί υπό καθεστώς προσωρινής ανάκλησης…

Για να δείτε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής κάντε κλικ εδώ  

Από το 2015 που άρχισε το πρόγραμμα ενημερώσεων στα σχολεία και μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί 550 σχολεία που αντιστοιχούν σε πάνω από 32.000 μαθητές της Δυτικής Μακεδονίας

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών, με τίτλο «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ανακαλύπτοντας τον κρυμμένο θησαυρό», έχει σχεδιάσει και υλοποιεί  ΔΙΑΔΥΜΑ, ως ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς με στόχο την αειφόρο διαχείριση των αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Από το 2015 που άρχισε το πρόγραμμα ενημερώσεων στα σχολεία και μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί 550 σχολεία που αντιστοιχούν σε πάνω από 32.000 μαθητές της Δυτικής Μακεδονίας.

Στις ενημερώσεις αυτές η ΔΙΑΔΥΜΑ πρωτοπορεί παρουσιάζοντας το ιδιαίτερο σύστημα ανακύκλωσης της Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή τη χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών με Διαλογή Στην Πηγή (6 κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, βιοαπόβλητα και τηγανέλαια) ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Επίσης, παρουσιάζεται η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων των σύμμεικτων αποβλήτων, η 1η μονάδα πανελλαδικά (λειτουργεί από το 2017), δηλαδή η λειτουργία ενός εργοστασίου που πραγματοποιεί διαλογή των αποβλήτων σε 7 ρεύματα τα οποία οδηγούνται προς ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να οδηγείται προς υγ. ταφή μόλις το 32%.

Εκτός των άλλων παρουσιάζονται καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων όπως η πρόληψη, η ελαχιστοποίηση και η επαναχρησιμοποίηση, καθώς και τρόποι αποφυγής δημιουργίας αποβλήτων.

Για κάθε μαθητή που συμμετέχει στο πρόγραμμα προβλέπεται ένα αναμνηστικό δωράκι.

Για το ημερολογιακό έτος 2023 έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές επισκέψεις σε 136 σχολικές μονάδες και έχουν ενημερωθεί 7.391 μαθητές.

Σχετικά Θέματα

Προτεινόμενα
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας