Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

27 Μαΐου, 2024 19:58

Athens, GR
24°
Partly Cloudy
Search
Close this search box.

Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης: Πλήρης ανακαίνισή του, χάρις στη δωρεά 3,8 εκ. ευρώ του Kaizen Foundation

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Στην πλήρη ανακαίνισή του προχωρά το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης χάρις στη δωρεά 3,8 εκ. ευρώ του Kaizen Foundation

«Με αυτή τη δωρεά. ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα έχουν έναν σύγχρονο χώρο να ασκήσουν το λειτούργημά τους» τόνισε ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Με την πλήρη ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ένα έργο αξίας 3,8 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινά την υλοποίηση των δράσεών του ο νέος κοινωφελής οργανισμός Kaizen Foundation, που ανήκει στην Kaizen Gaming, μια από τις μεγαλύτερες GameTech εταιρείες στον κόσμο. Η δωρεά προς το νοσηλευτικό ίδρυμα, που ανακοινώθηκε επίσημα σε ειδική τελετή, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την «καρδιά» του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερης κλίμακας ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου τα τελευταία 80 χρόνια, με την οποία θα αντιμετωπιστούν ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν το προσωπικό και τους ασθενείς. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν αλλαγές που απαιτούνται από την εθνική νομοθεσία, όπως η μεταφορά του φαρμακείου στο ισόγειο και η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Ιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, «εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, θέλω να ευχαριστήσω την Kaizen Gaming και το νεοσύστατο Kaizen Foundation που ξεκινά το έργο του από την ανακαίνιση αυτού του σημαντικού για τους κατοίκους της Βόρειας Αθήνας και των όμορων περιοχών παιδιατρικού νοσοκομείου. Χάρη στο έργο αυτό οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα έχουν έναν σύγχρονο χώρο να ασκήσουν το λειτούργημά τους και οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε έναν χώρο στην Πεντέλη που πραγματικά μετά τα έργα θα είναι ένα στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο ιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης, παίρνοντας ακολούθως τον λόγο είπε πως «έχουμε δει πολλά από τα όνειρα που είχαμε όταν ξεκινούσαμε το ταξίδι της εταιρείας, να γίνονται πραγματικότητα. Είμαστε μια επιχείρηση που απασχολεί σήμερα περισσότερους από 2.500 ανθρώπους. Έχουμε στηρίξει δεκάδες αθλητές στις προσπάθειές τους να κατακτήσουν τους στόχους τους. Σήμερα προχωράμε στην πραγματοποίηση ενός ακόμη ονείρου, με την ίδρυση του Kaizen Foundation, καθώς είμαστε σε θέση πλέον να συνεισφέρουμε στην κοινωνία πιο ουσιαστικά από ποτέ. Η εκκίνηση του Foundation έρχεται με τη μεγαλύτερη δωρεά που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και η οποία θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τις ζωές των παιδιών, των οικογενειών και του προσωπικού στο Παίδων Πεντέλης».

O Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της η Kaizen Gaming βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία. Η ίδρυση του κοινωφελούς οργανισμού είναι η φυσική εξέλιξη, το επόμενο βήμα που μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα, που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Είναι μεγάλη η συγκίνηση που ξεκινάμε από την Ελλάδα και από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Η ανακαίνιση αυτού του νοσοκομείου είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά. Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή».

Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «η συνεργασία με την Kaizen Gaming και το Kaizen Foundation είναι ένα παράδειγμα του πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στα παιδιά μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή και στήριξή τους στη διαρκή προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Το Kaizen Foundation, η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών ανακαίνισης

Το έργο της ανακαίνισης του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, του οποίου οι μελέτες βρίσκονται σε διαδικασία εκπόνησης, θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διακριτές φάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών το τέλος του 2024.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας