Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

19 Ιουνίου, 2024 01:19

Search
Close this search box.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στο efhmeris.gr: «Η Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά και αξιοκρατικά.»… Συνέντευξη στην Έφη Γιοβάνου (βίντεο)

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Γιώργος Ιωακειμίδης: «Οι πολίτες ξέρουν αν έχεις ενέργεια και αντιλαμβάνονται αν μπορείς να προσφέρεις  σε αυτούς… Η Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά και αξιοκρατικά.»… Μιλά στην δημοσιογράφο Έφη Γιοβάνου,  για τα κακά και τα καλά της αυτοδιοίκησης, για τον Νίκο Χαρδαλιά και την μέχρι σήμερα διοίκησή του, για το όραμά του για την Αττική και για τους λόγους που τον ώθησαν να αλλάξει θέση από τον αγαπημένο του Δήμο  στην Περιφέρεια Αττικής… (Συνέντευξη στην Έφη Γιοβάνου)

—————-

Η μεγαλύτερη των 44 χρόνων θητεία του στην αυτοδιοίκηση και 29 χρόνων στην θέση του δημάρχου,  τον φέρνουν δικαίως στην θέση του   πατριάρχη της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης. Πρώην, πλέον, δήμαρχος Αγίου Ιωάννη Ρέντη – Νίκαιας  και τώρα επικεφαλής της παράταξης «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» στην Περιφέρεια Αττικής, είναι ο επικεφαλής της μείζονoς αντιπολίτευσης απέναντι  από την διοίκηση του Νίκου Χαρδαλιά…

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης θεωρείτε και είναι αυτή  την χρονική στιγμή, ο Πατριάρχης της ελληνικής αυτοδιοίκησης, αφού την υπηρετεί   από το 1982, έτος κατά το οποίο εκλέχθηκε για πρώτη φορά  σύμβουλος στον δήμο Ρέντη, αναλαμβάνοντας μάλιστα  στην ηλικία  των 29 ετών την θέση του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου… Το 1994 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος του Δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη και στην συνέχεια δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη – Νίκαιας, βιώνοντας  στην θέση του δημάρχου  για 28 χρόνια, εξ’ού και το προσωνύμιό του «Πατριάρχης της Αυτοδιοίκησης»…

Ποιος είναι…

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης κατάγεται από τον Πόντο και γεννήθηκε στον Πειραιά.

Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή, συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Εργάστηκε για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια στον ιδιωτικό τομέα διατηρώντας Τεχνικό Γραφείο Μελετών με ιδιαίτερη ενασχόληση σε θέματα δυναμικής και αντισεισμικών.

Παράλληλα ανέπτυξε σημαντική ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητα. Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στην Έδρα Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ ενώ από το 1981 έως το 1994, δίδασκε ανελλιπώς στο Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας.

Διετέλεσε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής «Αντισεισμικής Μηχανικής» του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος καθώς και της Εθνικής Αντιπροσωπείας του προγράμματος UNESCO/UNDP με θέμα: «Μείωση σεισμικού κινδύνου στα Βαλκάνια». Συμμετείχε ως εισηγητής σε πολλά Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1999 μετέβη στην Τουρκία μετά το φονικό σεισμό με ομάδα ειδικών για την υποστήριξη και παροχή τεχνογνωσίας σε  θέματα Αντισεισμικής Προστασίας και Αυτοδιοίκησης.

Προέρχεται από τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Υπήρξε μέλος του Ρήγα Φεραίου, του ΚΚΕ Εσωτερικού και αργότερα της ΔΗΜΑΡ.

Το 1982 κατέβηκε για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές και εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το 1994 μέχρι και σήμερα, 29 χρόνια μετά, εκλεγόταν συνεχόμενα Δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη  και στη συνέχεια Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, πετυχαίνοντας μάλιστα εντυπωσιακά ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις- τέσσερεις φορές έχει εκλεγεί από τον Α’ γύρο με ποσοστά μεγαλύτερα από 60%.

Διετέλεσε για περισσότερα από 20 χρόνια Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των επιτροπών της ΚΕΔΕ και των Διοικητικών Συμβουλίων της, της ΕΕΤΑΑ και του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Για περισσότερα από 20 χρόνια είναι συνεχώς μέλος της 5μελούς Εθνικής αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CERM) και στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπεύθυνος για την Επιτροπή Τρεχουσών Υποθέσεων.

Στις εκλογές  του 2023 για την Περιφέρεια Αττικής, συμμετείχε ως επικεφαλής του συνδυασμού «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης»  έλαβε15,53%  παίρνοντας 12 έδρες και  καταλαμβάνοντας την 2η θέση,  με πρώτο τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά» που πήρε  το 46,74%  των ψήφων και 51 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας