Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 17:32

Search
Close this search box.
STORIES - ΟΤΑ

Γιώργος Ιωακειμίδης: «Οι πολίτες ξέρουν αν έχεις ενέργεια και αντιλαμβάνονται αν μπορείς να προσφέρεις  σε αυτούς… Η Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά και αξιοκρατικά.»… Μιλά στην δημοσιογράφο Έφη Γιοβάνου,  για τα κακά και τα καλά της αυτοδιοίκησης, για τον Νίκο Χαρδαλιά και την μέχρι σήμερα διοίκησή του, για το όραμά του για την Αττική και για τους λόγους που τον ώθησαν να αλλάξει θέση από τον αγαπημένο του Δήμο  στην Περιφέρεια Αττικής… (Συνέντευξη στην Έφη Γιοβάνου)

—————-

Η μεγαλύτερη των 44 χρόνων θητεία του στην αυτοδιοίκηση και 29 χρόνων στην θέση του δημάρχου,  τον φέρνουν δικαίως στην θέση του   πατριάρχη της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης. Πρώην, πλέον, δήμαρχος Αγίου Ιωάννη Ρέντη – Νίκαιας  και τώρα επικεφαλής της παράταξης «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» στην Περιφέρεια Αττικής, είναι ο επικεφαλής της μείζονoς αντιπολίτευσης απέναντι  από την διοίκηση του Νίκου Χαρδαλιά…

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης θεωρείτε και είναι αυτή  την χρονική στιγμή, ο Πατριάρχης της ελληνικής αυτοδιοίκησης, αφού την υπηρετεί   από το 1982, έτος κατά το οποίο εκλέχθηκε για πρώτη φορά  σύμβουλος στον δήμο Ρέντη, αναλαμβάνοντας μάλιστα  στην ηλικία  των 29 ετών την θέση του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου… Το 1994 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος του Δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη και στην συνέχεια δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη – Νίκαιας, βιώνοντας  στην θέση του δημάρχου  για 28 χρόνια, εξ’ού και το προσωνύμιό του «Πατριάρχης της Αυτοδιοίκησης»…

Ποιος είναι…

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης κατάγεται από τον Πόντο και γεννήθηκε στον Πειραιά.

Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή, συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Εργάστηκε για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια στον ιδιωτικό τομέα διατηρώντας Τεχνικό Γραφείο Μελετών με ιδιαίτερη ενασχόληση σε θέματα δυναμικής και αντισεισμικών.

Παράλληλα ανέπτυξε σημαντική ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητα. Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στην Έδρα Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ ενώ από το 1981 έως το 1994, δίδασκε ανελλιπώς στο Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας.

Διετέλεσε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής «Αντισεισμικής Μηχανικής» του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος καθώς και της Εθνικής Αντιπροσωπείας του προγράμματος UNESCO/UNDP με θέμα: «Μείωση σεισμικού κινδύνου στα Βαλκάνια». Συμμετείχε ως εισηγητής σε πολλά Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1999 μετέβη στην Τουρκία μετά το φονικό σεισμό με ομάδα ειδικών για την υποστήριξη και παροχή τεχνογνωσίας σε  θέματα Αντισεισμικής Προστασίας και Αυτοδιοίκησης.

Προέρχεται από τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Υπήρξε μέλος του Ρήγα Φεραίου, του ΚΚΕ Εσωτερικού και αργότερα της ΔΗΜΑΡ.

Το 1982 κατέβηκε για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές και εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το 1994 μέχρι και σήμερα, 29 χρόνια μετά, εκλεγόταν συνεχόμενα Δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη  και στη συνέχεια Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, πετυχαίνοντας μάλιστα εντυπωσιακά ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις- τέσσερεις φορές έχει εκλεγεί από τον Α’ γύρο με ποσοστά μεγαλύτερα από 60%.

Διετέλεσε για περισσότερα από 20 χρόνια Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των επιτροπών της ΚΕΔΕ και των Διοικητικών Συμβουλίων της, της ΕΕΤΑΑ και του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Για περισσότερα από 20 χρόνια είναι συνεχώς μέλος της 5μελούς Εθνικής αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CERM) και στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπεύθυνος για την Επιτροπή Τρεχουσών Υποθέσεων.

Στις εκλογές  του 2023 για την Περιφέρεια Αττικής, συμμετείχε ως επικεφαλής του συνδυασμού «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης»  έλαβε15,53%  παίρνοντας 12 έδρες και  καταλαμβάνοντας την 2η θέση,  με πρώτο τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά» που πήρε  το 46,74%  των ψήφων και 51 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

«Για να σπάσει ο κύκλος της βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ»

«Μην ανέχεσαι το bullying. Mίλα. Μπορείς. Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στον σχολικό εκφοβισμό», είναι το σύνθημα του μηνύματος του υπουργείου Παιδείας προς τα θύματα. Μιας ταινίας μικρού μήκους με κοινωνικό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την υποστήριξη του Onassis Foundation.

——————

Στη Θεσσαλονίκη στην οποία βρίσκεται σήμερα, Τρίτη 9.4.2024, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου στο πλαίσιο εκδήλωσης, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, παρουσίασε την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Με στόχο να σπάσει ο φαύλος κύκλος με θύματα και δράστες ανήλικα παιδιά, το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε το τηλεοπτικό του σποτ κατά του σχολικού εκφοβισμού την ημέρα που παρουσιάστηκε το Εθνικό σχέδιο κατά του bullying. «Εμένα χτύπησαν. Δεν αντέχω άλλο», είναι τα συγκλονιστικά λόγια του νεαρού πρωταγωνιστή της καμπάνιας προς τους γονείς του, την ώρα που παρακολουθεί στην τηλεόραση και βλέπει εικόνες από την κακοποίησή του. Mε την παρότρυνση «αν βιώνεις bullying στο σχολείο μπες στο stop-bullying.gov.gr και κάνε αναφορά», η εκφωνήτρια του σποτ καλεί τα νεαρά θύματα ενδοσχολικού εκφοβισμού να καταγγείλουν την παράνομη δράση συμμαθητών τους.

«Μην ανέχεσαι το bullying. Mίλα. Μπορείς. Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στον σχολικό εκφοβισμό», είναι το σύνθημα του μηνύματος του υπουργείου Παιδείας προς τα θύματα. Μιας ταινίας μικρού μήκους με κοινωνικό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την υποστήριξη του Onassis Foundation

Χώρος εκτόνωσης και καθημερινής αναψυχής για τα ζώα της συντροφιάς μας

Στο Ελληνικό, στην γωνία Ελευθερίου Βενιζέλου και 29ης οδού,  ο δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης  διαθέτει  ένα τριπλό συγκρότημα άθλησης και ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες.

Αυτό, όμως που το κάνει και ξεχωριστό, είναι  ότι μαζί με τους χώρους για τους ανθρώπους της πόλης και .όχι μόνο, διαθέτει και  ξεχωριστό χώρο για  τους ποιο πιστούς φίλους τους, τα ζώα συντροφιάς, χώρο στον οποίο μπορούν να εκτονωθούν από την ακινησία και τους περιορισμούς  των κλειστών χώρων και να απολαύσουν  την πολύ απαραίτητη  για την υγεία τους, ελευθερία κινήσεων με  ασφάλεια, χωρίς τους κινδύνους των δρόμων

Πάρκο ζώων συντροφιάς

Μικρός χώρος, αλλά ισότιμος με  τους υπόλοιπους παρακείμενους χώρους του Οικογενειακού Πάρκου Ελληνικού. Εξάλλου και  αυτά  στην οικογένεια ανήκουν…

Τα ζώα συντροφιάς, δίνουν και παίρνουν αγάπη… Πάντα προσφέρουν περισσότερα από όσα  δέχονται και χωρίς κανένα  παράπονο… Το μόνο που ζητούν, χωρίς να  το απαιτούν είναι λίγος  χρόνος και χώρος ελευθερίας για να ξεφύγουν από τους περιορισμούς  των κλειστών χώρων  που ζουν στο αστικό περιβάλλον. Η κίνηση για αυτά είναι ζωή και πηγή ευεξίας. Αρκεί να τους δοθεί  λίγος ελεύθερος χώρος…

Όπως αυτός που έχει φροντίσει για αυτά, τα συντρόφια της ζωής των ανθρώπων, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης

Τα ζώα  δεν είναι για  να βλέπουν θέματα υπολογιστή… Μπορούν όμως να χαίρονται να παίζουν μεταξύ τους  στην φύση έστω και με περιορισμένη ελευθερία….

Δεν συμφωνείται

Νίκος Παρίκος – Έφη Γιοβάνου

Μία παραγωγή του Efhmeris.gr

Η κα Κλειδά Άννα, της green City, μιλά στην Έφη Γιοβάνου για την Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές

Η Έφη Γιοβάνου υποδέχεται τον Γιάννη Γκίκα, δήμαρχο Αιγάλεω στην εκπομπή «Τάδε έφη με την Έφη»

Ο Δημήτριος Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας μιλά στην Έφη Γιοβάνου για τις Λαίκές Αγορές του Δήμου του…

Η Έφη Γιοβάνου  και οnevronas gr συνομιλούν για την Αναπηρία!

Τα “τρελά νερά” της Χαλκίδας – Ένα φαινόμενο μοναδικό στην Ελλάδα

Σχετικά Θέματα

Προτεινόμενα
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας