Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 21:48

Search
Close this search box.

Παραλίες: η Αντίδραση από το «Κίνημα της Πετσέτας» τα αλλάζει όλα – Τέρμα η ατιμωρησία

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Η εντολή Μητσοτάκη για καταπατητές και εμπρηστές και την ατιμωρησία τους…

Με πυξίδα την τήρηση της νομιμότητας, σαρωτικούς ελέγχους και «τσουχτερά» πρόστιμα απαντά η κυβέρνηση στις παραβάσεις των επιχειρηματιών στα νησιά που κάνουν κατάληψη στις παραλίες με ξαπλώστρες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ελεύθερος χώρος για τους λουόμενους.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

«Ουδείς είναι υπεράνω των νόμων και δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση» διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας ότι το «κίνημα της πετσέτας» ανέδειξε γρήγορα το θέμα, επισπεύδοντας και την επίλυσή του. Το ζητούμενο είναι ότι οι συμβάσεις παραχώρησης αφορούν σε συγκεκριμένο χώρο και παρόλα αυτά αρκετοί επιχειρηματίες παραβιάζουν τους όρους. Για το λόγο αυτό ο κρατικός μηχανισμός θα επεμβαίνει είτε αυτεπάγγελτα, κάνοντας ελέγχους ή μετά από καταγγελίες πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή είναι έως το τέλος της τουριστικής σεζόν, οι έλεγχοι να είναι διαρκείς και οι ελεγκτές άτεγκτοι.

Ήδη, το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών βρίσκεται σε αναβρασμό και έχουν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανακληθεί πολλές άδειες προκειμένου να μην μείνει καμία καταγγελία για παράνομη ή εκτεταμένη κατάληψη του αιγιαλού ανέλεγκτη.

Επίσης, δρομολογούνται αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι Κτηματικές Υπηρεσίες αλλά και το σύνολο του νομικού πλαισίου για την παραχώρηση παραλιών προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Αυτό που παράλληλα έχει ζητηθεί με έμφαση από όσους εμπλέκονται στο θέμα αυτό είναι να βρεθεί τρόπος να μην ξεφύγουν από παραθυράκια οι παραβάτες και όχι μόνο να πληρώσουν τα πρόστιμα αλλά και να μην μπορέσουν με δικανικούς ελιγμούς να ανοίξουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους.

Χρειάστηκε να φτάσει η κατάσταση στα όριά της προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε ότι ότι όταν διαπιστώνεται και στη συνέχεια βεβαιώνεται μία παράβαση, απαιτείται να συντονιστούν ως και 8 διαφορετικοί φορείς και υπηρεσίες. Με άλλα λόγια απίστευτη γραφειοκρατία που θέτει άπειρα εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που αναμένεται να συμβεί είναι τις αρμοδιότητες για τους ελέγχους να τους έχει μια υπηρεσία η οποία και θα ασκεί εποπτικό ρόλο σε όλες τις άλλες και θα ελέγχει και την παραγωγικότητα του συστήματος.

Όποιος θα «παίζει με την φωτιά» θα καίγεται

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έχουμε ζήσει έως σήμερα αυτό το καλοκαίρι έχουν προκαλέσει ανεπούλωτες πληγές και πολλές εξ’ αυτών όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία προκλήθηκαν από αμέλεια.

Έτσι, ζητήθηκε από τα αρμόδια υπουργεία να επεξεργαστούν το υπάρχον νομικό πλαίσιο και να αυστηροποιηθεί όσο γινεται προκειμένου να λειτουργεί και αποτρεπτικά.

Έτσι, τον Σεπτέμβριο που θα ψηφιστούν οι αλλαγές θα προβλέπουν ότι θα οδηγούνται στη φυλακή ακόμη και όσοι διαπράττουν εμπρησμό εξ αμελείας.

Από εδώ και πέρα οι εμπρηστές εξ’ αμελείας θα εκτίουν τουλάχιστον ένα μέρος της επιβαλλόμενης ποινής. Και τονίζεται αυτό καθώς τα από πρόθεση τελούμενα εγκλήματα του εμπρησμού ήδη τιμωρούνται με πολύ βαριές ποινές.

Δασική πυρκαγιά

Με απλά λόγια αυτό που ζητήθηκε και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να πάψει το αίσθημα ατιμωρησίας και να το σκέφτεται δεύτερη φορά όποιος σκοπεύει να παρανομήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε μια διαδικασία αναθεώρησης των θεμελιωδών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Εκτός από την έκτιση της ποινής και τα διοικητικά πρόστιμα θα είναι ανάλογα ως προς το ύψος αυτών που ισχύουν για την κακοποίηση των ζώων, άρα θα φτάνουν 25 έως 30 χιλιάδες ευρώ.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος εποπτεύει τις κινήσεις και τις αποφάσεις των υπουργών του ήταν εξαιρετικά σαφής όταν σύμφωνα με πληροφορίες σημείωσε ότι ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες του φυσικού της πλούτου και η κοινωνία περιμένει από το κράτος να δράσει κατά τέτοιο τρόπο που να αποτρέπει πολλούς συμπολίτες μας από το να παίζουν στην κυριολεξία με την φωτιά.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας