Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 16:44

Search
Close this search box.

Περιφέρεια Κρήτης: Ενημερωτικές εκδηλώσεις στους Δήμους Πλατανιά και Χανίων για τις Ενεργειακές Κοινότητες – Τι αφορούν

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 4.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χανίων. Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο.

—————-

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 4.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χανίων.

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της, με σαφή προσανατολισμό στον άξονα της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και υλοποιείται από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε με ποιο τρόπο μέσα από την ατομική ευθύνη αλλά και τις συλλογικές συνέργειες μπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ποιοτική ανάπτυξη.

—————

Εκδήλωση Πλατανιά: αφορά στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, στον εμπορικό και στον αγροτικό τομέα. Θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Μάλεμε, στον Πλατανιά, την Παρασκευή 23/02/2024 και ώρα 16:00μ.μ.

Εγγραφές στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-platanias/

—————-

Εκδήλωση Χανίων: αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ενεργειακή μετάβαση καθώς και τη δράση των ενεργειακών κοινοτήτων. Θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Χανίων, Κυδωνίας 29, το Σάββατο 24/02/2024 και ώρα 10:00 π.μ.

——————–

Εγγραφές στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-chania/

Γενικές πληροφορίες: Μαρία Καλαϊτζάκη, τηλ: 2810-751500 (εσωτ.18) και στα email: kalaitzaki@daidalosao.gr και info@minoanenergy.gr

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας