Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ο λαός, περισσότερα κέρδη για τους λίγους - Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου για τον προϋπολογισμό 2024 του Δήμου

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ο λαός, περισσότερα κέρδη για τους λίγους – Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου για τον προϋπολογισμό 2024 του Δήμου

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Επισημάνσεις για «εικονικά  οραματικά έργα»  του ενός (1) ευρώ, που επαναλαμβάνονται  στους ετήσιους δημοτικούς προϋπολογισμούς εδώ  και πολλά χρόνια, την εκτίναξη  των ανείσπρακτων οφειλών, τεράστιων ποσών από ένα μικρό αριθμό  μεγαλοοφειλετών, την ελλειπή χρηματοδότηση των σχολείων, τον  αποχαρακτηρισμό δημοτικών χώρων κοινόχρηστου πρασίνου, την δημιουργία ταμειακού πλεονάσματος σε βάρος της ανάπτυξης  του δήμου και των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και τον υπέρμετρα αυξημένο τραπεζικό δανεισμό του δήμου, περιλαμβάνει με παράθεση μάλιστα στοιχείων  η κριτική αξιολόγηση και αποδελτιοποίηση του εγκεκριμένου πλέον προϋπολογισμού του 2024 του Δήμου Περιστερίου που έδωσε στην δημοσιότητα η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου.

————————

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Σχετικά τον προϋπολογισμό 2024 του Δήμου Περιστερίου

Η θέση μας για τον προϋπολογισμό 2024 του Δήμου Περιστερίου  

Ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου Περιστερίου της τάξης των 123.000.000 ευρώ που ψήφισε η νέα Διοίκηση Παχατουρίδη είναι αντιλαϊκός και απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την κυβερνητική πολιτική. Θυσιάζει τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών στο βωμό της κερδοφορίας των λίγων επιχειρηματικών ομίλων και των ματωμένων πλεονασμάτων. Γι’ αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου τον ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ο λαός, περισσότερα κέρδη για τους λίγους

 1. Η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των ΟΤΑ και η υφαρπαγή των παρακρατηθέντων πόρων από το κεντρικό κράτος έχουν διαχρονικά την σιωπηλή συναίνεση της Διοίκησης Παχατουρίδη. Από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) πέρυσι δόθηκαν στον Δήμο 2,7 εκ. ευρώ λιγότερα από όσα δικαιούνταν. Η δημοτική αρχή δεν διεκδικεί τα αναγκαία κονδύλια και μεταβιβάζει το κόστος στους δημότες εντείνοντας την φορολεηλασία, την ανταποδοτικότητα.
 2. Σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την πολιτική των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων συμβάλει στους στόχους του Μακροπρόθεσμου, των ματωμένων πλεονασμάτων, της υποχρηματοδότησης των κοινωνικών υπηρεσιών.
 • Τα τέλη καθαριότητας αυξάνονται κατά 820.000 για το φετινό έτος φτάνοντας το συνολικό ποσό των 15.870.000 ευρώ.
 • Από το τέλος ακίνητης περιουσίας θα εισπραχθούν 2.353.840 ευρώ ενώ αυξάνονται περισσότερο τα τέλη για το νεκροταφείο, η συμμετοχή στους χώρους άθλησης, το ωδείο, τα τροφεία των Βρεφονηπιακών Σταθμών, οι φόροι στις μικρές επιχειρήσεις της πόλης. Συνολικά το ποσό θα ανέλθει σε 4.222.140 ευρώ.
 1. Οι ανείσπρακτες οφειλές (ΠΟΕ) εκτοξεύτηκαν στα 23.176.115,44 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αφορά λίγους μεγαλοοφειλέτες, μεγάλες εταιρίες, που αφήνονται στο απυρόβλητο ενώ στέλνονται σωρηδόν κατασχετήρια στον απλό κόσμο για οφειλές μερικών εκατοντάδων ευρώ. Στο Δήμο Περιστερίου, 50 ΑΦΜ χρωστάνε πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ (!!!) και μένουν στο απυρόβλητο!
 2. Για τα σχολεία και την κοινωνική πολιτική τα στοιχεία αποτελούν όνειδο!

Ενδεικτικά:

Για τις ανάγκες των σχολείων προβλέπονται μόνο 371.300 ενώ πέρυσι αποδείχτηκε δραματικά λειψό το ποσό των 741.000 ευρώ.

Νέα μείωση καταγράφεται στο κονδύλι για το «Βοήθεια στο Σπίτι»: Από τις 307.000 μειώνεται στις 184.000 ευρώ.

 1. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να προβλέπεται αύξηση του πλεονάσματος του Δήμου κατά 1,8 εκ. ευρώ από το 2023 φτάνοντας στα 7.630.000. Ούτε ένα ευρώ από αυτά δεν επιστρέφονται στον λαό για αντισεισμική-αντιπλημμυρική θωράκιση, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, δωρεάν συμμετοχή σε προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού, αγορά ελεύθερων χώρων.
 2. Η δημοτική αρχή Παχατουρίδη σιωπά στο μόνιμο ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης: Για ποιόν γεμίζει αυτός ο κουμπαράς; Γιατί ο Δήμος έχει πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα; Είναι ζεστό χρήμα για τους εργολάβους, τις τράπεζες και τους καταπατητές. Για την αποπληρωμή του υπέρμετρου δανεισμού τα τοκοχρεολύσια για το 2024 θα ανέλθουν σε 843.000 έναντι 134.000 την προηγούμενη χρονιά. Για την εργολαβία στο Πράσινο δαπανώνται 600.000 ευρώ και για τον ιδιώτη στην καθαριότητα 220.000. Επίσης πλήθος εξωτερικών συνεργατών και ιδιωτών εκτοπίζουν τους μόνιμα εργαζόμενους στον Δήμο καθώς αποψιλώνονται συστηματικά οι οργανικές θέσεις.
 3. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου περιγράφονται τα γνωστά «οραματικά» έργα του ενός (1) ευρώ καθώς με αυτό το ποσό επανεγγράφονται για πολλοστή φορά, το αντιπλημμυρικό στο ορεινό Περιστέρι, η ενοποίηση του Άλσους και η απομάκρυνση του γκαράζ. Η Διοίκηση Παχατουρίδη προχωρά σε αποχαρακτηρισμό χώρων πρασίνου όπως στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (ΟΤΕ) με σκοπό την κατασκευή χώρου στάθμευσης που θα εκμεταλλεύεται ιδιωτική εταιρία. Αφήνει εγκαταλειμμένο επί δεκαετίες το Ποικίλο Όρος αντί να πραγματοποιήσει δράσεις που θα αμφισβητούν έμπρακτα τις εξωφρενικές διεκδικήσεις της Εκκλησίας.

Διεκδικούμε αγωνιστικά

 • Την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των υπηρεσιών στην κατεύθυνση ικανοποίησης την λαϊκών αναγκών. Δε συμβιβαζόμαστε με τους εξευτελιστικούς πόρους της Τοπικής Διοίκησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
 • Την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους έχουν αφαιρεθεί, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους, και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους. Κανένας συμβιβασμός από το δικαίωμα διεκδίκησης για την επιστροφή τους.
 • Εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα με επιτάχυνση όσων καρκινοβατούν. Πρώτη προτεραιότητα είναι η μελέτη και κατασκευή μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στο ορεινό Περιστέρι για την ανάσχεση των υδάτινων όγκων που πνίγουν την πόλη.
 • Έργα και δράσεις αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης με διεκδίκηση κρατικών πόρων και άμεση προτεραιότητα σε σχολεία και βρεφικούς σταθμούς.
 • Άμεση ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων και παιδικών σταθμών από δημόσιο φορέα που θα έχει τη συνολική ευθύνη. Άμεση καταγραφή των αναγκών σε υποδομές και έργα, έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών καταλληλόλητας
 • Υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού προσβάσιμες δωρεάν από το λαό. Να ενισχυθεί με προσωπικό φύλαξης, σκέπαστρο και όλες τις απαραίτητες υποδομές (π.χ καυστήρας) το κολυμβητήριο της Χωράφας
 • Ενοποιημένος χώρος στην ευρύτερη περιοχή του ΑΛΣΟΥΣ αποκλειστικά υψηλού πρασίνου, ήπιας άθλησης και αναψυχής, ανάσα ζωής για τους κατοίκους, χωρίς εμπορικές εγκαταστάσεις και ιδιωτική εκμετάλλευση.
 • Απομάκρυνση του υπερκορεσμένου νεκροταφείου και κατασκευή του Διαδημοτικού. Άμεση κατασκευή αποτεφρωτήρα για την ανακούφιση του προβλήματος.
 • Άμεση αποξήλωση της υγειονομικής βόμβας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ο οποίος βρίσκεται δίπλα από το Άλσος. Μετεγκατάσταση του γκαράζ σε υπάρχοντες χώρους του Δήμου χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες που διαιωνίζουν το πρόβλημα. Η νέα εγκατάσταση να προβλέπει ασφαλείς και αξιοπρεπείς χώρους για τους εργαζόμενους όλων των δημοτικών υπηρεσιών.
 • Απόκτηση ελεύθερων χώρων με κρατική χρηματοδότηση χωρίς δάνεια από τις ιδιωτικές τράπεζες.
 • Διανοίξεις κεντρικών αρτηριών με παράλληλα έργα οδοποιίας και μελετημένες πεζοδρομήσεις.

 

 

 

 

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας