Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 16:20

Search
Close this search box.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

«Επί τάπητος τα τεράστια συγκοινωνιακά προβλήματα του Κορωπίου σε συνάντηση του Δημάρχου Κρωπίας Δ. Κιούση με τον υφυπουργό Μεταφορών Β. Οικονόμου.»

Λίστα με καταγραφή των μεγάλων προβλημάτων στις συγκοινωνίες που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι πολίτες του Δήμου Κρωπίας, παρέδωσε στον υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, ζητώντας την άμεση επίλυση τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου καθώς και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Νικόλαου Γιαννάκου,  ο Δήμαρχος Κρωπίας αφού αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία ο νέος Υφυπουργός Μεταφορών να τυγχάνει και απόλυτος γνώστης των σοβαρών προβλημάτων στις μεταφορές που αντιμετωπίζει η περιοχή, καθώς έχει μακρά θητεία ως βουλευτής της Ανατολικής Αττικής, επεσήμανε το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, παρά τις συνεχείς οχλήσεις με σωρεία εγγράφων και αιτημάτων.

Τα βασικά αιτήματα είναι:

 • Η πύκνωση των δρομολογίων του METRO και του Προαστιακού, τα δρομολόγια του οποίου παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα.
 • Αντικατάσταση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ καθώς είναι πλέον πολύ παλιά, δεν συντηρούνται και είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών.
 • Πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών 309, 330, 120, και 116 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Να επισημάνουμε ότι πολλά από τα παραπάνω προγραμματισμένα δρομολόγια, για λόγους άγνωστους προς εμάς, παραλείπονται.
 • Συγχρονισμός για ανταπόκριση της άφιξης των δρομολογίων του METRO και του Προαστιακού με την εκκίνηση των δρομολογίων των παραπάνω λεωφορειακών γραμμών.
 • Υλοποίηση της διαχρονικής υπόσχεσης για τοποθέτηση στεγάστρων και αντιανεμικών πετασμάτων στο σταθμό του METRO – ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ το Κορωπί, που αποτελεί πάγιο αίτημα χιλιάδων πολιτών, όχι μόνο του Δήμου Κρωπίας αλλά και των όμορων Δήμων που εξυπηρετούνται από το σταθμό του Κορωπίου.

Ο Υφυπουργός Βασίλης Οικονόμου από την πλευρά του δήλωσε ότι σχεδιάζεται ο συγκοινωνιακός χάρτης και θα ολοκληρωθεί σύντομα για όλες τις συγκοινωνίες και επεσήμανε ότι τους επόμενους μήνες μπαίνουν 200 νέα λεωφορεία στις αστικές γραμμές της Ανατολικής Αττικής. Δήλωσε επίσης ότι εξετάζεται το αίτημα για την ανταπόκριση των λεωφορείων με τους συρμούς του Προαστιακού και του METRO, όπως επίσης γνωρίζει και το σοβαρό πρόβλημα της στέγασης και των αντιανεμικών πετασμάτων στο σταθμό του Προαστιακού Κορωπίου.

Με ωράριο λειτουργίας από σήμερα οι παιδικές χαρές του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ανοικτές για το κοινό από τις 8π.μ. έως και τις 11μ.μ

Με στόχο την καλύτερη προάσπιση της ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών χαρών, καθώς και την αποφυγή τυχόν βανδαλισμών σε ώρες που δε βρίσκονται παιδιά σε αυτές, από σήμερα το βράδυ όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου θα λειτουργούν με συγκεκριμένο ωράριο και θα κλειδώνουν κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ειδικότερα, από σήμερα και για όλη τη θερινή περίοδο οι παιδικές χαρές θα λειτουργούν από τις 8π.μ. και μέχρι τις 11μ.μ.

Το ωράριο λειτουργίας θα τροποποιηθεί κατά τη χειμερινή περίοδο, με τις παιδικές χαρές να ανοίγουν και πάλι στις 8π.μ, αλλά να κλείνουν νωρίτερα σε σχέση με το καλοκαίρι, δηλαδή στις 9μμ.

Θα αξιοποιηθεί η εμπειρία του Athens Film Office για τη λειτουργία αντίστοιχου Γραφείου στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Τα θεμέλια για μια δυναμική συνεργασία ανάμεσα στην Αναπτυξιακή Αθήνας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπήκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Σεράφειο, με αφορμή τη συγκρότηση Film Office στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.

Στη συνάντηση στην οποία, από πλευράς δήμου, συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αθήνας, Ιωάννης Γεώργιζας και ο υπεύθυνος του Γραφείου Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αθήνας (Athens Film Office) Στάθης Καλογερόπουλος, αποφασίστηκε η έναρξη συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς σύμφωνα με την οποία το Athens Film Office θα συνδράμει με την πολύτιμη εμπειρία του στην ανάπτυξη του αντίστοιχου Γραφείου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής σε προορισμό κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεώργιζας τόνισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτήν τη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που μάς δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε την εμπειρία μας από την επιτυχημένη λειτουργία του AthensFilm Office. Σταθερή επιδίωξη του Γραφείου Κινηματογραφικών Παραγωγών του δήμου είναι να στηρίζει την ισόρροπη ανάπτυξη του κλάδου των οπτικοακουστικών παραγωγών σε όλη τη χώρα, πρωταγωνιστώντας στην εξέλιξη του οικοσυστήματος. Το Γραφείο έχει διαχειριστεί πρότζεκτ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που με τα γυρίσματά τους έχουν στηρίξει την οικονομία της πόλης, προσφέροντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στον οπτικοακουστικό κλάδο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στη συνάντηση πήραν μέρος ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Σταμάτης και η Film Officer, Θεανώ Βούρτση, οι οποίοι παρουσίασαν τα σχέδιά τους, τονίζοντας τη σημασία μίας τέτοιας συνεργασίας για την ανάπτυξη της περιοχής ως κινηματογραφικού προορισμού.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπονάνος, τόνισε:

«Προτεραιότητά μας αποτελεί να εισαχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον χάρτη των περιοχών που επιλέγονται από εγχώριες και διεθνείς παραγωγές του οπτικοακουστικού κλάδου και με την ανταλλαγή καλών πρακτικών από επιτυχημένα Film Office, όπως αυτό του Δήμου Αθηναίων, είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα το επιτύχουμε».

Σημειώνεται ότι από την έναρξη λειτουργίας του Athens Film Office το 2020, οι θέσεις εργασίας στην αγορά του οπτικοακουστικού χώρου έχουν υπερ-τριπλασιαστεί, αξιοποιώντας τα πολύ σημαντικά κίνητρα που έχει θεσπίσει η Creative Greece (πρώην ΕΚΟΜΕ) και τα οποία αποτελούν σημαντική παράμετρο στην επιλογή της χώρας ως κινηματογραφικού προορισμού.

Το πρόβλημα με την παράνομη εγκατάσταση Ρομά στο Πέραμα, έφτασε στον έσχατο βαθμό.

Ομάδες έχουν εγκατασταθεί στην πλαζ του Περάματος  προκαλώντας την αγανάκτηση των περίοικων και των επισκεπτών εξαιτίας των απορριμμάτων με τα οποία έχουν γεμίσει τη περιοχή, την παραβατικότητας και την απρεπή συμπεριφορά που παρατηρείται στους χώρους που έχουν κατασκηνώσει.

Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος, με έγγραφό του προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας  Πειραιά και προς και προς τον Προϊστάμενο της Υγειονομικής Υπηρεσίας Πειραιά ζητά άμεση επέμβαση της ΟΠΚΕ για την απομάκρυνση ομάδων Ρομά που παράνομα έχουν δημιουργήσει καταυλισμό στην πλαζ Περάματος, στο τέρμα Περάματος. «Το αποτέλεσμα από τα σκουπίδια τους και τις ακαθαρσίες τους σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, αποτελούν υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους και τους περαστικούς», σημειώνεται στο έγγραφο και συνεχίζει: «Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να περιοριστεί η αγανάκτηση των πολιτών του Δήμου μας και η επικινδυνότητα που προκαλούν».

Επειδή ο δήμαρχος έχει κληθεί δυο φορές να δώσει έγγραφες εξηγήσεις  για δήθεν ρατσιστική συμπεριφορά, καλεί τους κατοίκους της πόλης σε αυτοσυγκράτηση και ζητάει από τις αρμόδιες αρχές άμεσα να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Το 2024 αποτελεί έτος  αφιερωμένο στα 90 χρόνια από την ίδρυση του  Δήμου Καισαριανής, μετά την απόσπασή του από τον Δήμο Αθηνών το 1934.

Τιμώντας τα 90 πλούσια έτη ιστορίας, εξέλιξης και πολιτισμικής κληρονομιάς του Δήμου μας, θα πραγματοποιηθεί  σειρά δράσεων  με στόχο να φωτιστούν πλευρές της «ταυτότητάς» του  και της σημαντικής παρακαταθήκης.

Πρώτο σταθμό αποτελεί η διημερίδα που θα λάβει χώρα στις 2,3 και 4 Σεπτέμβρη στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης με θέμα:

«Προσφυγικοί Οικισμοί: Ζητήματα διαχείρισης και ανάδειξης της τοπικής ιστορικής μνήμης. Η περίπτωση της Καισαριανής.»

Το επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας με την συμμετοχή πλήθους καθηγητών αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων σε διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα. Τους ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Σκοπός της διημερίδας, είναι η διαφύλαξη και η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης των προσφυγικών οικισμών, αναγνωρίζοντας ότι το πλούσιο πολιτισμικό τους απόθεμα (ιστορικά τεκμήρια, αρχειακό υλικό, αρχιτεκτονική κληρονομιά, προφορικές μαρτυρίες, κ.λπ.) θα πρέπει να αξιοποιείται με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας μέσα από την τοπική της έκφραση και εξιστορήσεις, και με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η ευρύτερη διάθεση των πολιτιστικών αγαθών στην κοινωνία και η διάδοση των κρίσιμων συμπερασμάτων για τον λαό και τη νεολαία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση έχει ήδη εγκριθεί πρόταση για μουσειολογική – μουσειογραφική μελέτη η οποία θα αφορά την αναβάθμιση του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Επιπλέον, η εξέλιξη του έργου στο Σκοπευτήριο με την απόδοση κατάλληλων χώρων όπως βιβλιοθήκες, αίθουσες και συνολικά υποδομές για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις θα συμβάλλουν στην περαιτέρω διάδοση και αξιοποίηση του σημαίνοντος ιστορικού και πολιτιστικού φορτίου της πόλης μας.

 

Ο ΑΣΔΑ και η διαχείριση της προίκας των 9 δήμων-μελών του, των 90 εκατομμυρίων ευρώ των προγραμμάτων ΟΧΕ, σε συνδυασμό με την εκκαθάριση των μέχρι τώρα πρακτικών αδιαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών του, αλλά και των διοικητικών πρακτικών του, θεωρείται ότι είναι το μεγάλο αυτοδιοικητικό και πολιτικό στοίχημα του δημάρχου Αγίων Αναργύρων Καματερού και νεοεκλεγέντα μετά από μικρή περιπέτεια για δεύτερη φορά Προέδρου του ΑΣΔΑ κ. Σταύρου Τσίρμπα, που πέραν των άλλων θα  καθορίσει και τον «νέο» αυτοδικοικητικό Άρχοντα της Δυτικής Όχθης…

Ήδη για πολλούς και διαφόρους λόγους, κυρίως δε βιολογικούς, το άστρο του Ανδρέα Παχατουρίδη, έχει γύρει προς την δύση του, με την τοπική κοινότητα των αυτοδιοικητικών και όχι μόνο, αφού η αυτοδιοίκηση  αποτελεί  την ενεργειακή πυρά της πολιτικής, να αναζητεί τον επόμενο που θα αναλάβει την «υπεράσπιση» των κοινών στόχων και την υλοποίηση των κοινών οραμάτων  των δήμων  της δυτικής όχθης…

Τα προβλήματα, ή αν θέλετε τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο κος Τσίρμπας, στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο, είναι αρκετά και η διαχείρισή τους απαιτεί  ασκήσεις ισορροπίας, ώστε και όλοι να  είναι μερικώς ή ολικώς ευχαριστημένοι και η δουλειά να γίνεται από εδώ και πέρα…

Εν αρχή τα 90 εκατ. ευρώ των ΟΧΕ

Η προίκα των 90 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση των ΟΧΕ, των εννέα (9) δήμων μελών του ΑΣΔΑ, ανακοινώθηκε  πρόσφατα από  τον Ν.Χαρδαλιά και σύμφωνα με όσα ο ίδιος είχε αναφέρει η εκταμίευσή τους απαιτεί  ολοκληρωμένους φακέλους έργων και δράσεων…

Από την άλλη, η κατανομή  του ποσού στους εννέα (9) δήμους, θα απαιτήσει χειρουργικού τύπου χειρισμούς, αφού  είναι έκδηλη εδώ και αρκετά χρόνια η δυσαρέσκεια  για την άνιση κατανομή πόρων και χρηματοδοτήσεων από την προηγούμενη διοίκηση Παχατουρίδη, που πέραν των άλλων αποτέλεσε και το κύριο αίτιο για την μη εκ νέου εκλογή του, παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια, -πολιτική και νομική, που κατέβαλε, αφού όλοι οι υπόλοιπη δήμοι-μέλη του Συνδέσμου, εκτός από τον δήμο Φυλής στράφηκαν εναντίον του…

Μάλιστα στο θέμα της κατανομής των χρηματοδοτήσεων του ΑΣΔΑ,  υπάρχει προς το παρόν μεγάλη εσωτερική συζήτηση για τον τρόπο και τα πρόσωπα που αποφάσιζαν, τα ποσά, τις δράσεις και τους δήμους, μέχρι  την ολοκλήρωση της θητείας της προηγούμενης διοίκησης και των πρακτικών που ακολουθήθηκαν στο κρίσιμο αυτό θέμα, αφού ουδέποτε κλήθηκε το Δ.Σ. του Συνδέσμου να αποφασίσει πάνω σε αυτό,  αλλά όλα γίνονταν  ανάμεσα στα τρία μέλη της εκτελεστικής Επιτροπής, χωρίς κανείς άλλος να μπορεί να παρέμβει…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή διοίκηση του ΑΣΔΑ, διαθέτει  στοιχεία για την διαχρονική άνιση κατανομή  των πόρων και των χρηματοδοτήσεων του, από την προηγούμενη  διοίκηση Παχατουρίδη, στους  εννέα δήμους, χρηματοδοτήσεις  που κατά κανόνα δίνονταν για  μη παραγωγικούς  σκοπούς, με ευνοημένο κατά περίεργο πάντα τρόπο τον δήμο Περιστερίου…, ενίοτε δε και τον δήμο Ιλίου, αν και σε μικρότερο βαθμό, οι δήμαρχοι των οποίων συμμετείχαν στην τριμελή Εκτελεστική Επιτροπή… και στις δύο προεδρικές θητείες του διαχρονικού δήμαρχου Περιστερίου κ. Ανδ.Παχατουρίδη…

Η «ισόνομη» κατανομή των 90 εκατ. ευρώ και οι διαφωνίες…

Σε ότι αφορά, το σχέδιο κατανομής των 90 εκατ. ευρώ στους εννέα (9) δήμους του Συνδέσμου, αυτό έχει αποτελέσει  το μοναδικό θέμα  των δύο τελευταίων παραγωγικών συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του, -η πρώτη αφορούσε  αποκλειστικά την εκλογή «Προέδρου και Εκτελεστικής Επιτροπής-, έχει προς το παρόν επιτευχθεί  μία κατ’ αρχή συμφωνία που αναφέρεται και ορίζει  «το ισόνομο της κατανομής» και στους εννέα (9) δήμους -μέλη του Συνδέσμου…

Το αναλυτικό σχέδιο, όμως, κατανομής των 90 εκατ. ευρώ, που παρουσίασε, ο εκτελών χρέη προσωρινού ΓΓ, και υπηρεσιακό ανώτερο στέλεχος του Συνδέσμου, κ. Μόσχος, στην Τρίτη κατά σειρά  συνεδρίαση του ΔΣ, δεν είχε την θετική ανταπόκριση, όλων των συμμετεχόντων σε αυτό, -αντιπροσώπων των δήμων-μελών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προς το παρόν ούτε καν κατ’ αρχή συμφωνία, με την διαβούλευση να συνεχίζεται…

Η διοικητική δομή, το εξωπραγματικό επίδομα «ΕΜΕΕ»  και  ο Γ.Γ. του Συνδέσμου…

Η διοικητική δομή του ΑΣΔΑ, από μόνη της παράγει φαινόμενα  αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης… Είναι η μόνη, που προβλέπει θέση ΓΓ, -αντί εκτελεστικού Δ/ντη-, θέση που  είχε θεσμοθετηθεί ως πολιτική και όχι υπηρεσιακή-διοικητική, από τον Χρυσοχοΐδη, επί Κυβερνήσεως Σημίτη, προς χάριν  ισχυρού τοπικού στελέχους του τότε ΠΑΣΟΚ, που τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση και παρέμεινε σε αυτή για μία ολόκληρη 20ετεία σχεδόν…

Προβλέπεται επίσης, από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την διοίκησή του Συνδέσμου, αυτή μετά την εκλογή της Τριμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του να  πραγματοποιείται από αυτή, χωρίς  δυνατότητα καμίας παρέμβασης, -διορθωτικού, ελεγκτικού, ή άλλου  τύπου χαρακτήρα, στις πράξεις και αποφάσεις της, από τα μέλη του ΔΣ ή την διοίκηση κάποιου από τους δήμους-μέλη του…

Σαν αποτέλεσμα και κοιτώντας  πίσω σε βάθος χρόνου, η της πράγμασι διοικητική και διαχειριστική πρακτική του ΑΣΔΑ, βρίθει με αποφάσεις απευθείας αναθέσεων, συνήθως μη παραγωγικού χαρακτήρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό  ότι όλο το προσωπικό του ΑΣΔΑ ή σχεδόν όλο λαμβάνει «Επίδομα Μετακίνησης Εκτός Έδρας» (ΕΜΕΕ), για κατά κυριολεξία «κάθε έξοδό του από  το κτίριο της διοίκησης» του Συνδέσμου, πιθανόν θεωρώντας οι αποφασίζοντες ότι ΕΔΡΑ του, δεν είναι το σύνολο  της επικράτειας των εννέα (9) δήμων-μελών του, αλλά μόνο το κτίριο της διοίκησής του…

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, τα πρόσωπα  και οι υποψήφιοι…

Στην πράξη, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, είναι το πρόσωπο που ουσιαστικά τον διοικεί, στο όνομα της Εκτελεστικής  Επιτροπής, όντας ο βασικός εισηγητής  λήψης των αποφάσεών της, αλλά και το εκτελεστικό όργανο όλων των αποφάσεων της διοίκησης…

Στην πράξη, η επιλογή  του Γ.Γ., υπάγεται σε πολιτικά κριτήρια, χωρίς να προβλέπονται προϋποθέσεις επαγγελματικών προσόντων, (εμπειρία, εκπαίδευση, κλπ) και συνήθως είναι επιλογή του εκάστοτε Προέδρου, φυσικά με την «τυπική» συναίνεση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου…

 Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι στην σχεδόν 40χρονη  μέχρι σήμερα ύπαρξη και λειτουργία του ΑΣΔΑ, υπήρξαν μόνο τρεις (3) Γενικοί Γραμματείς  του… με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον παρατηρητή των πραγμάτων…

Ο τελευταίος στην σειρά και για 9 χρόνια (για τις δύο προηγούμενες αυτοδιοικητικές περιόδους) Γενικός Γραμματέας, του Συνδέσμου, πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών και Παιδείας του Δήμου Περιστερίου κ. Θεόδωρος Αρβανίτης, στενός συνεργάτης του κ. Ανδ. Παχατουρίδη, επιλογή του τελευταίου, άμα  την ανάληψη της θέσης του Προέδρου του ΑΣΔΑ, το 2014, παραιτήθηκε, αμέσως μετά την εκλογή στη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου, του κ. Σταύρου Τσίρμπα, νυν δημάρχου Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Η θέση, πιθανόν για διαδικαστικούς λόγους, παραμένει κενή και τα καθήκοντα του ασκεί το κ. Μόσχος, ανώτερο υπηρεσιακό στέλεχος του Συνδέσμου…

Σε αφορά την συγκεκριμένη θέση και την επιλογή του προσώπου  που θα κληθεί να την στελεχώσει, υπάρχουν πολύ εν δυνάμει υποψήφιοι, που είτε αξιολογούνται από τον κ. Σταύρο Τσίρμπα και τα άλλα μέλη της ΕΕ, είτε αυτοπροβάλλονται ως βασική επιλογή, και κατά την ομολογουμένη ως φαβορί. Στην κατηγορία αυτή  ακούγονται στην «πολιτική πιάτσα»  τα ονόματα των επικεφαλής των ΝΟΔΕ  Περιστερίου και Αγίας Βαρβάρας, αν και ο μεν πρώτος  έχει ως μειονέκτημα  την διαχρονική στενή πολιτική σχέση του με τον πρώην πρόεδρο του ΑΣΔΑ κ. Παχατουρίδη, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται σε σφοδρή πολιτική σύγκρουση με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρο Μίχο…

Εκτιμάται, ότι το όνομα που τελικά θα επιλεγεί, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση έως το τέλος του μήνα και πριν αρχίσουν «τα μπάνια του λαού»…

Προς το παρόν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον (πρώτο του) Ειδικό Συνεργάτη για τον οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και πρόσληψής του…

Το ΣΟΚ του αιτήματος για «ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΔΙΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ» και η αμηχανία των μελών του ΔΣ στην λήψη Απόφασης

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κατέθεσε πρόταση για την «Διενέργεια Πλήρους Διαχειριστικού Ελέγχου» στα οικονομικά και διοικητικά πεπραγμένα των διοικήσεων του, στο βάθος χρόνου που προβλέπει ο νόμος…

Προς το παρόν, δεν υπήρξε  σχετική απόφαση επί της  συγκεκριμένης  πρότασης, αφού τα «αιφνιδιασμένα» υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, ζήτησαν πίστωση χρόνου, ώστε να μελετήσουν τις συνέπειες για την πιθανή καταφατική απάντησή τους…

Το τι θα συμβεί ως εξέλιξη για το συγκεκριμένο θέμα, είναι άγνωστο…. Σε κάθε περίπτωση, αυτό έχει σχέση με την θέληση του εισηγητή, για το να επιμείνει  στην πρότασή του ή όχι…

Επιμύθιο

Είναι φανερό ότι μία  νέα εποχή έχει ξεκινήσει  για τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο της Δυτικής Αθήνας,.  Μαζί με το βασικό κίνητρο των 90 εκατ. ευρώ των ΟΧΕ, αλλά και τις απαιτήσεις για διαφανείς διαδικασίες και πλήρη ισονομία στην διοικητική και οικονομική διαχείριση των πραγμάτων του,  φαίνεται ότι τίποτα πλέον δεν θα είναι  όπως πριν…

Στο τι και πως θα εξελιχθούν όλα αυτά, θα τα δούμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα αρχίσουν «να έρχονται» και οι πρώτες εικόνες  του τρόπου και των πρακτικών διοίκησης του κ. Σταύρου Τσίρμπα και της ηγετικής ομάδας του…

Μέχρι τότε σε αναμονή…

Νίκος Παρίκος

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και γεμίζει τα καλοκαίρια, αλλά και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων, με την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου το απόγευμα, ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων παρουσιάζει το δρώμενο «Κρητική Καντάδα».

Η Παραδοσιακή Στράτα θα ξεκινήσει από το Νεώριο του Μόρο, στις 20.00. Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμί, στις 20.30, ενώ ως τελικό σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Πλατεία του Ι. Μ. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Χανίων, στις 21.00.

Στην Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, συμμετέχουν περισσότερα από 1.500 μέλη από 20 Παραδοσιακούς Συλλόγους από την Κρήτη και το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κύπρο ενώ δεκάδες χιλιάδες θεατές θα έχουν την ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να αποτυπώσουν και κυρίως να βιώσουν την εμπειρία.

Το δρώμενο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη για τους επόμενους μήνες, με στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των Παραδοσιακών Συλλόγων.

Η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη για τους επόμενους 4 μήνες με στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των Παραδοσιακών Συλλόγων.

Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουλίου το έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED (διαφόρων τύπων) στο Δήμο Αμαρουσίου.

Το έργο, 4ετούς διάρκειας (υλοποιείται με ιδίους πόρους του Δήμου), με σημεία έναρξης την οδό Ήβης και την πλατεία Αγίας Λαύρας, αποτελεί ένα από τα κομβικότερα για το Μαρούσι, επισημαίνει ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αφού αφορά σε όλες τις πολεοδομικές ενότητες και σε αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με νέας, τύπου LED.

Προσθέτει δε, ότι οι παρεμβάσεις στον οδοφωτισμό και φωτισμό κοινόχρηστων χώρων με τεχνολογία τύπου LED, ξεκίνησαν από την προηγούμενη θητεία  (2019-2023) οπότε και εγκαταστάθηκαν 1.070 νέα φωτιστικά σώματα.

«Συνεχίζουμε υλοποιώντας τις υποσχέσεις μας», τονίζει ο Δήμαρχος, «με 5.500 νέες εγκαταστάσεις που θα δώσουν περισσότερο και πολύ φτηνότερο φως (60% εξοικονόμηση για τις δημοτικές δαπάνες) σε όλες τις γειτονιές μας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους Δημότες μας και απόλυτης προσαρμογής στην οικολογική και περιβαλλοντική ηθική».

Το συμφωνητικό για το μεγάλο έργο της Αναβάθμισης του Δημοτικού Δικτύου Ύδρευσης υπέγραψε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης.

Οι εργασίες αναβάθμισης θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο και θα κρατήσουν περίπου ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για την πόλη μας χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 2.600.000€.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γ. Πισιμίσης δήλωσε: «Το έργο μεταξύ άλλων αφορά στην κατάργηση των αγωγών αμιάντου στα Άνω Βριλήσσια και την αντικατάστασή τους από νέους αγωγούς 3ης γενιάς. Επίσης, προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών αγωγών σε πολλά σημεία στην πόλη, που λόγω παλαιότητας παρουσίαζαν πολλές βλάβες. Συμπληρωματικά, προβλέπονται εργασίες για την βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας του νερού και την ομαλοποίηση των πιέσεων του δικτύου σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας που παρουσιάζουν διαχρονικά πολλά προβλήματα. Ακόμα μια προεκλογική μας δέσμευση γίνεται πράξη. Ένα έργο που κινδύνευε με απένταξη και ακύρωση, λόγω της χρόνιας αδιαφορίας, τώρα έρχεται να υλοποιηθεί ανεβάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πόλη μας σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της καθημερινότητάς μας. Ευχαριστώ θερμά τις Τεχνικές και Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου μας καθώς και τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν. Συνεχίζουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τα Βριλήσσια σε όλα τα επίπεδα»

Σε κατάσταση ΣΟΚ έφερε όλα τα μέλη του ΔΣ του Αναπτυξιακού Συνδέσου Δυτικής Αθήνας, στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κος Λάμπρος Μίχος, όταν χωρίς να έχει υπάρξει ούτε καν άτυπη συζήτηση, κατέθεσε πρόταση για την «Διενέργεια Πλήρους Διαχειριστικού Ελέγχου» στα οικονομικά και διοικητικά πεπραγμένα των διοικήσεων του, στο βάθος χρόνου που προβλέπει ο νόμος…

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, με την πρότασή του ο κος Μίχος, ζήτηση ουσιαστικό γενικό και πλήρη διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο και όχι έλεγχο επιμέρους  λειτουργικών και διαχειριστικών τομέων του Συνδέσμου, κάτι που προϋποθέτει  την ουσιαστική παύση εργασιών του, έως ότου ολοκληρωθούν οι ελεγκτικές εργασίες και διαδικασίες των αρμόδιων για  τον έλεγχο οργάνων της Αρχής Διαφάνειας και των αρμοδίων Υπουργείων…

Κατά τις ίδιες πηγές, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, σε αυτή την φάση, δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για τα στοιχεία  που πιθανόν τον ώθησαν να υποβάλλει την πρότασή του…, ούτε υπήρξε σχετική διαλογική συζήτηση  επί της ουσίας για τον σκοπό και το περιεχόμενο της μεταξύ των παρόντων μελών…

Δεν υπήρξε  σχετική απόφαση επί της  συγκεκριμένης  πρότασης, αφού τα «αιφνιδιασμένα» υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, ζήτησαν πίστωση χρόνου, ώστε να μελετήσουν τις συνέπειες για την πιθανή καταφατική απάντησή τους και να διαβουλευτούν με τις διοικήσεις των δήμων τους …

Το τι θα συμβεί ως εξέλιξη για το συγκεκριμένο θέμα, είναι άγνωστο…. Σε κάθε περίπτωση, αυτό έχει σχέση με την θέληση του εισηγητή, για το να επιμείνει  στην πρότασή του ή όχι…

Να σημειωθεί μόνο, ότι ο κος Λάμπρος Μίχος,  είναι  ένα πολύ έμπειρο και ιδιαίτερα ικανό πολιτικά  αυτοδιοικητικό στέλεχος, ήταν  ο κινητήριος μοχλός για την ανατροπή της Διοίκησης Παχατουρίδη από τον ΑΣΔΑ και την εκλογή του κ. Σταύρου Τσίρμπα στην θέση του Προέδρου του και εκτιμάται ότι εφόσον  έθεσε το θέμα «Διενέργεια Πλήρους Διαχειριστικού Ελέγχου» θα επιμείνει μέχρι αυτό να πραγματωθεί…

Γνώστες των πραγμάτων της δυτικής Αθήνας και των διαχρονικά τεκτενόμενων στον ΑΣΔΑ, εκφράζουν την άποψη ότι στο προσεχές μέλλον θα βγουν στην δημοσιότητα «πράματα και θάματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν…

Το τι εννοούν οι «ποιητές», ο καιρός και μάλιστα πολύ σύντομα θα δείξει…

Μέχρι τότε να είστε  ως αναγνώστες σε αναμονή…

«Βάζουμε οριστικό τέλος στη διαπλοκή όσον αφορά τις μεταβιβάσεις ΙΧ, την ανανέωση αδειών οδήγησης και τις άδειες κυκλοφορίας, φέρνοντας την Περιφέρεια Αττικής στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης»

Στην πιλοτική εφαρμογή κλεισίματος ραντεβού στη Διεύθυνση Μεταφορών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών αποκλειστικά και μόνο ψηφιακά προχωρά από σήμερα η Περιφέρεια Αττικής, όπως είχε προαναγγείλει ο Περιφερειάρχης κ. Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να παταχθεί πλήρως το φαινόμενο της διαφθοράς στις σχετικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις για τις παρακάτω διαδικασίες, θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής: https://patt.attica.gov.gr/appointments/.

Οι διαδικασίες περιλαμβάνουν:

 • τη μεταβίβαση οχήματος ΙΧ,
 • την ανανέωση άδειας οδήγησης,
 • την αντικατάσταση άδειας οδήγησης με νέου τύπου,
 • τη χορήγηση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας, κλοπής ή αλλοίωσης,
 • τη χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας και
 • την άρση παρακράτησης κυριότητας οχήματος

Τα βασικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής των ψηφιακών ραντεβού περιλαμβάνουν την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας και του χρόνου αναμονής των ενδιαφερόμενων, την εξάλειψη της τυχόν παράκαμψης προτεραιότητας, και τον καλύτερο προγραμματισμό τόσο για τους πολίτες όσο και για την υπηρεσία.

Η καθολική εφαρμογή του συστήματος ψηφιακών ραντεβού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του προγράμματος, έως και την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 θα εξυπηρετούνται και οι πολίτες που δεν έχουν κλείσει ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας, προκειμένου να υπάρχει ο χρόνος ενημέρωσης του κοινού για τη μετάβαση στην αμιγώς ηλεκτρονική μορφή.

Ωστόσο από σήμερα, 22 Ιουλίου 2024, η καταβολή των τελών αδείας και μεταβίβασης οχημάτων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω κωδικού πληρωμής RF/QR, τον οποίο οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν σε οποιαδήποτε τράπεζα ή πάροχο υπηρεσιών πληρωμών στην Ελλάδα, μέσω web/mobile banking. Αυτό το μέτρο στοχεύει στην αντιμετώπιση και αποτροπή της εμφάνισης πλαστών ή παραποιημένων παράβολων και αποδεικτικών πληρωμής.

Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς:

«Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για νοικοκύρεμα και ψηφιοποίηση της Διεύθυνσης Μεταφορών. Πατάσσουμε τα φαινόμενα διαφθοράς, τις αδιαφανείς διαδικασίες και τα «φακελάκια» που καταγράφονταν επί χρόνια στη Διεύθυνση. Η χρήση των υπηρεσιών θα γίνεται πλέον μόνο ψηφιακά, κάτι που όχι μόνο διευκολύνει τους πολίτες αλλά και εγγυάται διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάθε πολίτης θα έχει ισότιμη και δίκαιη πρόσβαση στις υπηρεσίες μας, χωρίς τις καθυστερήσεις και τις ταλαιπωρίες του παρελθόντος. Η νέα ψηφιακή εποχή που εγκαινιάζουμε εξασφαλίζει ότι όλες οι διαδικασίες θα γίνονται με αξιοπιστία και ασφάλεια, δίνοντας τέλος σε κάθε μορφή κατάχρησης ή εκμετάλλευσης. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας, φέρνοντας την Περιφέρεια Αττικής στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Αυτό το σημαντικό βήμα προς την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας, αποτελεί μέρος μιας συνολικής στρατηγικής για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Περιφέρειας. Καλούμε όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν τις επερχόμενες αλλαγές και να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες που προσφέρει. Μαζί, δημιουργούμε μια Περιφέρεια πιο σύγχρονη, πιο φιλική προς τον πολίτη και πιο διαφανή από ποτέ».

Μηχανισμός Seatrac, τοποθέτησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, στην παραλία Μαυροβουνίου, για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία, και κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

Το Seatrac αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με  την ΤΟΒΕΑ προσφέρουν τη δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν δικό τους χειριστήριο. Έτσι ο κάθε λουόμενος έχει τη δυνατότητα χρήσης του όποια ώρα επιθυμεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το χειριστήριο εντελώς δωρεάν (χρεώνονται μόνο τα έξοδα αποστολής) με τους εξής τρόπους:

 • Επισκέπτεστε τη σελίδα www.seatrac.gr ή καλείτε στο 2610876000, επιλέγετε «εγγραφή» στη δωρεάν υπηρεσία ενημέρωσης για τα SEATRAC. Εγγράφεστε εντελώς δωρεάν μέσω της φόρμας για να ενημερώνεστε για την εγκατάσταση, συντήρηση και απεγκατάσταση των SEATRAC που σας ενδιαφέρουν. Λαμβάνεται sms ή/και email εντελώς δωρεάν!
 • Επιλέγετε το κουτάκι «θέλω χειριστήριο»
 • Συμπληρώνετε τα στοιχεία αποστολής. Σε 1-3 μέρες το χειριστήριο είναι στη διάθεσή σας.
 • Το χειριστήριο είναι ίδιο για όλα τα Seatrac.
 • Για τεχνική υποστήριξη ή οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τη χρήση του μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2610876000 ή μέσω email στο info@tobea.gr

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας