Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

12 Απριλίου, 2024 10:47

Athens, GR
22°
Fair / Wind
Search
Close this search box.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

Με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, με έμφαση τους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης, της εκπαίδευσης, του πρωτογενούς τομέα και της πράσινης μετάβασης.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς και αναφέρθηκε στη δυναμική της Περιφέρειας Αττικής. «Η Περιφέρεια Αττικής είναι η μεγαλύτερη της χώρας και η μοναδική στην Ευρώπη που συγκεντρώνει το 48% του ΑΕΠ της χώρας, το 43% του πληθυσμού, το 42% των θέσεων εργασίας», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Η ισχυρή διασύνδεση του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού και της Ιστορίας είναι γνωστή. Όπως είναι γνωστός και ο αμοιβαίος σεβασμός που υπάρχει ανάμεσα στους λαούς μας. Ο ελληνικός και ο κινεζικός πολιτισμός αποτελούν δύο από τους αρχαιότερους παγκοσμίως. Με την Κίνα έχουμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια μία ισχυρή, αμοιβαία επωφελή σχέση. Βούλησή μας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της σχέσης αυτής σε όλα τα επίπεδα».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέδειξε τη στενή συνεργασία που υπάρχει μέσω των 11 αδελφοποιήσεων με συγκεκριμένες Περιφέρειες της Κίνας και έκανε ευρεία αναφορά στην έναρξη των απευθείας αεροπορικών πτήσεων που συνδέουν πλέον την Αθήνα με τη Σαγκάη, τρεις φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο).

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών. Μαζί με τις απευθείας πτήσεις που συνδέουν την Αθήνα με το Πεκίνο πέντε φορές την εβδομάδα, μία νέα σελίδα ανοίγεται για τη φιλία και την κατανόηση των λαών μας. Ενισχύουμε το πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ των χωρών μας και, φυσικά, δίνουμε νέα ώθηση στο τουριστικό μας προϊόν. Ο πολιτισμός και ο τουρισμός βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας μας.

Επενδύουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας και ανασχεδιάζουμε το τουριστικό μας brand. Να είστε σίγουροι ότι, το επόμενο διάστημα, θα σας εκπλήξουμε ευχάριστα».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα επανέλαβε τη βούληση της χώρας του για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και υπογράμμισε ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω διεύρυνση των αδελφοποιήσεων.

Ο κ. Σιάο Τζουντσένγκ τόνισε το ενδιαφέρον που υπάρχει για νέες επενδύσεις στους κλάδους των υποδομών, των νέων τεχνολογιών, των λιμένων και της ενεργειακής μετάβασης. Προσκάλεσε, επίσης, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, να επισκεφθεί την Κίνα το φθινόπωρο, προκειμένου να συμμετάσχει στο ειδικό Συνέδριο Περιφερειαρχών με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα συμφωνήθηκε η συγκρότηση πενταμελούς ομάδας εργασίας, με στόχο τη δρομολόγηση και διασύνδεση ενός κοινού προγράμματος δράσεων και παρεμβάσεων.

Γιάννης Μυλωνάκης: « Η πρόληψη και η κατάλληλη προετοιμασία είναι τα «κλειδιά» για την αποτελεσματικότερη θωράκιση του πρασίνου της πόλης μας»

Την εντυπωσιακή άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς «ΑΙΝΕΙΑΣ 2024» η ο οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, Τρίτη 9.4.2024, στον Υμηττό υπό τη διοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης.

Παρόντες ήταν  και ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου  Αγίας Παρασκευής Μάκης Τάρλας.

 Από την πλευρά της Περιφέρειας παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη,  η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Βασίλης Λώλος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νίκος Πασσάς.

Ειδικότερα η άσκηση η οποία ολοκληρώθηκε  με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε  στα όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Κυνηγού των Φιλοσόφων με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παιανίας, της Πυροσβεστικής, του ΣΠΑΥ, του Ερυθρού Σταυρού, του Σωματείου Εθελοντών Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού, του ΕΚΑΒ και άλλων φορέων. Στόχος της άσκησης η οποία είχε προληπτικό χαρακτήρα, ήταν ο συντονισμός των ενεργειών όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το σεναριακό σχεδιασμό της άσκησης προκλήθηκε πυρκαγιά στη χαράδρα και ακολούθως συντονίστηκαν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, με την συμμετοχή και εναέριων μέσων για την άμεση αντιμετώπισή της προτού επεκταθεί περαιτέρω.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο κ. Μυλωνάκης συνεχάρη τόσο την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής όσο και όλους τους φορείς που συμμετείχαν επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

« Όλοι οι παρόντες που παρακολουθήσαμε  την άσκηση δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι από το βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων στο επίπεδο αντιμετώπισης ενός έκτακτου φαινομένου όπως είναι η πυρκαγιά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την επιτυχημένη συμμετοχή και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας καθώς πιστεύω πως τα «κλειδιά» για την αποτελεσματικότερη προστασία του Υμηττού μας, ενός από τα πιο πράσινα σημεία της Αττικής, είναι η πρόληψη και η κατάλληλη προετοιμασία. Εμείς  ως Δήμος ήδη έχουμε προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεχίσουμε τις προληπτικές δράσεις, σε συνεργασία και με τον ΣΠΑΥ. Η κλιματική κρίση δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία του Υμηττού μας».

Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο ΣΠΑΥ παραχώρησε ένα υδροφόρο όχημα, πλήρως πιστοποιημένο για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των δημοτών των Σπετσών που διαμένουν εκτός δικτύου ύδρευσης και για τους κατόχους ζώων που δεν καλύπτονται από το υφιστάμενο δίκτυο.

Το όχημα, μαζί με δύο εθελοντές της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, ήταν διαθέσιμο στο νησί από την 1η έως την 3η Απριλίου και προέβη σε πληρώσεις όπου απαιτήθηκε.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και πλήρωση των δεξαμενών κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου του νησιού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Το συντονισμό είχε από το Δήμο Σπετσών ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Μόσχος.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη δράση καθαρισμού στην παιδική χαρά της περιοχής Ανάληψη, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν σημαντική η συμβολή της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, η οποία μετέβη στο νησί με όχημα του ΣΠΑΥ, αποδεικνύοντας τη δύναμη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.

Από το Δήμο Σπετσών, η δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της αντιδήμαρχου καθαριότητας, κ. Βίκυς Στοφυλά, και του εντεταλμένου συμβούλου υπεύθυνου για τις παιδικές χαρές, κ. Αθανάσιου Μόσχου, με την αμέριστη στήριξη των στελεχών του Δήμου, κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου και κ. Μαρίας Παναγιωτάκη.

Η εν λόγω εκστρατεία καθαρισμού περιλάμβανε την συλλογή απορριμμάτων, την απομάκρυνση βλαβερών υλικών, τον καθαρισμό και την απολύμανση των επιφανειών παιχνιδιού, καθώς και τη φροντίδα του πρασίνου και των φυτεμένων χώρων γύρω από την παιδική χαρά.

Η παρουσία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης στο νησί συνέπεσε με την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για το ξεκίνημα της επανάστασης (3 Απριλίου 1821) και το παρόν έδωσε από το Δήμο ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Συντήρησης Πόλης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός, μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Σπετσών Ευγενίας Φραγγιά.

Ο Δήμος Σπετσών ευχαριστεί τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο του Γιάννη Κωνσταντάτο για την άμεση και αλληλέγγυα ανταπόκριση και καλούν τους δημότες που έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν και να ενταχθούν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος εκφράζει την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων και το άρτιο αποτέλεσμα των δράσεων και τονίζει ότι πάντα θα είναι αρωγός συμβάλλοντας με κάθε δυνατό μέσο στην επίλυση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αυτοδιοίκησης. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στην αντιπροσωπεία του Δήμου και των εθελοντών που βρέθηκαν στο πλευρό των συμπολιτών μας από τις Σπέτσες, υπερβάλλοντας εαυτόν.

Με το ποσό των 250.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε ο δήμος Δίου-Ολύμπου από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ικανότητας παρακολούθησης, πρόληψης και ανταπόκρισης του Δήμου έναντι φυσικών κινδύνων.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων πολιτικής προστασίας, ο δήμος θα προχωρήσει στην προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού (π.χ. πυροσβεστικό pick-up, εκχιονιστικό pick-up, βυτιοφόρο, κ.α.), επενδύοντας στην ταχύτερη παρέμβαση και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται όταν προκύπτουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην τοποθέτηση νέων συστοιχιών ανακύκλωσης,  που περιλαμβάνουν τρεις διαφορετικούς κάδους για την ανακύκλωση έντυπου χαρτιού και χάρτινων συσκευασιών, συσκευασιών Tetra Pak και πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών, προχωρά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

Ήδη τις προηγούμενες μέρες τοποθετήθηκαν 20 νέες συστοιχίες σε κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα: στην αρχή και στο μέσο της οδού Χάληδων, στην οδό Σουρμελή (Παλιά Πόλη), στο πάρκινγκ της Πύλης της Άμμου, στην Πλατεία Σπλάντζιας, στην οδό Καλλεργών και Διονυσίου γωνία, στην οδό Τσουδερών (Πλατεία Μαρκοπούλου), στην οδό Μουσούρων και Τσουδερών γωνία και στην οδό Καραολή & Δημητρίου και Επισκόπου Δωροθέου.

Με τις νέες συστοιχίες διευρύνεται αισθητά το δίκτυο ανακύκλωσης του Δήμου, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση 18 επιπλέον συστοιχιών στο Δημαρχείο Χανίων και σε δημοτικές υπηρεσίες, σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτικές εγκαταστάσεις συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν ακόμα 10 συστοιχίες ανακύκλωσης στα παρακάτω σημεία: στις οδούς Δούκα και Κουντουριώτη γωνία, στην πλατεία Τάλω, στο Παρκάκι Ν. Χώρας, στο Πάρκο Αμπεριάς, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στο Πάρκο Αγ. Αποστόλων, στα Δικαστήρια, στην οδό Αν. Παπανδρέου, στη Δημοτική Αγορά και στην Πλατεία 1866.

«Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα πυκνό δίκτυο ανακύκλωσης μέσα στην πόλη, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να ανακυκλώνουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα κατέληγαν σε ένα κοινό κάδο σκουπιδιών. Τοποθετώντας στον σωστό κάδο τα απορρίμματα τους, οι πολίτες γίνονται ενεργά μέλη της χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευασιών, βοηθώντας ουσιαστικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Τσουπάκης.

Μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, οι δικαιούχοι κάτοικοι της Πετρούπολης, έχουν τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους για το δικαίωμα μείωσης ή απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη.

Με τις αποφάσεις αποφάσεις 40/2011 και 260/2016, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης,  παρέχει μείωση ή απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για ΑμεΑ, άνεργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους κλπ.

Στις αποφάσεις αυτές, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανανέωση των αιτήσεων μία φορά τον χρόνο, προκειμένου να μη διακοπεί η μείωση ή η απαλλαγή. Για τον λόγο αυτό, με ανακοίνωσή του ο Δήμος καλεί όλους τους δικαιούχους κατοίκους της πόλης  να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, απευθυνόμενοι στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Κρήτης 2, δεύτερος όροφος), έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να καλούν στο 210 5064076 ή να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: koinonikipolitiki@petroupoli.gr.

Ένα νέο ηλεκτρικό λεωφορείο, απέκτησε ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, για τις ανάγκες της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας.

Το λεωφορείο KARSAN e-JEST, είναι σχεδιασμένο ώστε να καταλάβει τις γραμμές της αστικής μετακίνησης, και έχει δυνατότητα να ελιχθεί σε στενούς δρόμους εύκολα, χάρη στο μικρό του μέγεθος.  Διαθέτει 9 θέσεις καθήμενων, 10 ορθίων και μία θέσης για ΑΜΕΑ.

Έχει αυτονομία 200 χιλιομέτρων καθώς φορτίζει εύκολα μέσω της υποδοχής φόρτισης στην σχάρα της εμπρόσθιας όψης. Μπορεί να φορτιστεί με δύο τύπους AC / DC. Οι μπαταρίες των 44kWh μπορούν να φορτιστούν έως και στο 80% της χωρητικότητάς τους σε 55 λεπτά με γρήγορο φορτιστή.

Τη δυνατότητα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών που δεν χρησιμοποιούνται, έχουν πλέον οι κάτοικοι του Αγρινίου μέσω των μωβ κάδων που τοποθετήθηκαν  σε 40 σημεία του κέντρου αλλά και σε Δημοτικές Ενότητες.

Οι δημότες μπορούν να ανακυκλώσουν ρουχισμό και υποδήματα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Στους συγκεκριμένους κάδους μπορούν  να απορρίπτουν ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη (όπως σεντόνια, κουβέρτες) και αξεσουάρ (όπως τσάντες, ζώνες κλπ.).

Τα είδη που δεν είναι κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση, ανακυκλώνονται για την παραγωγή υφασμάτων για καθαρισμό ή γίνονται υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κλπ. Έτσι, μειώνεται  τόσο το περιβαλλοντικό όσο και το οικονομικό κόστος διαχείρισης των αποβλήτων.

«Αλλάζουμε σταδιακά τις συνήθειες μας, προστατεύουμε το περιβάλλον και παράλληλα εξοικονομούμε χρήματα. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στο περιβάλλον που ζούμε και  στην καλύτερη διαχείριση πόρων. Αντί να πετάξουμε τα ρούχα σε κάδους απορριμμάτων χρησιμοποιούμε τους μωβ κάδους και συμβάλλουμε στην καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων. Καλούμε όλους τους πολίτες να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία και να συμβάλλουν στην προσπάθεια για μια πιο βιώσιμη και οικολογικά φιλική πόλη», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων ΄Υδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), ο Γιώργης Μαρινάκης δήμαρχος Ρεθύμνης.

Χτες συνεδρίασε στην Αθήνα και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΕΔΕΥΑ, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α στα Χανιά στις 22 Μαρτίου 2024.

Το νέο Δ.Σ. προέβη σε κατανομή αξιωμάτων ως εξής:

  • Πρόεδρος: Γιώργης Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνης
  • Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Μαμάκος, δήμαρχος Λαρισαίων
  • Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήμαρχος Χανίων
  • Γεν. Γραμματέας: Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, δήμαρχος Ηράκλειας
  • Ταμίας: Βαρβάρα Μητλιάγκα, δήμαρχος Σερρών.

Επίσης, συγκροτήθηκε σε σώμα η Ελεγκτική Επιτροπή της ΕΔΕΥΑ  με πρόεδρο τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Πρόγραμμα εντατικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων και σκυλιών των κτηνοτρόφων ξεκινά ο Δήμος Καβάλας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους κτηνοτρόφους και τους φιλόζωους εθελοντές της περιοχής του, να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια εντατικών στειρώσεων σκυλιών και γατιών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι δημότες  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καλώντας στο 2513 500371, Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 13:30, ώστε να στειρωθούν τα σκυλιά των κτηνοτρόφων και τα αδέσποτα που φροντίζουν στη γειτονιά τους.

Μια ακόμα δράση αγάπης και προσφοράς για τις ευάλωτες οικογένειες της πόλης, διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), ενόψει του Πάσχα, και απευθύνει κάλεσμα στις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες να συμμετέχουν ενεργά.

Με στόχο να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς τα απαραίτητα είδη για το Πασχαλινό Τραπέζι,  από 15 έως 26 Απριλίου, θα πραγματοποιείται καθημερινά συγκέντρωση βασικών διατροφικών αγαθών στην αποθήκη της ΚΟ.Δ.Ε.Π, (Ελ. Βενιζέλου 27) 8:00-15:00.

Η προτεινόμενη λίστα των προϊόντων περιλαμβάνει: Λάδι, Πασχαλινό τσουρέκι, Αλεύρι, Ζάχαρη, Κονσέρβες, Όσπρια, Ζυμαρικά, Γάλα εβαπορέ, Δημητριακά, Χυμούς.

«Ακόμα μια δράση αλληλεγγύης και προσφοράς με αφορμή την πασχαλινή περίοδο από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., κατά την οποία συγκεντρώνουμε τρόφιμα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι σημαντικές, πρέπει να υποστηρίζονται και ασφαλώς η ΚΟ.Δ.Ε.Π. δεν θα μπορούσε να μην σταθεί αρωγός στην προσπάθεια να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες κι όχι μόνο να προσφέρουν ό,τι μπορούν. Κάθε προσφορά είναι ουσιαστική», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Εφέτος το Πάσχα κανείς δεν θα νιώσει μόνος στον Πειραιά! Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. απευθύνει ένα ακόμη κάλεσμα σε ιδιώτες και εταιρείες εντός και εκτός των ορίων του δήμου μας, προκειμένου να υλοποιήσουμε έναν ακόμη σημαντικό στόχο: Να μην μείνει καμία οικογένεια και κανένας μοναχικός χωρίς τα αναγκαία για ένα πασχαλινό τραπέζι.  Προσφέρουμε όλοι από το υστέρημα της αγάπης μας, στέλνοντας για ακόμη μια φορά μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από τον Πειραιά σε όλη την Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανοίγει επίσημα τις πόρτες της Κινητής Δανειστικής Βιβλιοθήκης και σας καλεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στο Πάρκο “Ανδρέας Παπανδρέου” (Σελεπίτσαρι), στην Αμφιάλη.

Συγγραφείς παιδικών βιβλίων θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους με βιωματικό τρόπο. Εκπαιδευτικά παιχνίδια, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εργαστήρια και άλλες δράσεις θα πραγματοποιούνται από τις 10:30 το πρωί.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4/2024

Από τις 10:30 κλόουν θα υποδέχονται τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, κερνώντας τους γλυκά και χυμούς. Πολύχρωμες φούσκες και μπαλόνια θα πλημμυρίσουν τον χώρο και όλα τα παιδιά θα απασχολούνται με δράσεις.

12:00 Η παιδική βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά», με την «Πλανόδια Βιβλιοθήκη», θα υλοποιήσει βιωματικό εργαστήριο για τα δικαιώματα των παιδιών και τις διαφορετικές μορφές των βιβλιοθηκών.

13:00 Η συγγραφέας Φραντζέσκα Αλεξοπούλου – Πετράκη θα παρουσιάσει το βιβλίο της: «Και Πίσω Πάλι», συνδυάζοντας βιωματικό παιδικό εργαστήριο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/4/2024

Από τις 10:30 θα υλοποιούνται επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά.

11:00 «Ο δάσκαλος σε δύο ρόδες» ψάχνει να βρει «Πού πήγαν τα βιβλία». Οι συγγραφείς Μαρία Ανδρικοπούλου και Δήμητρα Φώτου, θα υλοποιήσουν διαδραστικές αφηγήσεις των βιβλίων τους με εργαστήρια, παιχνίδια και γρίφους.

12:30 Ο συγγραφέας Απόστολος Πάππος θα παρουσιάσει τη δράση: «Παίζοντας με τα βιβλία: Όταν τα βιβλία δεν είναι μόνο διάβασμα»

Σχετικά Θέματα

Προτεινόμενα
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας