Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 16:59

Search
Close this search box.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ - ΔΗΜΟΙ

Ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά

να μάθει έστω και για μια μέρα ο κόσμος τη φιλία

τα παιδιά θα πάρουν απ’ τα χέρια μας τον κόσμο

θα φυτέψουν αθάνατα δέντρα.

Ναζίμ Χικμέτ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω στα πλαίσια της 20ης Ανθοκομικής Έκθεσης της πόλης μας, θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Απριλίου 2024 στο Άλσος Αιγάλεω, συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή των λουλουδιών, με τις ακόλουθες δράσεις:

Σάββατο 27 Απριλίου και ώρα 20.00

Μουσική & Τραγούδι από τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Αιγάλεω

Σαββατοκύριακο 27 & 28 Απριλίου

 • Έκθεση Ζωγραφικής μαθητών Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας με θέμα: «Ζωγραφίζω το σχολείο που ονειρεύομαι» (με έμφαση στο αειφόρο σχολείο που θα φέρει τους μαθητές πιο κοντά στη φύση και θα δώσει ερεθίσματα για οικολογική συνείδηση).
  • Τα έργα των μαθητών θα παραδίδονται στην Ένωση Γονέων (τηλ: 6978543427) ή στο περίπτερο των ΚΔΑΠ που λειτουργεί στην Ανθοκομική Έκθεση εντός του Άλσους Αιγάλεω (δίπλα στο σιντριβάνι) έως και την Πέμπτη 25 Απριλίου. Στις ζωγραφιές των παιδιών θα πρέπει να αναγράφονται το Ονοματεπώνυμο, η Τάξη και το Σχολείο τους.
 • Έκθεση Φωτογραφίας για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Εικόνες της πόλης μου» (με έμφαση στις πράσινες γωνιές της περιοχής μας, τη φύση μέσα στην πόλη και εφαλτήριο προτροπή για περισσότερο πράσινο). 
  • Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν έως δύο (2) φωτογραφίες τους στο email της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω έως και την Πέμπτη 25 Απριλίου.
 • Οι φωτογραφίες θα εκτυπωθούν από την Ένωση Γονέων. Μαζί με τις φωτογραφίες των μαθητών θα πρέπει να αποστέλλονται το Ονοματεπώνυμο, η Τάξη και το Σχολείο τους.

Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν στην 20η Ανθοκομική Έκθεση Αιγάλεω το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Απριλίου 2024 και κατόπιν θα συνθέσουν το έργο: «Το παζλ της πόλης μας».

Τα σχολεία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών στις δράσεις θα επιβραβευτούν από την Υπηρεσία Πράσινου του Δήμου Αιγάλεω, λαμβάνοντας ως δώρο λουλούδια και φυτά για να τα φυτέψουν στις αυλές και τα παρτέρια των σχολείων τους.

«Δεσμεύομαι πως η πόλη της Αγίας Παρασκευής θα αποκτήσει νέο φιλικό και λειτουργικό Δημαρχείο»

Με αφορμή τη χθεσινή  απόφαση της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής να δοθεί  παράταση της  συνολικής προθεσμίας του έργου για την κατασκευή του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου κατά 40 ημέρες, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης προέβη στο ακόλουθο μήνυμα:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Αποτελεί πάγια θέση μου ότι η επικοινωνία μεταξύ Δήμου και πολιτών οφείλει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη, υπεύθυνη, ουσιαστική και ειλικρινής.

Σε αυτό πιστεύω και αυτό δεσμεύομαι να πράττω καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου.

Σε αυτή τη λογική θεώρησα καθήκον μου να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις που αφορούν στο έργο κατασκευής του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης.

Χθες, ανέβηκε στην Διαύγεια η απόφαση της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας για παράταση της  συνολικής προθεσμίας του έργου κατά 40 ημέρες. Θέλω να πιστεύω ότι η Περιφέρεια Αττικής θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να υποχρεώσει τον εργολάβο του έργου να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.        

Προσωπικά είχα προειδοποιήσει δημόσια -ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022- ότι το έργο, που χρηματοδοτεί και εκτελεί αποκλειστικά η Περιφέρεια Αττικής, κινδυνεύει να μείνει ανολοκλήρωτο με συνέπεια η πόλη να αποκτήσει μία ακόμα «μαύρη» τρύπα, μία ακόμα «περίπτωση κολυμβητήριου».

Ήταν τότε που ο πρώην Δήμαρχος κ. Ζορμπάς απάντησε στις αυξημένες χρηματικές απαιτήσεις του εργολάβου, ότι θα τα βρει αυτός προσωπικά, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κάτι φυσικά που δεν το πέτυχε.

Ήταν τότε που ο πρώην Δήμαρχος επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση Σταθόπουλου για μη ορισμό τιμής μονάδας για τις εργασίες εκβραχισμού με τον κ. Σταθόπουλο να απαντά ότι οι ευθύνες «για το φιάσκο του νέου Δημαρχείου» -όπως το αποκάλεσε χαρακτηριστικά – βαραίνουν αποκλειστικά τον κ. Ζορμπά και τον πρώην περιφερειάρχη κ. Πατούλη.

Ας μην κρυβόμαστε, υπήρξε σωρεία λαθών, κακών χειρισμών και ανεπίτρεπτων καθυστερήσεων των προηγούμενων διοικήσεων που μας έχουν φέρει το έργο σε διακινδύνευση.

Το έργο ουσιαστικά εδώ και 1 ½ χρόνο έχει σταματήσει, έχει ολοκληρωθεί μόλις το 20%, ενώ το Δημαρχείο Χαλανδρίου που ξεκίνησε ακριβώς την ίδια περίοδο, πάλι με χρηματοδότηση της περιφέρειας, σε λίγο καιρό παραδίδεται προς χρήση.

Θα αναρωτιέστε «γιατί;».

Γιατί ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Ρούσσος συμφώνησε με την Περιφέρεια Αττικής να λάβει ο Δήμος του την χρηματοδότηση του έργου και να τρέξει αυτός τον διαγωνισμό, τη σύμβαση και την υλοποίηση του έργου. Ενώ ο τότε Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Σταθόπουλος δέχθηκε να τρέξει το έργο η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τόσα άλλα έργα που πραγματοποιεί.

Τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών τα βλέπουμε όλοι μας σήμερα.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ολοκληρώνει το έργο ενώ στο Δήμο Αγίας Παρασκευής έχει ολοκληρωθεί μόλις το 20% του έργου.

Κάνω αυτές τις αναφορές για το χθες για να γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και φυσικά όταν έρθει η ώρα της ευθύνης, να αποδοθούν εκεί που πρέπει.    

Τώρα είναι η ώρα  για ενότητα, σύμπνοια και προσήλωση στον στόχο.

Αμέσως μόλις ανέλαβα τα καθήκοντα του Δημάρχου και συνειδητοποίησα ότι τα όσα λέγαμε ως αντιπολίτευση ισχύουν και με το παραπάνω, ξεκίνησα σειρά επαφών με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαρδαλιά προκειμένου να βρεθεί αμοιβαία ικανοποιητική λύση.

Παράλληλα όμως διαπίστωσα με έκπληξη ότι η Περιφέρεια Αττικής από το Μάρτιο του 2023 μας είχε ζητήσει σημαντικά έγγραφα για το έργο και δεν είχαν δοθεί, με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Αμέσως ανταποκριθήκαμε και σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου εστάλησαν όλα τα έγγραφα μέσα σε δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία  του Δήμου μας για το άμεσο και υπεύθυνο χειρισμό αυτής τη υπόθεσης που είχε εκθέσει το Δήμο μας.

Ξέρω ότι το ερώτημα παραμένει: Μπορεί αυτή η παράταση των 40 ημερών να δώσει οριστική λύση στην κατασκευή του νέου Δημαρχείου της πόλης; 

 Καλό είναι να λέμε τα πράγματα όπως είναι.

Οι αποφάσεις για το νέο Δημαρχείο ανήκουν στην περιφέρεια.  Ωστόσο εμείς, ως Δήμος Αγίας Παρασκευής, έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε και να επιμείνουμε για την αποπεράτωση του νέου Δημαρχείου πάντα σε όφελος της πόλης μας αλλά και της Αττικής γενικότερα.

Μπορώ σήμερα να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης προσωπικά έχουν αντιληφθεί πλήρως το μέγεθος του προβλήματος αλλά και το δίκαιο του αιτήματός μας.

Η απόφαση για παράταση μέχρι 31.05.24 που δόθηκε χτες δείχνει εμπράκτως τη βούληση τους να συνεχιστεί το έργο.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες.

Η εικόνα του σημερινού Δημαρχείου της πόλης είναι τριτοκοσμική, είναι απογοητευτική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για εσάς τους πολίτες μας.

Το αίτημα για ένα σύγχρονο Δημαρχείο αν και διαχρονικό εξακολουθεί να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Κι αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται.

Να είστε βέβαιοι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο του νέου Δημαρχείου να ολοκληρωθεί.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ήδη απέστειλα πρόσκληση προς τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων για συνάντηση την Παρασκευή 19 Απριλίου ώστε να συζητήσουμε όλοι μαζί το πού βρισκόμαστε και να αποφασίσουμε από κοινού για τα επόμενα βήματα.

Ταυτόχρονα ζήτησα από τον Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά να έρθει στην Αγία Παρασκευή για ενημέρωση κάτι το οποίο αποδέχτηκε και θα πράξει τις προσεχείς ημέρες.  

Οι συζητήσεις βέβαια δεν θα είναι εύκολες.

Οι αξιώσεις του εργολάβου είναι πλέον υψηλότατες.

Ειλικρινά όμως πιστεύω ότι η μάχη δεν έχει χαθεί.

Για ένα πράγμα δεσμεύομαι ενώπιών σας: Η πόλη της Αγίας Παρασκευής θα αποκτήσει νέο φιλικό και λειτουργικό Δημαρχείο.

Σας ευχαριστώ.

20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξενεί την πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση «Ολυμπιακές Δάδες 1936-2022» από τις 20 Απριλίου έως και τις 8 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα τελετών (α’ όροφος) του Δημαρχιακού Μεγάρου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων και δράσεων «90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Π. Παχατουρίδης, στο μήνυμά του, τονίζει ότι: «Η πόλη μας, μια πόλη του Πολιτισμού, μια πόλη φιλάδελφη, που συνεχώς αναπτύσσεται, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή της καθώς και 20 χρόνων ως η Ολυμπιακή πόλη που φιλοξένησε το άθλημα της Πυγμαχίας στη χώρα μας, πρόκειται να διοργανώσει σειρά επετειακών δράσεων με τίτλο «90 Χρόνια Περιστέρι».

Η έκθεση θα μας ταξιδέψει μέσα στον Ολυμπιακό χρόνο, με στόχο να προσφέρει μια ξεχωριστή βιωματική επαφή με το θεσμό της λαμπαδηδρομίας, τη μαγική ενέργεια και μυσταγωγία της μετάβασης της Ολυμπιακής Φλόγας, προς τον εκάστοτε τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και το πνεύμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, το οποίο προωθεί τις αξίες της συνεργασίας, του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ισότητας.

Τα εκθέματα ανήκουν στη συλλογή του Περιστεριώτη Στράτου Κλήμου, ενός ανθρώπου που με το πάθος του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας προσφέρει ένα συγκλονιστικό ταξίδι στη σύγχρονη ιστορία τους.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 20 Απριλίου έως και τις 8 Ιουνίου 2024, Δευτέρα έως Παρασκευή: ώρες 10.00 – 14.00 & 17.00 – 20.30, Σάββατο: ώρες 10.00 – 14.00.

Η Έκθεση θα παραμείνει κλειστή: Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου, Μ. Σάββατο 4 Μαΐου, Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου και Τρίτη 7 Μαΐου 2024 (λόγω μεταφοράς της Πρωτομαγιάς).

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για τις ομαδικές επισκέψεις (σχολεία, συλλόγους και φορείς), έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα προκράτησης μέσα από τον σύνδεσμο www.depadp.gr

Πληροφορίες στο τηλ. 2105779914, e-mail: depadp@yahoo.gr

Στο καταπράσινο και γεμάτο ανοιξιάτικες ευωδίες Άλσος Αιγάλεω πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 20ης Ανθοκομικής Έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου 2024.

Η Ανθοκομική Έκθεση Αιγάλεω ξεκίνησε το 2003 και αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον χώρο της ανθοκομίας, καθώς και την ομορφότερη εαρινή γιορτή της πόλης.

Την λαμπρή τελετή εγκαινίων, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απρίλιου 2024 τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Βασίλης Λώλος, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αιγάλεω, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Αιγάλεω, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Σκαρλάτου. Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας από τον Δήμαρχο Αιγάλεω Λάμπρο Σκλαβούνο και κατόπιν η τέλεση του Αγιασμού, από τον π. Απόστολο, ο οποίος  μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιου για τη συνέχεια του θεσμού της Ανθοκομικής Έκθεσης Αιγάλεω.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε και συνεχάρη όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση, τονίζοντας ότι η διοργάνωση αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Δημοτική Αρχή η οποία θέτει ως προτεραιότητα τη διατήρηση και ενίσχυση του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δράσεις και το πλούσιο πολιτιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 20ης Ανθοκομικής Έκθεσης και προσκάλεσε τους επισκέπτες της να απολαύσουν τη βόλτα τους και να βρουν το δικό τους ενδιαφέρον στα εκθέματα και τις εκδηλώσεις της.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Αναβάθμισης Φυσικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Μπογράκος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς ήταν ο πρώτος που οραματίστηκε και διοργάνωσε το 2003 την 1η Ανθοκομική Έκθεση της πόλης, που καθιερώθηκε και σήμερα αποτελεί θεσμό τόσο για τον Δήμο Αιγάλεω, όσο και για ολόκληρη την Δυτική Αττική.

Ο Αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους έμπειρους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρασίνου και τους λοιπούς συντελεστές της διοργάνωσης και κάλεσε τους πολίτες να επισκεφτούν την Ανθοκομική Έκθεση, συμβάλλοντας παράλληλα στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής μας.

Στα εγκαίνια μίλησε και ο Καθηγητής του Τομέα Βιολογίας Φυτών & Αμπελουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Ηλίας Κόρκας, ο οποίος τόνισε ότι ο κλάδος της ανθοκομίας αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της φυτικής παραγωγής στη χώρα μας και συνεχάρη τον Δήμο Αιγάλεω, για την άψογη διοργάνωση αλλά και τους επαγγελματίες της πρωτογενούς παραγωγής και της εμπορίας ανθοκομικών φυτών για την τόσο δυναμική παρουσία τους.

Για τους μικρούς επισκέπτες της Ανθοκομικής Έκθεσης είχε στηθεί από νωρίς το απόγευμα το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), όπου τα παιδιά, μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση συσκευασιών και την προστασία του περιβάλλοντος με βιωματικό τρόπο, λαμβάνοντας και πολλά αναμνηστικά δώρα.

Η εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε με την πολύχρωμη βροχή των πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό και την καθιερωμένη ξενάγηση των παρευρισκόμενων στα περίπτερα της έκθεσης.

Η 20 η Ανθοκομική Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου 2024 και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ξεκίνησε και επίσημα η «ψηφιακή ξενάγηση και Εικονική περιπλάνηση στους δρόμους Ιστορίας του Ναυπλίου κατά τον 19ο αιώνα». Πρόκειται για μια δικτυακή υπηρεσία χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Όπως σημειώνει ο Δήμος Ναυπλιέων, η προβολή ιστορικών και πολιτισμικών σημείων του Ναυπλίου αναμένεται να συνεισφέρει στην περεταίρω ανάδειξη της πόλης ως ξεχωριστού τουριστικού και πολιτιστικού πόλου.

Μέσα από διαδραστικούς και τρισδιάστατους ανάγλυφους χάρτες οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν την ιστορία της πόλης, ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ιστορικά κτίρια, τα μουσεία και άλλους κρυμμένους ιστορικούς θησαυρούς.

Με τρισδιάστατη αναπαράσταση υπαίθριων γλυπτών, ο επισκέπτης της πλατφόρμας έχει την δυνατότητα της θέασή τους από ποικίλες οπτικές γωνίες με περιστροφή, σμίκρυνση και μεγέθυνση.

Παράλληλα μέσω της χρήσης φωτογραμμετρίας, η τρισδιάστατη αναπαράσταση των εξωτερικών τμημάτων του εμβληματικού φρουρίου προσφέρει στους διαδικτυακούς επισκέπτες τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στους χώρους του, για πρώτη φορά μετά την αποκατάστασή του και το άνοιγμα των πυλών του, τον Αύγουστο του 2023.

Ψηφιακή ξενάγηση προσφέρεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

https://historyofnafplio.nafplio.gr/el

Το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της Ανδραβίδας, επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της μελετητικής ομάδας που έχει αναλάβει τη σύνταξη μελέτης για την αποκατάσταση-επισκευή του, μαζί με τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα.

Όπως υπενθυμίζει ο Δήμος, “το παλιό, ιστορικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου της Ανδραβίδας, έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό του 2019 και ως εκ τούτου είχε κριθεί ακατάλληλο προς χρήση. Γι’ αυτό άλλωστε και το Δημοτικό Σχολείο μετεγκαταστάθηκε σε άλλο χώρο. Μία λύση προσωρινή, καθώς από την πρώτη στιγμή ο στόχος ήταν να επισκευαστεί και να καταστεί και πάλι λειτουργικό το παλιό ιστορικό σχολικό κτίριο”. Κάτι που όπως προσθέτει αποτελεί δέσμευση του δημάρχου της περιοχής.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος υπογραμμίζει ότι η χρηματοδότηση για την εκπόνηση της μελέτης από την ΚΤΥΠ, έχει εξασφαλιστεί και πλέον θα πραγματοποιηθούν: «Σύνταξη Τοπογραφικού διαγράμματος, Αρχιτεκτονική αποτύπωση, Έλεγχος υλικών, Γεωτεχνική έρευνα και εκπόνησης μελέτης Στατικής επάρκειας-επεμβάσεων Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας».

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, συνεδρίασε την Παρασκευή 12 Απριλίου, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή ‘Ασκησης Πεδίου «Μίνωας 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Συμμετείχαν οι υπηρεσίες του δήμου, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, του ΕΚΑΒ, του Λιμενικού Σώματος, των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και εθελοντικές ομάδες, που εδρεύουν στον Δήμο Χανίων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, υπήρξε θετική συνεργασία μεταξύ των φορέων, ενώ επεσήμανε: «Ο Δήμος Χανίων, μέσω και του αρμόδιου αντιδημάρχου του, καθηγητή κ. Λέκκα, συγκάλεσε μία ευρεία συζήτηση για να μπορέσουμε εν όψει της άσκησης “Μίνωας 2024” να οργανώσουμε την αντισεισμική προετοιμασία του δήμου. Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ των φορέων για να είμαστε στη θέση να διαχειριστούμε ενδεχόμενα σεισμικά φαινόμενα αλλά και να λάβουμε τα μέτρα μας τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας και επέμβασης αλλά και στο κομμάτι των διαδικασιών. Να ελέγξουμε δηλαδή τα κτήρια του δήμου μας και να οχυρώσουμε καλύτερα τον δήμο μας απέναντι σε σεισμικά φαινόμενα».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής, Μανώλης Λέκκας, τόνισε πως «στόχος της συνεδρίασης είναι να συντονίσουμε τα όργανα του δήμου στο πλαίσιο των πληροφοριών, που έχουμε και να αντιμετωπίσουμε την άσκηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ιδιαίτερης σημασίας να συμμετέχουμε κατά το δυνατόν ενεργά όλοι αυτοί, οι οποίοι θα κληθούμε να το πράξουμε και ιδιαίτερα βέβαια οι δημόσιες υπηρεσίες. Οι πολίτες θα ενημερωθούν για τη διαδικασία, με μήνυμα το οποίο θα λάβουν και βέβαια θα πρέπει να το εκλάβουν ως μήνυμα άσκησης».

Αναφορικά με την άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία ο κ. Λέκκας ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν απόλυτα αντικειμενικά στο πλαίσιο της άσκησης -προβλέπεται ότι όλα τα παιδιά θα προφυλαχθούν, στη συνέχεια θα βγουν στους άδειους χώρους, όπου θα καταμετρηθούν και θα γίνουν όλες οι διαδικασίες».

Τις επόμενες ημέρες οδηγίες πολιτικής προστασίας, τόσο αναφορικά με την Επιχειρησιακή ‘Ασκηση Πεδίου «Μίνωας 2024» όσο και με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, θα είναι διαθέσιμα προς όλους στον δικτυακό τόπο του Δήμου Χανίων, www.chania.gr

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου , ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας Ελευθέριου Λειβαδίτη, σχετικά με τις αυθαίρετες χωματερές και την περιβαλλοντική ρύπανση που έχει δημιουργηθεί στην Κοινότητα Καλοχωρίου -Παντειχίου.

Όπως ενημερώνει στην σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος, ήδη, κατά το προηγούμενο διάστημα, είχαν προηγηθεί σχετικά έγγραφα του Δήμου προς τις αρμόδιες αρχές περιβάλλοντος και είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

«Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην περιβαλλοντική ρύπανση. Προβαίνουμε σε όλες τις έννομες διαδικασίες, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο ασυνείδητων που βάζουν σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων», δήλωσε  η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, την Τρίτη 21 Απριλίου, αποφάσισε η ΠΟΕ – ΟΤΑ ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτήν καθώς και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Αθήνα, στις 11.00 στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ΠΟΕ -ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Δεκατέσσερα (14) χρόνια τώρα, από την αρχή των μνημονίων, βλέπουμε τις αποδοχές να έχουν μειωθεί  κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μία πολιτική εξόντωσης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, δέσμια και πιστή στα συμφέροντα, μοιράζει ψίχουλα και τα παρουσιάζει ως εισοδηματική πολιτική που θα λύσει το πρόβλημα.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός αμείβεται με 734,00 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680,00 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων και για την πλειοψηφία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κι αυτό όταν τα ενοίκια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, οι αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής προκαλούν ίλιγγο και η ακρίβεια γενικώς καλπάζει. Και αντί να ντρέπονται οι κυβερνώντες έχουν το θράσος να μιλούν για… αυξήσεις.

Για τους μόνους που έχουν χρήματα είναι για τους Διοικητές των Οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου, τα δικά τους παιδιά, στους οποίους έδωσαν αυξήσεις 76% τον μήνα!!! Έχουν χρήματα για τους κομματάρχες και τους γαλάζιους «επιστήμονες» που τοποθέτησαν σε θέσεις «κλειδιά» για να ελέγχουν τη ροή των χρημάτων. Αυτό μπορούν να το κάνουν. Να τοποθετήσουν σωστά τα κλειδιά και να αποτρέψουν μία σύγκρουση τρένων δεν μπορούν”.

Η ΠΟΕ -ΟΤΑ διεκδικεί:

 • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.
 • Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 13ουκαι 14ου μισθού.
 • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους μισθούς μας.
 • Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
 • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
 • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να σταματήσει η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 • Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 • Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργασιακές διεκδικήσεις.
 • Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη νέων κατηγοριών.
 • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.λπ.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
 • Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς.

Ο δήμος Περιστερίου ενημέρωσε ότι το Κ.Ε.Π. Περιστερίου, Εθνάρχου Μακαρίου 44 από τις 17 Απριλίου 2024 θα παραμείνει κλειστό λόγω ανακαίνισης και θα μεταστεγαστεί προσωρινά στον χώρο του Κ.Ε.Π ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ, Αγίας Μαρίνης 77 και θα λειτουργήσει από την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 με ωράριο λειτουργίας για το κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 – 19:30, Σάββατο 08:00-13:30.

Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται και από το K.E.Π. ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ (Πελοπίδα 168), τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105752031 /2105765707, email: d.peristeriou-b@kep.gov.gr , Δευτέρα έως Παρασκευή 7:45 – 15:00.

Ο Δήμος Αιγάλεω, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το δίκτυο Φαρμακείων Green Pharmacy του προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής (ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.), θα πραγματοποιήσει μια σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για τη χρόνια φλεβική νόσο.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και έγκυρης ενημέρωσης για τη χρόνια φλεβική νόσο, που εστιάζει στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρόληψης και της επιτυχούς αντιμετώπισής της, καθώς στις Δυτικές κοινωνίες φαίνεται να αφορά το 60% των γυναικών και το 40% των ανδρών.

Η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Οι προληπτικοί έλεγχοι για τη χρόνια φλεβική νόσο θα διεξαχθούν στα Δημοτικά Ιατρεία – ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αιγάλεω, επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη 63, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, κατά τις ώρες 12:00 – 15:00, υπό την ιατρική επίβλεψη του Αγγειοχειρουργού Δρ. Γεώργιου Γαλανόπουλου.

Για περισσότερες πληροφορίες & ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2105319740.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους, να παρακολουθούν θέματα υγείας, ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Συνολικά 7 Λαϊκές Συνελεύσεις πραγματοποίησε ο Δήμος Χαϊδαρίου στις γειτονιές της πόλης, δίνοντας το λόγο στους πολίτες ώστε να εκφράσουν τα αιτήματά τους προς την Δημοτική Αρχή, τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους.

Συγκεκριμένα, έθεσαν προβλήματα σχετικά με δρόμους, πεζοδρόμια, φωτισμό, σχολεία, συγκοινωνία, ελεύθερους χώρους, παράνομη στάθμευση, ενώ εξέφρασαν και προβληματισμούς σε σχέση με τον Σκαραμαγκά και το εάν θα εγκατασταθεί εκεί μονάδα LNG, για τα δημοτικά τέλη, για τις κεραίες, για τη δημιουργία ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι και για άλλα ζητήματα που απασχολούν κάθε γειτονιά.

Ενημερώθηκαν από την Δημοτική Αρχή για τα μεγάλα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του Δήμου που θέτουν μεγάλα εμπόδια στο να υπάρξει έργο που θα τους βοηθήσει να βελτιωθεί αισθητά η καθημερινότητά τους και να πάρουν μια «ανάσα», αλλά και για τις διεκδικήσεις της για έργα υποδομής που είναι κρίσιμα για την περιοχή. Η Δημοτική Αρχή ξεκαθάρισε πως αρνείται να βάλει τους πολίτες να πληρώσουν από την τσέπη τους για να καλύψουν την υποχρηματοδότηση.

Για όλα αυτά, Δημοτική Αρχή και κάτοικοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη μεγάλη κινητοποίηση του Δήμου Χαϊδαρίου την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:00.

Σχετικά Θέματα

Προτεινόμενα
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας