Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

17 Ιουνίου, 2024 17:46

Search
Close this search box.

Θεμελιώθηκε το νέο σύγχρονο Νηπιαγωγείο Παράλιου Άστρους Δήμου Κυνουρίας

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Στη θεμελίωση του νέου σύγχρονου διθέσιου Νηπιαγωγείου Παράλιου Άστρους του Δήμου Κυνουρίας, παραβρέθηκε, σήμερα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας: «Η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων συνιστά, για εμάς, προτεραιότητα. Απόδειξη αυτού είναι ότι, την τελευταία τετραετία, έχουν πραγματοποιηθεί 112 αποστολές σχολικού εξοπλισμού σε 74 σχολικές μονάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έμπρακτα και ουσιαστικά, συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της επικράτειας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας όλων των πολιτών της χώρας, και, σε τελική ανάλυση, στην ολόπλευρη ισχυροποίηση της πατρίδας μας».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε επίσης, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ) οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Τριπόλεως, ενώ παράλληλα, προχωρά η μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άστρους.

Όπως δήλωσε απ’ την πλευρά του ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος: «Πρόκειται για ένα μικρό έργο, αλλά ιδιαίτερα ουσιαστικό και η δική μας παρουσία σήμερα ως αρμόδιο Υπουργείο, τονίζει τη βαρύτητα που δίνουμε – και θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του Χρήστου Σταϊκούρα – στις ΚΤΥΠ και στην σχολική στέγη γενικότερα, με τις κατάλληλες υποδομές».

Το έργο, το οποίο υλοποιείται από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», εκτελείται από την ανάδοχο εταιρεία «Λίθος Α.Τ.Ε.» και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.238.000 ευρώ. Οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» έχουν σήμερα σε εξέλιξη 50 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 146 εκατ. ευρώ. Ενώ προγραμματίζονται πρόσθετα έργα ύψους περίπου 850 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2024 – 2027.

Ο Πρόεδρος των «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Τιμολέων Κατσίπος σημείωσε: «Όραμά μας είναι να παρέχουμε πρωτοπόρα και καινοτόμα κτίρια, με σεβασμό στο περιβάλλον. Τα έργα μας έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Για εμάς το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της πολιτικής είναι η αποτελεσματικότητα».

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΚΤΥΠ, Θανάσης Γιάνναρης επεσήμανε ότι: «Θεωρούμε χρέος μας να εξασφαλίζουμε στα παιδιά, που είναι το μέλλον της πατρίδας μας, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εκπαίδευσή τους».

Η τοποθέτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα:

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στον χώρο, όπου σε ένα περίπου έτος από σήμερα, 50 μικροί μαθητές θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκπαίδευση, στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους του Δήμου Κυνουρίας.

Αυτό είναι σπουδαίο, αφού οι σύγχρονες σχολικές υποδομές αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς συντελεστές αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο υλοποιείται από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., βρίσκεται στη φάση της θεμελίωσης, εκτελείται από την ανάδοχο εταιρεία «Λίθος Α.Τ.Ε.», και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι περίπου το τέλος του έτους.

Το διθέσιο νηπιαγωγείο Παραλίου Άστρους θα έχει συνολική επιφάνεια περίπου 457 τ.μ., θα είναι ισόγειο και θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες, πολυδύναμο χώρο, χώρους διοίκησης, υγιεινής και αποθήκης.

Το κτίριο κατασκευάζεται με αυστηρές βιοκλιματικές και ενεργειακές προδιαγραφές.

  • Προβλέπεται φωτισμός με λαμπτήρες τεχνολογίας led και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και αξιοποίησή της με τη μέθοδο του συμψηφισμού ενέργειας (net metering).
  • Τέλος, στο περιβάλλοντα χώρο, υπάρχει πρόβλεψη να φυτευτούν 18 νέα δέντρα και 21 θάμνοι.
  • Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 1,24 εκατ. ευρώ.

Η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων συνιστά, για εμάς, προτεραιότητα.

Απόδειξη αυτού είναι ότι, την τελευταία τετραετία, έχουν πραγματοποιηθεί 112 αποστολές σχολικού εξοπλισμού σε 74 σχολικές μονάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί επιπρόσθετα ότι έχουν ήδη ξεκινήσει, από τις Κτιριακές Υποδομές, και αναμένεται να ολοκληρωθούν εφέτος, οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών και ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.

Πρόκειται για ένα λιθόκτιστο διώροφο κτίριο, διατηρητέο μνημείο, που θεμελιώθηκε το 1914, με ενδιαφέροντα νεοκλασικά αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία.

Παράλληλα, προχωρά η μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άστρους, με σκοπό να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που πασχίζουν για την αντιπυρική προστασία της περιοχής.

Γενικότερα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον εποπτευόμενο φορέα του, τις Κτιριακές Υποδομές, σε άριστη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υλοποιούν ένα μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής καινούργιων και ανακαίνισης υφιστάμενων κτιρίων, που αφορούν σε σχολικές μονάδες, νοσοκομεία, δικαστικά μέγαρα και άλλα δημόσια ακίνητα.

Συγκεκριμένα, οι Κτιριακές Υποδομές έχουν – σήμερα – σε εξέλιξη 50 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 146 εκατ. ευρώ.

Ενώ προγραμματίζονται, για την περίοδο 2024 – 2027, πρόσθετα έργα, ύψους περίπου 850 εκατ. ευρώ.

Έτσι, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έμπρακτα και ουσιαστικά, συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της επικράτειας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας όλων των πολιτών της χώρας, και, σε τελική ανάλυση, στην ολόπλευρη ισχυροποίηση της πατρίδας μας.»

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας