Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

19 Ιουνίου, 2024 00:21

Search
Close this search box.

Τουρκία: Αλαζονικές αντιλήψεις για την γεωπολιτική σημασία της και επίθεση σε ΗΠΑ

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Οι ΗΠΑ έχασαν την Τουρκία. Για την κοινή γνώμη, οι ΗΠΑ είναι εδώ και καιρό ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Οι δρόμοι γνωρίζουν ότι μεταξύ των σχεδίων της Ουάσιγκτον για την περιοχή περιλαμβάνεται και η διχοτόμηση της Τουρκίας.

Από αυτό το σημείο και μετά, δεν μπορεί η βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ να αποτελέσει μια προεκλογική υπόσχεση στην Τουρκία.

—————————-

Άγριο τουρκικό μήνυμα στους Αμερικανούς: «Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, χωρίς εμάς το ΝΑΤΟ δεν θα ήταν καν ούτε ένας “χάρτινος τίγρης” σε όλη την Ευρώπη»!

Μία στο καρφί και μία στο πέταλο ο Γκιουλέρ: «Ιστορική περίοδος στις σχέσεις μας με την Ελλάδα», αλλά και «κατοχύρωση της κυριαρχίας του ψευδοκράτους στην Κύπρο»»

Με τίτλο «Οι ΗΠΑ έχασαν την Τουρκία…» δημοσιεύεται άρθρο γνώμης του έγκριτου δημοσιογράφου Özay Şendir στην φιλοκυβερνητική ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Milliyet, στο οποίο καταγράφονται, μ.ά., τα κάτωθι:

Οι ΗΠΑ έχασαν την Τουρκία. Για την κοινή γνώμη, οι ΗΠΑ είναι εδώ και καιρό ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Οι δρόμοι γνωρίζουν ότι μεταξύ των σχεδίων της Ουάσιγκτον για την περιοχή περιλαμβάνεται και η διχοτόμηση της Τουρκίας.

Από αυτό το σημείο και μετά, δεν μπορεί η βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ να αποτελέσει μια προεκλογική υπόσχεση στην Τουρκία. Στο παρελθόν, το ΝΑΤΟ ήταν μια διασφάλιση για την Τουρκία, σήμερα η Τουρκία είναι η διασφάλιση για το ΝΑΤΟ.

Μην νομίζετε ότι υπερβάλλω, αυτή την εβδομάδα η Wall Street Journal έγραψε για την άθλια κατάσταση όλων των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων.

Η κατάστασή τους είναι απόλυτα τραγική!

…[…]…

Εάν δεν υπήρχαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το ΝΑΤΟ δεν θα ήταν καν ούτε ένας  «χάρτινος τίγρης» σε όλη την Ευρώπη…

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν εχθές την αντίδρασή τους για τις κοινές ασκήσεις μεταξύ του συριακού παραρτήματος της τρομοκρατικής οργάνωσης (εννοεί τους YPG) και των ΗΠΑ.

Το μήνυμα αυτό προς την Ουάσιγκτον θα πρέπει να γραφτεί με κάποια σαφήνεια.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουν είναι ότι η δήλωση έγινε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όχι από το Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως γνωρίζουν πολύ καλά και οι ΗΠΑ, η Τουρκία έχει τους βαθμούς, τα ονόματα, ακόμη και την κατάσταση των πυρομαχικών των Αμερικανών στρατιωτών που συμμετείχαν στην αυτοκινητοπομπή Mazlum Abdi.

Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά ότι η Ουάσιγκτον έχει εγκαταλείψει την ιδέα της δημιουργίας του Κουρδιστάν με την οικογένεια Barzanî και προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ένα τρομοκρατικό κράτος του PKK υπό την ηγεσία του Mazlum Abdi, που είναι το τσιράκι των τρομοκρατών.

Το Πεντάγωνο είναι επίσης η πηγή των ειδήσεων για την οικογένεια Barzanî στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Είναι μεγάλο λάθος αν πιστεύει κανείς ότι η Τουρκία θα παραμείνει θεατής σε αυτή την κατάσταση ή αν πιστεύει ότι οι 900 Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Ίσως να κάνουν μια ζημιά, αλλά ο λόγος, που αυτοί οι περίπου 900 Αμερικανοί στρατιώτες μπορούν και παραμένουν στη Συρία, είναι ότι η Τουρκία συνεχίζει να φέρεται σαν σύμμαχος. Η ιδέα της προσπάθειας δημιουργίας ενός στρατού από τρομοκράτες δεν είναι μια καλή ιδέα. Αυτό προσπαθούν οι ΗΠΑ.

Ούτε είναι μια καλή απόφαση να μην πουλάς F-16 στην Τουρκία την ώρα που εξαρτάσαι από αυτήν για την άμυνα του ΝΑΤΟ.

…[…]…

Επειδή οι Τούρκοι είναι σε καλό δρόμο με τους Έλληνες, που παραλίγο να πήγαιναν σε πόλεμο, αν ο (Αμερικανός) πρέσβης Flake πιστεύει ότι θα συμβεί το ίδιο με αυτούς, τότε κάνει λάθος.

Ο τουρκικός λαός δεν έχει ξεχάσει ποτέ ότι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Mızouri προστάτευσε τον ελληνικό στρατό όταν ήρθε στη Σμύρνη, ή ότι η δύναμη Hammer βοήθησε την τρομοκρατική οργάνωση τη δεκαετία του 1990.

Επομένως, μπορούμε να ξαναγίνουμε φίλοι με την Ελλάδα, αλλά προκειμένου οι ΗΠΑ να κερδίσουν την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του τουρκικού λαού, πρέπει πρώτα να συμπεριφερθούν ως πραγματικοί σύμμαχοι.

Και ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να σταματήσει να κάνει γυμναστική απόψεων στον χάρτη της Τουρκίας και να σταματήσει να συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο Αμερικανός πρέσβης θα πρέπει επίσης να εξετάσει την πιθανότητα ότι η Τουρκία μπορεί μια μέρα να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως σύμμαχος.

Πηγή: Milliyet, Özay Şendir – U.S. lost Turkey, hellasjournal.com

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας