Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

30 Μαΐου, 2024 22:20

Search
Close this search box.

Β.Σίμος: «Θα Αγωνιστούμε Για Τη Δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη»

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Β. Σίμος: «Θα αγωνιστούμε για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας»

«Ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας είναι απολύτως απαραίτητο στην πόλη μας, διότι επί της ουσίας δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας». Αυτό -μεταξύ άλλων- επισήμανε ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, ο οποίος, χθες (23/1), φιλοξενήθηκε από τη δημοσιογράφο, Σοφία Γαλάνη, στην εκπομπή «Τα εν Οίκω εν Δήμω».

Προσθέτοντας: «Με το που αναλάβαμε αρχίσαμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει ο χώρος, το κτήριο, η απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει διάθεση από τον κόσμο ν’ αγωνιστεί προκειμένου να στελεχωθεί με γιατρούς κι άλλες ειδικότητες βοηθητικού προσωπικού.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κλείσουμε ραντεβού με τη Β’ Δ.Υ.Πε. -στην οποία ανήκει ο Δήμος μας- και μετά με το Υπουργείο. Θα πιέσουμε, ώστε να πάρει “σάρκα και οστά” η απόφασή μας, δηλαδή η δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Υγείας για την πόλη μας».

Ο κύριος Σίμος τόνισε πως «η απελθούσα διοίκηση δεν πίεσε για λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν καθημερινά τους δημότες. Ταυτιζόταν με την κατεύθυνση της κυβέρνησης και γι’ αυτόν τον λόγο δεν τα ανέδειξε καν. Δεν έχει να κάνει με το αν πίεσε πολύ ή λίγο, είναι ζητήματα που ουσιαστικά δεν τα ανέδειξε καν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η στάση της στο πρόβλημα της χωματερής, στα Άνω Λιόσια».

Ακόμα, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας νέων και αναβάθμισης των υφιστάμενων προσχολικών και σχολικών δομών, αντιμετώπισης συνολικά των θεμάτων που αφορούν στη σχολική κοινότητα.

Τονίζοντας, ενδεικτικά, πως «η Πετρούπολη για όλα τα σχολικά της κτήρια έχει έναν φύλακα. Κάναμε συνάντηση με στελέχη του Ο.Α.Ε.Δ. και κοιτάμε να υπάρξει πρόγραμμα για σχολικούς φύλακες. Θα πιέσουμε και τα αρμόδια Υπουργεία, Εσωτερικών και Παιδείας, προκειμένου να προκηρύξουν μόνιμες θέσεις σχολικών φυλάκων».

Μίλησε -ανάμεσα σε άλλα- για την ανάγκη ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας: «Ο Δήμος μας, δεν έχει κανέναν μόνιμο υπάλληλο. Έχουμε 3 εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν με ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κάνει.

Κάθε φορά προσπαθούμε να δούμε ποια θα είναι η δικαστική απόφαση, αν η έδρα θα είναι θετική ή όχι στο αίτημα των εργαζόμενων. Δυστυχώς, σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει γιατί δεν υπάρχουν προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό».

Επίσης, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού του αστυνομικού τμήματος της πόλης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να στελεχωθεί για να φροντίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά την ασφάλεια των πολιτών και στη μείωση των επιπτώσεων του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας