Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

17 Ιουνίου, 2024 05:42

Search
Close this search box.

Ζαχαράκη: 18.000 συμπολίτες μας, μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν βρει το σπίτι τους με το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

«Έχουν εκταμιευθεί 3.470 δάνεια για το πρόγραμμα “Σπίτι μου”, 336 εκατ. ευρώ», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

«Την ίδια στιγμή, έχουν συμβασιοποιηθεί 4.200 δάνεια και εν αναμονή βρίσκονται 7.800 ζευγάρια, 18.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν βρει το σπίτι τους», πρόσθεσε η ίδια.

Για το επίδομα γέννησης

Αναφερόμενη στο επίδομα γέννησης, η κα Ζαχαράκη τόνισε ότι τον Απρίλιο θα δοθεί το επίδομα γέννησης». «Είναι πολύ σημαντική η αύξηση του ποσού», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σημαντικό στη μάχη για την ακρίβεια».

Στη συνέχεια η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι «περίπου 10.000 οικογένειες από τις 75.000 που γέννησαν το 2023 είναι τρίτεκνες και περίπου 2.000 οικογένειες είναι πολύτεκνες», εκτιμώντας ότι «αυτοί που θα πάρουν αναδρομικά το ποσό δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν νέα αίτηση αλλά θα πιστωθεί το ποσό στον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό».

Για το επίδομα μητρότητας σε επαγγελματίες

Για το επίδομα μητρότητας σε επαγγελματίες, η κα Ζαχαράκη σημείωσε «διορθώνεται μία αδικία η οποία υπήρχε πάντα. Σχεδόν ένας μισθός παραπάνω για τους 9 μήνες», ενώ αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία δήλωσε: «Προασπίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών και αυτό γίνεται με τη λογική του απόλυτου σεβασμού στην ισότητα, σε μία κοινωνία και μία Δημοκρατία, η οποία σέβεται τους πολίτες της».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας