Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 22:04

Search
Close this search box.

Δήμος Καλαμάτας: με πολλά οφέλη η συμμετοχή του στο συνέδριο των Έξυπνων Πόλεων στην Βαλένθια Ισπανίας

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Συμμετοχή της Καλαμάτας στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο του δικτύου των 100 Ευρωπαϊκών Πόλεων της Αποστολής για την Κλιματική Ουδετερότητα στην Βαλένθια

Στη Βαλένθια της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως και 27 Ιουνίου 2024, ένα σύνολο εκδηλώσεων με επίκεντρο το 3ο Ετήσιο Συνέδριο του δικτύου των 100 Ευρωπαϊκών Πόλεων της Αποστολής για την Κλιματική Ουδετερότητα, στο οποίο συμμετέχει και η Καλαμάτα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Πόλεων της Αποστολής, όπου την Καλαμάτα και τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, εκπροσώπησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα υλοποίησης του Κλιματικού Συμβολαίου, Νίκος Μπασακίδης.

Παράλληλα υπήρξαν και θεματικές συνεδρίες στις οποίες παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και οργανώθηκαν από άλλα δίκτυα πόλεων όπως, το Σύμφωνο των Δημάρχων, το δίκτυο των πόλεων για την Ενέργεια ( Energy Cities) και το CIVITAS, μέλος των οποίων είναι και ο Δήμος Καλαμάτας.

Το πνεύμα των εισηγήσεων του συνεδρίου, ήταν η διαμόρφωση της επόμενης ημέρας για τη δράση των πόλεων και σύμφωνα με όλα όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Στην έναρξη του συνεδρίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Νάντια Καλβίνο, ανακοίνωσε την παροχή κονδυλίων προς τις Πόλεις της Αποστολής, τα οποία μέσω της μόχλευσης με ιδιωτικά κεφάλαια θα φθάσουν τα 4 δις και θα δοθούν ως αρχή στις πόλεις που έχουν εγκεκριμένα Κλιματικά Συμβόλαια, Mission Label, ώστε να χρηματοδοτηθούν τα επενδυτικά τους σχέδια.

Σε επόμενη συνεδρίαση παρουσιάστηκε επίσημα η λειτουργία ενός Κόμβου Χρηματοδοτήσεων, με την επωνυμία Capital Hub, ο οποίος θα λειτουργεί σε συνεργασία με την πλατφόρμα υποστήριξης των πόλεων NetZeroCities και θα προσφέρει τεχνική βοήθεια προς τις πόλεις, τόσο για την οργάνωση, όσο και για την προώθηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Ιδιαίτερη ήταν η συνεδρία στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Μαδρίτης, Βαγιαδολίδ, Σαραγόσα, Βιτόρια και Βαλένθια, οι οποίοι ανέπτυξαν τη στρατηγική πόλεων τους για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας.

Σε αρκετές συνεδρίες παρουσιάστηκαν από τις πόλεις τα κλιματικά τους συμβόλαια ή εξειδικευμένες δράσεις σε αντίστοιχες θεματικές ενότητες.

Σε ειδική συνεδρία με το συντονισμό του Thomas Osdoba, επικεφαλής της ομάδας NetZeroCities, αναζητήθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τα κλιματικά συμβόλαια των πόλεων της Μασσαλίας, της Χάγης, της Καλαμάτας, της Πάρμα, και του Τάμπερε, ενώ στελέχη φορέων της Ε.Ε, κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, οι εκπρόσωποι των Ελληνικών Πόλεων με Mission Label συζήτησαν με τους City Advisor’s για τα επόμενα βήματα και το σχεδιασμό της φάσης υλοποίησης των επενδυτικών τους σχεδίων.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας