Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

19 Ιουνίου, 2024 00:12

Search
Close this search box.

CNN: Σφίγγει ο νομικός κλοιός γύρω από τον Τραμπ και τον κύκλο του

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι δεξιοτέχνης στo να αναβάλλει δικαστήρια που τον αφορούν, αλλά δύο υποθέσεις που στοχοποιούν τον πρώην πρόεδρο και τoν κύκλο του δείχνουν ότι η εμπειρία μπορεί να είναι σκληρή και ταπεινωτική, γράφει σε άρθρο του ο Στίβεν Κόλινσον στο CNN.

Οι δικηγόροι του Τραμπ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει εγγύηση για να καλύψει ένα πρόστιμο εναντίον του ύψους σχεδόν μισού δις  δολαρίων σε μια υπόθεση απάτης στη Νέα Υόρκη, ενώ ο ίδιος θα ασκήσει έφεση.

Η παραδοχή αυτή αποτελεί πλήγμα για έναν πρόεδρο που έχτισε το εμπορικό του σήμα στη δύναμη και το μέγεθος της περιουσίας του «The Art of the Deal». Και εγείρει την πιθανότητα η έλλειψη μετρητών του να επιδεινώσει την αυξανόμενη προσωπική και προεκλογική οικονομική κρίση.

Ο Πίτερ Ναβάρο, ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, οδεύει προς τη φυλακή, αφού απέτυχε στην έκκλησή του προς το Ανώτατο Δικαστήριο να τον απαλλάξει από τη φυλάκιση, ενώ άσκησε έφεση κατά της καταδίκης του για περιφρόνηση του Κογκρέσου για έγγραφα και καταθέσεις σχετικά με την προσπάθεια του Τραμπ να ανατρέψει τις εκλογές του 2020.

Αμφότερες οι υποθέσεις προσφέρουν ένα μάθημα για τις πιθανές συνέπειες της κουλτούρας της παραβίασης των κανόνων και της αίσθησης που διαπερνά τον κόσμο του Τραμπ ότι ο νόμος είναι κάτι που ισχύει για άλλους ανθρώπους.

Δείχνουν επίσης ότι, ενώ η περιφρόνηση των νόμων και των εθίμων μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πολιτικό εργαλείο για τον πρώην πρόεδρο και τους συμβούλους του, τα αποτελέσματα των διώξεων που έχουν σχεδιαστεί για την επιβολή αυστηρότερων κωδίκων συμπεριφοράς μπορούν να επιφέρουν οδυνηρές νομικές συνέπειες ανεξαρτήτως πολιτικής.

Στην περίπτωση του Ναβάρο, η κατάστασή του ως 74χρονου που ετοιμάζεται για την τρομακτική προοπτική της φυλακής αναδεικνύει κάποτε το τίμημα της αφοσίωσης στον Τραμπ και τη μέθοδο του πρώην προέδρου να μετατρέπει κάθε νομική πρόκληση σε πολιτική υπόθεση για να ενισχύσει τους στόχους του.

Πηγή: liberal.gr

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας