Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Δημοσκοπήσεις: Απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπήσεις: Απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Την απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας με 12,5 έως 14,5 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα, -στα πολιτικά πράγματα της χώρας-, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις,  α) της MRB που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του OPEN και β) της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Mega.

Και οι δύο δημοσκοπήσεις  καταγράφουν  την δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να ξεπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αδυνατεί να σταθεροποιηθεί σε ποσοστά πάνω από 10%, ενώ  τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους πολίτες είναι κατά σειρά, η ακρίβεια, η  Υγεία, το ύψος εισοδήματος, η εγκληματικότητα, η Παιδεία και η Ανάπτυξη…

Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα των ημερών, τον γάμο και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, των ομόφυλων ζευγαριών ή ελληνική κοινωνία, παρουσιάζεται μέσα από τις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων διχασμένη με το όχι  ή το δεν συμφωνών να πλειοψηφούν…

Δείτε στην συνέχεια τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων

α) Δημοσκόπηση MRB

Προβάδισμα ΝΔ με 23,6 μονάδες στις εθνικές και 24 στις Ευρωεκλογές -Διχασμός για γάμο ομοφύλων

Επιρροή ΝΔ και κατάταξη κομμάτων

Προβάδισμα 23,6 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, στην εκτίμηση ψήφου στις εθνικές εκλογές αλλά και 24 μονάδων για τις επικείμενες ευρωεκλογές, δίνει η δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του OPEN.

MRB: Πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές

Πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές

Στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 27,1% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 7,1% και το ΚΚΕ με 7%. Πιο πίσω η Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, η Νίκη στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες στο 2,1%, το ΜέΡΑ25 στο 2,1% και η Νέα Αριστερά στο 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25%.

Πρόθεση ψήφου για εθνικές εκλογές

Οσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (10.7% έναντι 10.5%) με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει 29.1%.

Το ΚΚΕ καταγράφει 7%, η Ελληνική Λύση 6,4%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, η Νίκη στο 2,7%, οι Σπαρτιάτες στο 2,5%, η Νέα Αριστερά στο 2%, το ΜέΡΑ25 στο 1,9% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 22%.

Εκτίμηση ψήφου εθνικών εκλογών

Επίσης, στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 37,3%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στο 13,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%, το ΚΚΕ στο 9%, η Ελληνική Λύση στο 8,2%, η Πλεύση στο 3,8%, η Νίκη στο 3,5%.

Τι λένε για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

 • Στο ερώτημα πόσο συμφωνούν στο δικαίωμα του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, το 27.8% δήλωσε «σίγουρα συμφωνώ», «μάλλον συμφωνώ» λέει το 20.9%, ενώ στο 39.5% είναι στο «σίγουρα διαφωνώ».
 • Στο δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά ομόφυλα ζευγάρια, το 64.8% στο σύνολο διαφωνεί «μάλλον» ή «σίγουρα», ενώ υπέρ εμφανίζεται το 17.1% και το 13% ψηφίζει «μάλλον ναι».
 • Στο ερώτημα αν η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια υπονομεύει τον θεσμό της οικογένειας, ναι ή μάλλον ναι, λέει το 48.9%, ενώ διαφωνεί με αυτή την θεωρία το 46.4%
 • Οσον αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα της κοινωνίας, η ακρίβεια, με ποσοστό 60.3% βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθούν: Υγεία 24.4%, ύψος εισοδήματος 22.2%, εγκληματικότητα 20.5%, Παιδεία 15.4% και Ανάπτυξη 14.9%.
 • Για το ποιος ευθύνεται για την ακρίβεια, το 41% λέει η κυβέρνηση, το 24.9% οι πολυεθνικές εταιρείες, το 13.3% τα σούπερ μάρκετ και τα λοιπά καταστήματα, ενώ ακολουθούν το διεθνές περιβάλλον (10.1%), το κόστος της ενέργειας (5.4%) και οι ελληνικές εταιρείες παραγωγής (2.7).
 • Στην αξιολόγηση των οικονομικών μέτρων στήριξης, 7 στους 10 εκτιμούν πως τα μέτρα δεν επαρκούν.
 • Στην αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης μέχρι στιγμής, το 31.8% την καταγράφει ως «σίγουρα» ή «μάλλον» θετική.
 • Για τα όσα προέκυψαν από την συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, το 46.3% δηλώνει πως άφησε αρνητικό αντίκτυπο.
 • 6% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί περισσότερο στην κεντροαριστερά παρά στην αριστερά.
 • 2 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια άποψη.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κ. Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα με 30.7%, με τον Στέφανο Κασσελάκη να βρίσκεται στο 7.8% και τον Ν. Ανδρουλάκη στο 7.1%, ενώ τέταρτος σε προτίμηση είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.

———————-

β) Δημοσκόπηση Metron Analysis

Μπροστά με 21,5 μονάδες η ΝΔ -Στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την κυριαρχία της ΝΔ έναντι των υπόλοιπων κομμάτων επιβεβαιώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

 • Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ προηγείται με 17,2 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο σκαρφαλώνει στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 28,2%, το ΠΑΣΟΚ 11% και ο ΣΥΡΙΖΑ 9,7%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,2%, Ελληνική Λύση 6,6% και Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%. Κάτω του 3% συγκεντρώνουν Σπαρτιάτες 2,6%, Νέα Αριστερά 2,4%, ΝΙΚΗ 2,3% και ΜέΡΑ25 2%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 8,3% και ΔΑ το 0,9%.

 • Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ σκαρφαλώνει στις 21,5 μονάδες. Η ΝΔ αγγίζει το 35,2% και το ΠΑΣΟΚ 13,7%. Έπονται: ΣΥΡΙΖΑ με 12,1%, ΚΚΕ με 10,3%, Ελληνική Λύση με 8,2%, Πλεύση Ελευθερίας με 4%, Σπαρτιάτες με 3,2% και Νέα Αριστερά με 3%.

 • Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος πρωθυπουργός για τη χώρα κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40%, ενώ «Κανένας» λέει το 32%. Ο Στέφανος Κασσελάκης αγγίζει το 6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης το 5%.

«Ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, διαφωνούν για την τεκνοθεσία

 • Το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο

Στο ερώτημα: «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι και τα ομόφυλα ζευγάρια θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να συνάπτουν πολιτικό γάμο», οι ερωτηθέντες συμφωνούν κατά 62% (44% συμφωνώ και 18% μάλλον συμφωνώ). Το 36%, από την άλλη, διαφωνεί. (10% Μάλλον διαφωνώ και 26% διαφωνώ).

 • Το δικαίωμα στη τεκνοθεσία

Σχετικά με το δικαίωμα της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια, το 69% διαφωνεί (56% διαφωνώ και 13% μάλλον διαφωνώ) ενώ το 30% συμφωνεί (20% συμφωνώ και 10% μάλλον διαφωνώ).

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας