Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 18:47

Search
Close this search box.

Έλεγχοι και σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. για «άγουρες» συμμορίες σε Αθήνα, Αττική και Πειραιά

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Σε 771 ελέγχους προχώρησαν Μέσα σε τρεις ημέρες αστυνομικοί της Ασφάλειας

Την ώρα που η εγκληματικότητα των ανηλίκων έχει χτυπήσει… κόκκινο, η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί με στοχευμένες επιχειρήσεις σε Αττική και Πειραιά να περιορίζει το φαινόμενο των «άγουρων» συμμοριών και της βίας μεταξύ παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, το τριήμερο 23 – 25 Φεβρουαρίου 2024 από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων κ.ά. Υπηρεσίες Ασφαλείας της Αττικής και του Πειραιά έγινε μεγάλη κινητοποίηση, με συνολικά 771 ελέγχους σε σημεία όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και σημειώνονται περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας.

«Σκοπός της δράσης είναι η συλλογή περαιτέρω στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων εμπλεκόμενων στα ανωτέρω περιστατικά, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για τον σχεδιασμό στοχευμένων μελλοντικών δράσεων», σημειώνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικής αναφοράς χρήζει το γεγονός πως το 2023 η ΕΛ.ΑΣ. ασχολήθηκε 6.780 υποθέσεις που αφορούσαν ανηλίκους, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 60% σε σχέση με τις 4.229 του 2020.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ειδικές δράσεις για την πρόληψη της ανήλικης παραβατικότητας πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σε Αττική και Πειραιά το περασμένο τριήμερο

 Ειδικές δράσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σε περιοχές της Αττικής και του Πειραιά, απογευματινές και βραδινές ώρες κατά το τριήμερο 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2024 για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Οι δράσεις αναπτύχθηκαν με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά -771- έλεγχοι από τους αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών στους τομείς ευθύνης τους, σε σημεία όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και σημειώνονται περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας.

Σκοπός της δράσης είναι η συλλογή περαιτέρω στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων εμπλεκόμενων στα ανωτέρω περιστατικά, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για τον σχεδιασμό στοχευμένων μελλοντικών δράσεων.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής παραβατικότητας

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας