Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 21:14

Search
Close this search box.

Στάθης Κωνσταντινίδης, Υφ.ΕΣ: «Σε στάδιο υλοποίησης τα έργα για την επάρκεια υδροδότησης και την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης»

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

(Δ.Τ.ΥΠΕΣ) Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης: «Σε στάδιο υλοποίησης τα έργα για την επάρκεια υδροδότησης και την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης»

———————

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Σε στάδιο υλοποίησης τα έργα για την επάρκεια υδροδότησης και την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης»

«Οι πολιτικές για την αντιμετώπιση των δραματικών επιπτώσεων της περιβαλλοντικής κατάρρευσης σε όλο τον κόσμο αποτελούν βασική προτεραιότητα της εθνικής στρατηγικής μας για το περιβάλλον. Γι’ αυτό και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος σε αυτά τα ζητήματα δεν είναι απλώς καλοδεχούμενος, αλλά επιβεβλημένος. Όπως είναι επιβεβλημένη η συνεργασία και η σύμπνοια όλων των κομμάτων του εθνικού κοινοβουλίου στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στην εφαρμογή παρεμβάσεων προκειμένου να πετύχουμε την αναβάθμιση των υποδομών στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, αφού οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης δεν μας περιμένουν».

Αυτό τόνισε Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, για την προστασία του υδρευτικού συστήματος της Θεσσαλονίκης από πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Κωνσταντινίδης κατέστησε σαφές ότι τα έργα για την επάρκεια υδροδότησης και την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, επισημαίνοντας ότι η ΕΥΑΘ Α.Ε. συντηρεί το παντορροϊκό δίκτυο, δηλαδή το μικτό δίκτυο ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων και μέσω σύμβασης, συντηρεί και καθαρίζει τα φρεάτια υδροσυλλογής.

Όσον αφορά στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, το ρέμα είναι ήδη διευθετημένο, με τον Υφυπουργό να προσθέτει ότι η διευθέτηση έγινε κατά τμήματα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με διαμόρφωση κλειστού αγωγού και ανοιχτής διατομής στις εκβολές, με σκοπό να παραλαμβάνει τις παροχές του Δενδροποτάμου και των ρεμάτων που συμβάλλουν σε αυτόν.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο καθαρισμού των ρεμάτων που διαρρέουν την πόλη της Θεσσαλονίκης, εντός των οποίων περιλαμβάνεται και το ρέμα Δενδροποτάμου, έχει προχωρήσει σε καθαρισμό του ρέματος και στις εκβολές του, ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει και η επόμενη εργολαβία καθαρισμού των ανοιχτών τμημάτων.

«Αναγνωρίζοντας ότι η αντιπλημμυρική προστασία του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι ένα πολύ σύνθετο αντικείμενο, στο οποίο εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, η επιτυχής αντιμετώπισή του απαιτεί την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόσο κατά την συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών όσο και κατά τον σχεδιασμό των άλλων έργων. Σας διαβεβαιώνω ότι βρισκόμαστε σε σταθερή επικοινωνία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους δήμους και την ΕΥΑΘ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη προστασία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δεδομένων των διακριτών αρμοδιοτήτων του καθενός στην υπόθεση αυτή» κατέληξε στην πρωτολογία του ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας