Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

17 Ιουνίου, 2024 17:30

Athens, GR
32°
Fair
Search
Close this search box.

Το ΣτΕ δικαίωσε πλήρως την επιχειρηματολογία Δημοτικής Αρχής και ΔΑΝΕΤΑΛ για δωρεάν χρήση της παραλίας Βρωμοπούσι

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

(Δ.Τ. Δ. Λαυρεωτικής) Το ΣτΕ δικαίωσε πλήρως την επιχειρηματολογία Δημοτικής Αρχής και ΔΑΝΕΤΑΛ για δωρεάν χρήση της παραλίας Βρωμοπούσι

Στα πλαίσια της διαφάνειας και της ενημέρωσης, και αφού περατώθηκαν πλέον οι πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες για την υπόθεση της αργίας του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και του Προέδρου του ΔΣ της ΔΑΝΕΤΑΛ Χάρη Ζαγουρή, για τη δωρεάν διάθεση ομπρελών από τη Δημοτική Επιχείρηση το έτος 2017 με στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και λουόμενων στην παραλία Βρωμοπούσι, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής στους πολίτες της Λαυρεωτικής.

Η διάθεση των ομπρελών και των ανακλίντρων που έλαβε χώρα το 2017,2018 και 2019 από τη δημοτική αρχή σε έξι τουλάχιστον πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου μας έγινε δωρεάν, με το ξεκάθαρο πολιτικό σκεπτικό να εξυπηρετηθούν όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας, προκειμένου να υπάρξει αφενός ασφαλής και λειτουργική πρόσβαση και παραμονή στην παραλία κατά τους θερινούς μήνες, αφετέρου ισότιμη πρόσβαση και χρήση της παραλίας, και για εκείνους που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν δικά τους ανάκλιντρα ή ομπρέλες ή δεν μπορούσαν να πληρώσουν.

To Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι υπήρχε τυπική– και μόνο- παράβαση της διαδικασίας (αναρμοδιότητα) για τη δωρεάν διάθεση από τη ΔΑΝΕΤΑΛ εντός του χώρου αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή Βρωμοπούσι (Καλοπήγαδο) ομπρελών και ανακλίντρων  και αφού έκανε δεκτές τις αντίστοιχες προσφυγές, μείωσε την αργία στο ελάχιστο, δηλαδή δεκαπέντε (15) και δέκα (10) ημέρες αντίστοιχα για τον καθένα.

Για την ίδια υπόθεση, το ποινικό δικαστήριο απήλλαξε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΑΝΕΤΑΛ επί της ουσίας με το σκεπτικό ότι η απλή τοποθέτηση μη πακτωμένων στο έδαφος ομπρελών και ανακλίντρων δεν επέφερε μεταβολή του αιγιαλού και της παραλίας στη θέση Βρωμοπούσι, καθώς επίσης και ότι η τροχήλατη καντίνα τοποθετήθηκε νομίμως σε χώρο που βρισκόταν εκτός ζώνης αιγιαλού και παραλίας, σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο.

Από τις ανωτέρω αποφάσεις τόσο του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καθίσταται σαφές στον καθένα, ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παράβαση ή βλάβη του Δήμου ή του περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Mια υπόθεση που χρησιμοποιήθηκε από ολίγους για αντιπολιτευτική ρητορεία έφτασε στο τέλος της, δικαιώνοντας πλήρως την επιχειρηματολογία μας. Μετά άλλωστε και τα νέα δεδομένα του φετινού καλοκαιριού, όπου πολίτες από όλη τη χώρα αντέδρασαν δικαίως στην εμπορευματοποίηση της χρήσης των παραλιών και του αποκλεισμού τους με οικονομικά κριτήρια, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι ΟΤΑ πρέπει να καταβάλλουν όλες τις δυνατές προσπάθειες, ώστε η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες να είναι δωρεάν, όπου είναι δυνατό, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη, η ισότιμη και η δωρεάν χρήση και εξυπηρέτηση σε αυτές. Απευθυνόμενος στους συνδημότες μας δηλώνω ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε συνεχώς με σκοπό να εξυπηρετούνται όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας, προκειμένου να υπάρχει δωρεάν, ασφαλής και λειτουργική πρόσβαση και παραμονή στην παραλία κατά τους θερινούς μήνες.»

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας