Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

19 Ιουνίου, 2024 00:18

Search
Close this search box.

β΄φάση ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου – Υπεγράφη η χρηματοδότησή της με 255 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-2027

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Η χρηματοδότηση της β΄φάσης του έργου Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, με δικαιούχο την Περιφέρεια Αττικής, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από τη σχετική υπογραφή του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ Γιώργου Ζερβού, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του υπουργού, ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο προϋπολογισμός του σύνθετου αυτού έργου ανέρχεται σε 365,4 εκατ. ευρώ με τη χρηματοδότησή του σε 2 φάσεις. Την πρώτη να έχει υλοποιηθεί την περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 (με προϋπολογισμό 110,44 εκατ. ευρώ) και την δεύτερη φάση την περίοδο 2021-2027 με την υπόλοιπη χρηματοδότηση.

Το εμβληματικό αυτό έργο αφορά την ολοκληρωμένη ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου και περιλαμβάνει τα εξής υποέργα: Μητροπολιτικό Πάρκο, μετατόπιση της λ. Ποσειδώνος, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και φύτευσης σε έκταση 536 στρεμμάτων, κτιριακά έργα επιφανείας 3.957,30 τμ, υπόγειοι χώροι στάθμευσης 30.930 τμ, πεζογέφυρες, λιμενικά έργα (προβλήτες, νησίδες παραλία που συμπληρώνουν την ανάπλαση στο θαλάσσιο μέτωπο), υδραυλικά – αντιπλημμυρικά και λοιπά υποστηρικτικά έργα στη θάλασσα και στο πάρκο.

Η ολοκληρωμένη ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου επιδιώκει:

  • Την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό, και την ψυχαγωγία.
  • Την αποκατάσταση της επικοινωνίας του αστικού ιστού με το θαλάσσιο μέτωπο, με τη λειτουργική αναδιάταξη των τεχνικών και συγκοινωνιακών υποδομών της παράκτιας ζώνης.
  • Την αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της άμεσης και ευρύτερης περιοχής.
  • Τη λειτουργική και αισθητική συνοχή της παραλιακής ζώνης από την περιοχή του Πειραιά και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το Δέλτα Φαλήρου, αξιοποιώντας τα Ολυμπιακά Έργα.
  • Τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Ο υπουργός ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης της Αττικής που υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ εντάχθηκε σήμερα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Πρόκειται για έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητα όλων των Αθηναίων πολιτών και θα προσφέρει πραγματική ποιότητα ζωής σε εκατομμύρια Έλληνες. Είμαι υπερήφανος για το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και τη συμβολή του στο έργο αυτό. Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Εργαστήκαμε με συστηματικό τρόπο και πετύχαμε την χρηματοδότηση με 365,4 εκατ. ευρώ ενός από τα εμβληματικότερα έργα της χώρας». Ο κ. Πατούλης ευχαριστεί θερμά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, τις υπηρεσίες του όσο και αυτές της Περιφέρειας αλλά και τη Διαχειριστική Αρχή δηλώνοντας ότι «με την σημερινή υπογραφή εξασφαλίζεται χωρίς πλέον καμία αμφιβολία η χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του έργου, ένα έργο σημαία για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οποίο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές του νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus (NEB) την Βιωσιμότητα, την Αισθητική και τη Συμπερίληψη. Το συγκεκριμένο έργο είναι το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο που θα κατασκευαστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας