Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Υπουργείο Ανάπτυξης: Προστασία των προϊόντων ΠΟΠ – Σαρωτικοί Έλεγχοι στους κλάδους Εστίασης και τροφίμων

Υπουργείο Ανάπτυξης: Προστασία των προϊόντων ΠΟΠ – Σαρωτικοί Έλεγχοι στους κλάδους Εστίασης και τροφίμων

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Προστασία των προϊόντων ΠΟΠ υπόσχεται ο Κ. Σκρέκας

«Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικούς ελέγχους στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας», δήλωσε αναφορικά με το θέμα των υψηλών τιμών στα τρόφιμα. Οι επτά προτεραιότητες.

Στη διενέργεια σαρωτικών ελέγχων που έχουν ξεκινήσει, στα καταστήματα μαζικής εστίασης, για την προστασία των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ, αναφέρθηκε στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Οι έλεγχοι αυτοί αποδεικνύουν την πολιτική βούλησή μας να προστατέψουμε την ελληνική παραγωγή, τόνισε ο κ. Σκρέκας. Εμείς, την παραπλάνηση των καταναλωτών που τους προσφέρουν ως ΠΟΠ προϊόντα που δεν είναι, αυτό «θα το σταματήσουμε. Ήδη από σήμερα έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί και συνδυαστικοί έλεγχοι σε καταστήματα μαζικής εστίασης και ξενοδοχεία, με βασικά προϊόντα προτεραιότητας τον έλεγχο της φέτας ΠΟΠ και του λαδιού» είπε ο κ. Σκρέκας αναφερόμενος μάλιστα στα πρώτα πρωινά ευρήματα:

 • Ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας διαθέτει λάδι χύμα παράνομα, σε επαναγεμιζόμενες φιάλες. Πρόστιμο 500 ευρώ.
 • Εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας διέθετε φέτα Παρνασσού ενώ δεν ήταν. Παραπλάνηση καταναλωτή. Πρόστιμο 3.000 ευρώ.
 • Ξενοδοχείο στην Κυπαρισσία διέθετε στο πρωινό χύμα λάδι. Πρόστιμο 500 ευρώ.
 • Εστιατόριο στην Κυπαρισσία διέθετε χύμα λάδι. Πρόστιμο 500 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, έχουν βρεθεί δύο ευρήματα ακόμα, και όλα θα ανακοινωθούν. «Αυτά που λέμε τα εφαρμόζουμε και τα κάνουμε. Επιτέλους, πρέπει να προστατέψουμε τα ελληνικά προϊόντα», δήλωσε εμφατικά.

Για το θέμα της ακρίβειας, ο κ. Σκρέκας είπε ότι παρά τη μείωση του γενικού πληθωρισμού, στα τρόφιμα συνεχίζει να επιμένει δυστυχώς ο πληθωρισμός. «Και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικούς ελέγχους στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Όχι μόνο στα τελικά καταστήματα λιανικής πώλησης. Όχι μόνο στο σουπερμάρκετ. Αλλά και στον προμηθευτή τους και στον παραγωγό. Με έναν τέτοιο τρόπο, που τελικά ο πληθωρισμός σιγά σιγά θα αποκλιμακωθεί. Θα αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια που μπορεί να υπάρχει αλλά αυτό δεν θα επιτρέψουμε από εδώ και πέρα» είπε ο κ. Σκρέκας.

Ο Κώστας Σκρέκας κατέγραψε τους 7 βασικούς άξονες προτεραιοτήτων του Υπουργείου Ανάπτυξης:

 • Προστασία της ελληνικής οικογένειας από την ακρίβεια και τον εισαγόμενο πληθωρισμό και αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και της αισχροκέρδειας.
 • Υλοποίηση της κρίσιμης εθνικής στρατηγικής για τη επέκταση και ισχυροποίηση της βιομηχανικής βάσης της χώρας.
 • Στήριξη και προστασία των ελληνικών προϊόντων, με ισχυροποίηση και εκσυγχρονισμό των ελληνικών σημάτων.
 • Περαιτέρω απλοποίηση, τυποποίηση και πλήρη ψηφιοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών για το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων.
 • Κεντρικοποίηση, διαφάνεια και λογοδοσία στις δημόσιες συμβάσεις.
 • Σύνδεση έρευνας και καινοτομίας με την αγορά και τη μεταποίηση.
 • Αξιοποίηση εθνικών και ενωσιακών πόρων για την αύξηση των επενδύσεων, ενίσχυση της εξωστρέφειας, τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας