Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Αυτοψία στα αντιδιαβρωτικά έργα που γίνονται στην Πάρνηθα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη

Αυτοψία στα αντιδιαβρωτικά έργα που γίνονται στην Πάρνηθα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Στα αντιδιαβρωτικά έργα που γίνονται στην Πάρνηθα ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας και ο Δήμαρχος Αχαρνών

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη ο οποίος έκανε αυτοψία στα αντιδιαβρωτικά έργα που πραγματοποιούνται εδώ κι έναν μήνα σε καμένες εκτάσεις της  Πάρνηθας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φυσική καταστροφή μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Ο Υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης ξεναγήθηκε στον χώρο των εργασιών αποκατάστασης από τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και την ανάδοχο των εργασιών, Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του κοινωφελούς ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης». Τις εργασίες έχουν αναλάβει και πραγματοποιούν 4 δασικοί συνεταιρισμοί, δυο εργοληπτικές εταιρίες και εκατοντάδες άνθρωποι και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ξεκινήσουν οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε ότι τα έργα που γίνονται τώρα είναι ουσιαστικά τα πρώτα από μια σειρά, με σκοπό τη συγκράτηση των εδαφών μετά τη φωτιά του καλοκαιριού. Προανήγγειλε, μάλιστα, την υλοποίηση μεγαλύτερων αντιπλημμυρικών έργων για την Πάρνηθα και την Αττική. «Τα έργα αυτά γίνονται με τη βοήθεια αναδόχων αποκατάστασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του ομίλου Λασκαρίδη. Η δουλειά προχωρά πολύ γρήγορα και βλέπουμε ήδη ότι η φύση μάς προλαβαίνει με τα πρώτα σημάδια φυσικής αναγέννησης, μικρά πευκάκια, κουμαριές τα οποία ήδη ξεκινούν και βλασταίνουν και στηρίζουμε αυτή τη βλάστηση με τις εργασίες που γίνονται εδώ με τρόπο γρήγορο και άψογο κυριολεκτικά».

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στην πορεία των έργων που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση κορμοδεμάτων και κλαδοπλεγμάτων και έχουν ολοκληρωθεί κατά το 1/3.  «Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά που ξεκίνησε πριν ένα μήνα και περιλαμβάνει την κατασκευή κορμοδεμάτων και κλαδοπλεγμάτων. Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί το ένα τρίτο των εργασιών, ενώ σε δύο μήνες αναμένεται η ολοκλήρωσή τους, ώστε να περάσουμε στα αντιπλημμυρικά.Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό για το ενδιαφέρον που έχει δείξει για την αναγέννηση της Πάρνηθας, όλους τους φορείς που συνδράμουν και κυρίως τους εκατοντάδες ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά στο βουνό για την επίτευξη του στόχου μας.».

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας