Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
08122023-8044

Δήμος Χαλανδρίου: Δημιουργεί Δημοτική Πινακοθήκη

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Στη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης προχωρά ο Δήμος Χαλανδρίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15/3/23), με στόχο την προβολή της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής και την προώθηση της εικαστικής εκπαίδευσης. Η Δημοτική Πινακοθήκη θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του πολιτιστικού τομέα του Δήμου και με την υποστήριξη μια έμπειρης επταμελούς ομάδας εικαστικών και θεωρητικών της Τέχνης.

Ήδη δεκάδες εικαστικοί όπως υποστηρίζει ο Δήμος Χαλανδρίου, έχουν προσφερθεί να δωρίσουν τα έργα τους, τα οποία θα τοποθετηθούν στο κτήριο «Νόμπελ», που θα λειτουργήσει ως χώρος Πολιτισμού, ή σε όποιο άλλο χώρο κριθεί κατάλληλος.

Η Δημοτική Πινακοθήκη θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του πολιτιστικού τομέα του Δήμου και με την υποστήριξη μια έμπειρης επταμελούς ομάδας εικαστικών και θεωρητικών της Τέχνης, η οποία θα έχει ρόλο συμβουλευτικό και «θητεία» έως τις 31.12.2023.

«Η δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης θα βοηθήσει στην καλλιέργεια των πολιτών, όχι μόνο του Χαλανδρίου αλλά και όλων των γύρω περιοχών και θ’ αποτελέσει ένα μοντέρνο, πολιτισμένο και δημιουργικό στέκι για τη νεολαία του Δήμου. Οραματιζόμαστε μια Πινακοθήκη σύγχρονη και πρωτοπόρα με φρέσκια και σύγχρονη φιλοσοφία, την οποία θα αγκαλιάσει η πόλη και ολόκληρη η Αττική. Το πρώτο βήμα έγινε ήδη με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.

 

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας