Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 21:13

Search
Close this search box.

Δήμος Περάματος: 450.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για ενίσχυση της Πυροπροστασίας

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Όλοι μαζί τα καταφέραμε και για την πυροπροστασία

Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Περάματος προς το Πράσινο Ταμείο για επιπλέον οικονομική ενίσχυση ύψους 450.000 ευρώ για την πυροπροστασία,  στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ  Α’ βαθμού με περιαστικά δάση».

Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος τόνισε: «Στα μέσα του Μαΐου 2024 ο υπουργός Περιβάλλοντος κ Σκυλακάκης εξήγγειλε ένα πρόγραμμα ύψους 30 εκατ, ευρώ για τους Δήμους που  έχουν  περιαστικό πράσινο Οι πρώτοι που  θα υπέβαλαν έτοιμες αιτήσεις με προμελέτες θα μπορούσαν να εγκριθούν. Τρέξαμε. Βάλαμε τα πόδια στο σβέρκο. Ο  δήμαρχος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου, οι επιστημονικοί συνεργάτες δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι, Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου,  η διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών καταθέσαμε  μια πρόταση και μας ενημέρωσαν πως για τον Δήμο Περάματος εγκρίθηκαν  για το Πέραμα, για το Πρόγραμμα αποψίλωσης  10 μέτρα από το κοντινότερο σπίτι, 450.000 ευρώ, τα οποία,  μέχρι να λήξει η αντιπυρική περίοδος, πρέπει να  ωριμάσουμε την πλήρη μελέτη και να ξεκινήσει η διαδικασία  προστασίας, με αποψίλωση των επικίνδυνων εύφλεκτων χόρτων και  στη πλαγιά αλλά και σε περιοχές δίπλα σε  σπίτια. Όλοι μαζί τα καταφέραμε. Όλοι μαζί θα τα ξανακαταφέρουμε. Πέραμα όλοι μαζί».

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας