Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 16:54

Search
Close this search box.

Δήμος Βιάννου: η επενδυτική επιδρομή real estate, φέρνει άμεση συγκρότηση και οργάνωση Πολεοδομικής Υπηρεσίας – οι λόγοι…

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

H κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι πυροδοτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον στην παραλιακή ζώνη και η ανακατασκευή  εγκαταλελειμμένων σπιτιών με στόχο να φιλοξενηθούν ψηφιακοί νομάδες στην ενδοχώρα και τις ορεινές περιοχές οδηγούν το Δήμος Βιάννου να οργανώσει Πολεοδομική Υπηρεσία για να προλάβει τους επενδυτές.

Πρωτόγνωρη επενδυτική επιδρομή real estate στην παραλιακή ζώνη αλλά και στην ενδοχώρα της Βιάννου όπου έχει εκτοξευθεί στα ύψη το αγοραστικό ενδιαφέρον για την απόκτηση γης.

Η πίεση που ασκείται είναι τόσο μεγάλη, που οδηγεί το Δήμο να αλλάξει τον Οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας και να συμπεριλάβει την ίδρυση πολεοδομίας, που κρίνεται πλέον κάτι παραπάνω από αναγκαία προκειμένου να υπάρξει μια οργανωμένη διαχείριση των εκρηκτικών  πιέσεων που ασκούνται για τη δόμηση.

Το αεροδρόμιο Καστελίου και η επέκταση των οικισμών

Αναγκαστικά οδηγούμαστε στην επέκταση των οικισμών  τονίζει ο δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης ο οποίος σημειώνει ότι η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις που επηρεάζουν με τη μορφή ντόμινο την περιοχή της Βιάννου που βρίσκεται στο «μάτι» μιας θεαματικής επενδυτικής δραστηριότητας, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας patris.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον Κερατόκαμπο και στο Καστρί, είναι αμφίβολο το αν θα βρει κανείς ελεύθερα διαθέσιμα οικόπεδα για να αγοράσει εντός του οικισμού, και οι πιέσεις που ασκούνται ειδικά γι’ αυτές τις περιοχές είναι τεράστιες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι κυριολεκτικά στα ύψη, καθώς στις περιοχές αυτές τα οικόπεδα γίνονται ανάρπαστα. Την ίδια στιγμή στην κορυφή των προτιμήσεων των επενδυτών είναι η περιοχή της Άρβης και της Ψαρής Φοράδας όπου και εκεί ασκούνται τεράστιες πιέσεις για την αγορά γης. Επίσης όσοι έχουν παλιά σπίτια σε διάφορα σημεία του Δήμου έχουν μπει πλέον στη λογική να τα ανακατασκευάσουν με την προοπτική της τουριστικής αξιοποίησης τους.

Παύλος Μπαριτάκης

Ψηφιακοί νομάδες…

Υψηλότατο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον και για τις ορεινές περιοχές του Δήμου Βιάννου σε χωριά όπως το Βαχό και τα Αμιρά  όπου και εκεί βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική εργοταξιακή δραστηριότητα καθώς ανακατασκευάζονται εγκαταλελειμμένα σπίτια με στόχο να φιλοξενηθούν εκεί ψηφιακοί νομάδες, δηλαδή εργαζόμενοι που απασχολούνται στις δουλειές τους εξ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Μπαριτάκης πρόσφατα συναντήθηκε με επενδυτές που ανακατασκευάζουν παλιές κατοικίες και συζήτησε μαζί τους για την εξέλιξη της επενδυτικής δραστηριότητας, που διαμορφώνει μια άλλη προοπτική για την περιοχή.

Αναπόφευκτη η δημιουργία Πολεοδομίας…

Ο δήμαρχος σημειώνει ότι η κατασκευή του αεροδρομίου έχει αλλάξει τον αναπτυξιακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και η ίδια η πολιτεία να αφουγκραστεί τις πιέσεις που ασκούνται ώστε να υπάρχει ένα πλαίσιο και κανόνες για να αποφύγουμε το χάος και την αυθαιρεσία. Ο ίδιος σημειώνει ότι δρομολογεί τις διαδικασίες ώστε ο Δήμος να αποκτήσει δική του πολεοδομία, αφού η αντίστοιχη υπηρεσία του Καστελλίου δεν μπορεί να σηκώσει στις πλάτες της τον τεράστιο όγκο δουλειάς που καλείται να διαχειριστεί με αποδεκατισμένο προσωπικό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι έχει την ευθύνη του σεισμόπληκτου Δήμου Μινώα της Βιάννου, ενός τμήματος της Χερσονήσου και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον οι πιέσεις για την έκδοση αδειών είναι μεγάλες και η δημιουργία πολεοδομίας για τη Βιάννο είναι αναπόφευκτη. Αντίστοιχα προχωρά και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δια μέσω του οποίου αναγκαστικά θα οδηγηθούμε στην επέκταση των οικισμών αφού οι πιέσεις που ασκούνται είναι τεράστιες.

Η  ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου το οποίο θα ορίσει τις χρήσεις γης που θα καθορίζουν και τον καμβά της ανάπτυξης του Δήμου είναι στρατηγικής σημασίας στόχευση, όπως είναι και η κατασκευή δρόμων και δικτύων υποδομής χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να δρασκελίσουμε στην προοπτική του μέλλοντος.

Πηγή: ecopress.gr

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας