Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Γ. Πατούλης: «Λέμε όχι στη βία και το φόβο. Είμαστε στο πλευρό των γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση»

Γ. Πατούλης: «Λέμε όχι στη βία και το φόβο. Είμαστε στο πλευρό των γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση»

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

(Δ.Τ.Π.Αττικής) Γ. Πατούλης: «Λέμε όχι στη βία και το φόβο. Είμαστε στο πλευρό των γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Αττικής και το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ηχηρό μήνυμα πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνονται ανεκτά φαινόμενα βίας και κακοποίησης κατά των γυναικών, έστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την παρουσία του στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος “ΑΤΤΙΚΗ”  της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) στον εσωτερικό χώρο των σταθμών μετρό Συντάγματος και Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στον χώρο της εκδήλωσης παραβρέθηκαν ειδικοί/ές επιστήμονες οι οποίοι παρείχαν ενημέρωση και πληροφόρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο άτομο, με στόχο να παρασχεθεί βοήθεια σε  γυναίκες κάθε ηλικίας, προκειμένου να μην σιωπούν απέναντι στον φόβο και να λένε ΟΧΙ σε κάθε μορφή βίας και κακοποίησης.

Παράλληλα δόθηκαν πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό για τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών – Θυμάτων Βίας που στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε  και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

 «Συμπεριφορές που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν περιθωριακές μορφές βίας έχουν αρχίσει δυστυχώς να πυκνώνουν επικίνδυνα. Οι συνέπειες της πολυετούς οικονομικής κρίσης που έπληξε την κανονικότητα της μεγαλύτερης μερίδας του πληθυσμού, αλλά και η πανδημία, πυροδότησαν βίαιες συμπεριφορές, ιδίως στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Είναι χρέος όλων μας, κάθε συνειδητοποιημένου και ευαισθητοποιημένου πολίτη, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σταματήσουμε αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο. Είναι η ώρα να φωνάξουμε “ως εδώ” στις πράξεις βίας, να ανιχνεύσουμε τις γενεσιουργές αιτίες του φαινομένου, να δράσουμε αποτρεπτικά και να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα θύματα.

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας