Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

20 Μαΐου, 2024 18:19

Search
Close this search box.

Η Ενδοοικογενειακή βία και η Κακοποίηση των γυναικών στο επίκεντρο δράσης ευαισθητοποίησης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αμφιλοχίας

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης γυναικών, διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμφιλοχίας σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αγρινίου. Αυτή η πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Τρομπούκη».

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία επιχείρεισε να προσεγγίσει πολύπλευρα τα σύνθετα αυτά φαινόμενα, παρουσιάστηκε και η φωτογραφική έκθεση «Φως στην αόρατη βία», του Ξενώνα Γυναικών Αγρινίου, ενώ την ημέρα της έναρξης θα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από την ψυχολόγο του ξενώνα κα Μακρυδήμα Αναστασία και την κα Ανδρεοπούλου Δήμητρα προϊσταμένη του γραφείου αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρού και Περιχώρων και απαγγελία ποιημάτων από την ομάδα αφιερωμάτων του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας.

Η έκθεση παρέμεινε ανοικτή για το κοινό έως και την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024, με ελεύθερη είσοδο και ωράριο λειτουργίας: 09:00-14:00 και 18:00-20:00, εκτός της Πέμπτης, 18 Ιανουαρίου, που παρέμεινε κλειστή εξαιτίας των εορτασμών του τοπικού πολιούχου Αγίου Αθανασίου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ενδοοικογενειακή βία, πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της Φωτογραφικής έκθεσης «Φως στην αόρατη βία» του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αμφιλοχίας και του Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας Αγρινίου

Τα εγκαίνια της φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Φως στην αόρατη βία», που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφιλοχίας σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Αγρινίου, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Τρομπούκη, παρουσία του Δημάρχου Αμφιλοχίας Σάκη Τορουνίδη και των Αντιδημάρχων της Πόλης.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού για ευαίσθητα ζητήματα και την Εξάλειψη της ενδοικογενειακής βίας. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, επισήμανε την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής σε κάθε πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, αναφέροντας:  «Η συγκεκριμένη δράση στέλνει ένα ουσιαστικό κοινωνικό μήνυμα μέσα από έναν χώρο της πόλης μας, που λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού και συναντήσεων για το καλό του τόπου μας. Η έκθεση συνδέει την τέχνη της φωτογραφίας με το βαθύ και φλέγον πολιτικό ζήτημα των γυναικοκτονιών, της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο φυσικά αφορά όλη την κοινωνία μας. Οι δράσεις κοινωνικής μέριμνας είναι ψηλά στην ατζέντα μας και είναι ένας άξονας που δεσμεύομαι ότι η Δημοτική Αρχή θα υπηρετεί με συνέπεια».

Ακολούθησαν ομιλίες από την ψυχολόγο του ξενώνα κα Μακρυδήμα Αναστασία και τον κο Κόκιο Δημήτρη Διευθυντή του Α.Τ. Αμφιλοχίας και απαγγελία ποιημάτων από την ομάδα αφιερωμάτων του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρού και Περιχώρων, ενώ σε όλους τους παριστάμενους μοιράστηκαν αναμνηστικά που δημιούργησε το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Μελέτης (ΚΔΑΠ)» Χρωματιστά Μολύβια.

Η έκθεση παρέμεινε ανοικτή για το κοινό έως και την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024, με ελεύθερη είσοδο και ωράριο λειτουργίας: 09:00-14:00 και 18:00-20:00, εκτός της Πέμπτης, 18 Ιανουαρίου, που παρέμεινε κλειστή εξαιτίας των εορτασμών του τοπικού πολιούχου Αγίου Αθανασίου.

  • Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια κοινωνική δομή του Δήμου Αμφιλοχίας που λειτουργεί στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021 – 2027» για την υποδοχη, ενημέρωση και υποστήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ειδικότερα, προσφέρει πληροφόρηση για προγράμματα και δράσεις κοινωνικής προστασίας και υποστήριξη σε θέματα υποβολής αιτήσεων και ένταξη σε προγράμματα.
  • Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών αποτελεί μέρος του Πανελλήνιου Δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γαραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και λειτουργεί στον Δήμο Αγρινίου προσφέροντας υπηρεσίες στις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας.

Έφη Γιοβάνου

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας