Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

19 Ιουνίου, 2024 00:59

Athens, GR
29°
Fair
Search
Close this search box.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στο «GREEK LUXURY TOURISM Β2Β WORKSHOP» στη Νέα Υόρκη (24/11/2023)

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

(Δ.Τ. Π.ΚΜ) Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στο «GREEK LUXURY TOURISM Β2Β WORKSHOP» στη Νέα Υόρκη (24/11/2023)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας ως στόχο την προσέγγιση της τουριστικής αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συμμετείχε στο «GREEK LUXURY TOURISM Β2Β WORKSHOP», που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου εργαστηρίου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν ραντεβού με πάνω από 40 τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Σε αυτές τις συναντήσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τα ποικίλα θεματικά τουριστικά προϊόντα της περιοχής.

Οι Αμερικανοί επαγγελματίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την ιστορία της Κεντρικής Μακεδονίας, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και για την ιδιαίτερη γαστρονομία της περιοχής, τον φυσικό πλούτο και τις παραλίες της. Επίσης, η δυνατότητα που δίνει η περιοχή στους επισκέπτες της να συνδυάσουν τις «city break» διακοπές στη Θεσσαλονίκη με τις ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες και τις αυθεντικές εμπειρίες στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ικανοποίησε ιδιαίτερα τους τουριστικούς πράκτορες.

Σε δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Όλγα-Χριστίνα Γούλα τόνισε: «Η τουριστική αγορά των ΗΠΑ είναι μία από τις πιο σημαντικές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για το λόγο αυτό συνεχίζουμε τις στοχευμένες προσπάθειες προσέγγισης με προγραμματισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Οι Αμερικανοί τουρίστες όταν ταξιδεύουν προτιμούν να συνδυάζουν πολλούς προορισμούς και ποικίλες δραστηριότητες και αυτό είναι και το πλεονέκτημα που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία».

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας