Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Οικογενειακός Σύμβουλος: Ένα βιβλίο για τις σχέσεις συμβίωσης που σήμερα δοκιμάζονται παρά ποτέ…

Οικογενειακός Σύμβουλος: Ένα βιβλίο για τις σχέσεις συμβίωσης που σήμερα δοκιμάζονται παρά ποτέ…

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

«Για δύο ανθρώπους που αγαπιούνται και δεν παύουν να ασχολούνται μ την αγάπη τους, ο γάμος είναι μια ατελείωτη πορεία ομορφιάς.

Έχε αντοχή. Έχε εμπιστοσύνη. Πολέμα. Δέξου και υποχώρηση. Ανάβαλε ό,τι σηκώνει αναβολή. Αγνόησε για πάντα ό,τι χρειάζεται να αγνοηθεί. Συζήτα! Άκου. Προχώρα. Δεν θα φτάσεις στην κορυφή ως το γέρμα του ήλιου. Αλλά αν τα κάνεις όλα αυτά, ούτε και θα σου χρειάζεται. Αν προσφέρετε από σήμερα την αγάπη που μπορούν να χαρίσουν οι καρδιές σας, το αύριο θα σας ανταποδώσει μια πιο μεγάλη και πιο πλατειά αγάπη.»

————

Βαθειά ανθρώπινος ο συγγραφέας του βιβλίου Φώτης Γιοβάνος, ξετυλίγει  το παιχνίδι της ζωής και της  συμβίωσης, μέσα από τα δικά του βιώματα, ή έτσι θέλει να εκφράζει τις ανθρώπινες ιστορίες που διηγείται, στις πολλές εκφάνσεις  της συναισθηματικής και πνευματικής συμπόρευσης  των ανθρώπων που σήμερα φαίνεται ότι συμβιώνουν μέσα  σε μία συμφωνία ισότητας ρόλων και προσφοράς… η οποία ενίοτε αμφισβητείται  είτε εκ των έσω, είτε εκ των έξω…

Είναι όμως έτσι… ή η σημερινή καθημερινότητα έχει  επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων…;

Αυτό εξερευνά, ο συγγραφέας στο βιβλίο του, με ένα πολύ απλό, προσιτό και οικείο σε όλους λόγο στην διήγηση των ιστοριών του, που έχουν  κεντρικό θέμα την συμβίωση ανθρώπων, με ένα πολύ πρωτότυπο και απόλυτα ελκυστικό για  την ανάγνωση και μελέτη τους τρόπο, την αγωνιώδη σκέψη  ενός πατέρα για το μέλλεσθε της κόρης του και  τους διαλόγους μαζί της για την ζωή της και τους συντρόφους της…

Ο Φώτης Γιοβάνος, συγγραφέας του βιβλίου, στο προοίμιό του, δηλώνει, και «ομολογεί» τους λόγους, τους δικούς του λόγους, αυτούς που ο ίδιος βίωσε -και  κατά την δική του έμμεση αλλά εκ βαθέων «ομολογία» και παραδοχή του «πλήρωσε» στην ζωή του-, που τον ώθησαν να αποτυπώσει  στις 170 σελίδες του τα νάματα και τις σκέψεις μίας ζωής, της δικής του για την μαγεία της αρμονικής συμβίωσης των ανθρώπων:

«Στην σημερινή κοινωνία μας διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει οικογενειακός σύμβουλος, και δυστυχώς όταν έτυχα να έχω ανάγκη να πάρω μερικές συμβουλές δεν ήξερα πως θα μπορούσα να βρω την σωστή λύση. Σήμερα μετά από πολλά χρόνια, βρίσκω την ηρεμία να μπορώ να δώσω κάτι από αυτό που αναζήτησα.

Έτσι δημιούργησα αυτό το βιβλίο και όντως ελπίζοντας ότι θα φανεί σε μερικούς χρήσιμο. Όπως σε όλα τα σενάρια κάποιος παίζει έναν ρόλο, εγώ εδώ σε αυτόν τον δρόμο του βιβλίου θα είμαι ένας οικογενειακός σύμβουλος, που είναι ταυτόχρονα και ιερέας, αν  και όλοι με αποκαλούν πατέρα.»

Διαβάστε στην συνέχεια μία μικρή σειρά από τις σκέψεις και προτροπές και έμπρακτες με παραδειγματικές  ιστορίες συμβουλές για όσους βιώνουν  την καθημερινότητα  και τη μαγεία ζωής της συμβίωσης, που ο συγγραφέας  ξεδιπλώνει  στο βιβλίο, και στις οποίες η στήλη τις δίνει τον δικό της τίτλο «μικρές ανθρώπινες ιστορίες και νάματα συμβίωσης»

Μικρές Ανθρώπινες ιστορίες και νάματα συμβίωσης… (από το Βιβλίο «Οικογενειακός Σύμβουλος»)

«Υπήρξε πιστός σύζυγος και το ήξερα καλά, όπως υπήρξε και καλός πατέρας.  Το ότι ήταν καλός νοικοκύρης μπορούσε να το πιστοποιήσει η πόλη ολόκληρη.  Κι όμως κάτι του έλειπε: «Η γυναίκα μου δεν μ’ αγαπούσε γι’ αυτό που ήμουν. Μ’ αγαπούσε για τον εαυτό της! Με μεταχειριζόταν, και το ίδιο έκαναν κι οι κόρες μου. Δεν το ’χα καταλάβει μέχρι που γνώρισα άλλη μια παραμελημένη ύπαρξη, σαν τη δικιά μου, κι ένιωσα τι σημαίνει να σ’ αγαπούν γι’ αυτό που είσαι!»

Κι όμως…

Ο γάμος δε μετατρέπει ως διά μαγείας ανθρώπους ατελείς σε τέλειους. Κάθε άνθρωπος έχει ελλείψεις. Είναι υπόθεση ωριμότητας να αντιμετωπίζει κανείς μια τέτοια πρόκληση. Ο καθένας μας ήταν κάποτε ερωτευμένος με την ιδανική εικόνα αυτού που φανταζόταν ότι θα είναι ο τέλειος σύντροφός του.

Αν ο καθένας σας συνεχίσει να επιμένει σ’ αυτή την υποκειμενικά τέλεια  εικόνα που έφτιαξε, τότε ας ετοιμαστεί να ζήσει αληθινές απογοητεύσεις. Σε κάθε άνθρωπο που γνωρίσαμε καλά διαπιστώνουμε ότι ορισμένα από τα μειονεκτήματά του αποτελούν το τίμημα που πλήρωσε για τα προτερήματα που έχει.

Κάθε συμπαθητικός άνθρωπος δεν είναι απλώς το σύνολο των καλών και κακών του πλευρών. Αυτό που τον κάνει συμπαθητικό στα μάτια μας είναι ο τρόπος που έχει οργανώσει αυτές του τις όψεις.

Το ίδιο ισχύει και για το στήσιμο ενός σπιτικού. Σ’ένα σωστό γάμο δύο πρόσωπα προσπαθούν να οργανώσουν τα χαρακτηριστικά που προσφέρει ο καθένας τους σε μία ενότητα που θα ταιριάζει και στους δύο. Η συμμετοχή και των δύο σε μία τέτοια προσπάθεια αποτελεί την εσωτερική δύναμη ενός πετυχημένου γάμου.

Ορισμένες φορές ο ένας από τους δύο αποζητά την συνδιαλλαγή, ενώ ο άλλος την αρνείται. Κι έτσι μένουμε να κοιτάζουμε ανήμποροι και τρομαγμένοι,

καθώς ένα ακόμα σπιτικό τσακίζεται στα βράχια των κατηγοριών, των αντεγκλήσεων, της πίκρας και της αντεκδίκησης.

Όπως θα έκανε ο καθένας, προσπαθούμε να περιμαζέψουμε τα συντρίμμια. Το έργο αυτό γίνεται ιδιαίτερα δύσκολα όταν υπάρχουν στην μέση παιδιά.

Φέρνουν στο νου τσακισμένα αυγά που οι φωλιές τους σκόρπισαν στους πέντε ανέμους. Έρχονται όμως κι οι καλές ημέρες, τότε που θα πάνε κατ’ ευχήν όλα, συχνά αυτό

από το Βιβλίο «Οικογενειακός Σύμβουλος»

Νίκος Παρίκος

——————

Που θα βρείτε  το Βιβλίο «Οικογενειακός Σύμβουλος»;

Κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία   στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα

Διατίθεται και  με αντικαταβολή… σε έντυπη  ή ψηφιακή (ηλεκτρονική) μορφή

Παραγγελίες στα:

Τηλ. 6979 567 265 (Φώτης Γιοβάνος)

Mail: giobanosphotios@gmail.com

Φώτης Γιοβάνος

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας