Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

17 Ιουνίου, 2024 17:54

Athens, GR
32°
Fair
Search
Close this search box.

Λαϊκή Συσπείρωση: Αύξηση 10% στα δημοτικά τέλη, 2,5 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι, ψήφισε στα μουλωχτά να εισπράξει από τους Περιστεριώτες η Διοίκηση Παχατουρίδη

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Αύξηση 10% στα δημοτικά τέλη, δηλαδή 2,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από πέρυσι, ψήφισε στα μουλωχτά να εισπράξει από τους Περιστεριώτες η Διοίκηση Παχατουρίδη

Την ώρα που οι εργαζόμενοι των δήμων (ΟΤΑ) απεργούσαν δεχόμενοι επίθεση από αστυνομία και δυνάμεις καταστολής, η Διοίκηση Παχατουρίδη επέλεξε να προχωρήσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14/12/23 στερώντας τη δυνατότητα σε όσους υπαλλήλους του Δήμου εμπλέκονται με τη συνεδρίαση, να απεργήσουν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απείχαν, ως όφειλαν, για να στηρίξουν την απεργία των υπαλλήλων του δήμου.

Η κατρακύλα όμως της Διοίκησης δε σταμάτησε σε αυτό.

  • Φορολεηλατούν με 2,5 εκατομμύρια € περισσότερα!

Όπως προκύπτει από τα εισηγητικά του δημοτικού συμβουλίου που διεξήχθη στις 14/12/2023, η Διοίκηση Παχατουρίδη προχώρησε σε αύξηση των δημοτικών τελών κατά 10% (!!!). Δηλαδή, από 20.180.000 € (χωρίς το χρηματικό υπόλοιπο προηγούμενων ετών) η Διοίκηση Παχατουρίδη θα εισπράξει από τους Περιστεριώτες 22.725.998 € για τη νέα χρονιά. 2,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από πέρυσι (!!!)

Όπως αναγράφεται στην εισήγηση που ψήφισε η πλειοψηφία: “από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας για το έτος 2024 προκύπτει ότι είναι επιβεβλημένη η αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, προκειμένου να τηρείται η θεμελιώδης αρχή της ανταποδοτικότητας…”.

Για το λόγο αυτό λοιπόν (της ανταποδοτικότητας που είναι το ευαγγέλιο για όλες τις κυβερνήσεις όσων αφορά τη λειτουργία των Δήμων) οι Περιστεριώτες θα καλεστούν μέσα στη γενικευμένη ακρίβεια και ενώ ο μισθός τελειώνει στα μισά του μήνα να πληρώσουν +10% για “κατοικίες, κοινόχρηστο οικιών, εργοταξιακό … συλλόγους, σωματεία … για καταστήματα, βιοτεχνίες και λοιπούς επαγγελματικούς στεγασμένους χώρους … για μη στεγασμένους χώρους (ακάλυπτους)”.

Ούτε εδώ σταμάτησε η κατρακύλα της Διοίκησης.

  • Ψήφισαν 22 θέματα σε πέντε λεπτά με μία ψηφοφορία!

Η συνεδρίαση που είχε 16 θέματα και άλλα 6 εκτός ημερήσιας διάταξης (ΕΗΔ), δηλαδή 22 θέματα, διήρκησε 5 λεπτά και οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν μία φορά(!!!). Το ότι ένα από αυτά ήταν το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2024 δεν μας εκπλήσσει. Για άλλη μία φορά, από ότι φαίνεται, η Διοίκηση Παχατουρίδη θα εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2024 φαραωνικά έργα- μαϊμού που θα τα χρηματοδοτεί με το αστρονομικό ποσό του ενός (1) ευρώ, προσπαθώντας να κοροϊδέψει ξανά τους Περιστεριώτες.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας