Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Μανδράκια Μήλου: Παραμένουν αγνά και ανόθευτα – Τοπίο που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

Μανδράκια Μήλου: Παραμένουν αγνά και ανόθευτα – Τοπίο που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Μανδράκια: Το σκηνικό στη Μήλο που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής – Ένας τόπος μαγικός που αποπνέει γαλήνη και ηρεμία

Τα Μανδράκια στη Μήλο είναι ένας τόπος μαγικός. Ένα μέρος που νομίζει κανείς ότι έχει ξεπηδήσει από πίνακα ζωγραφικής με το καρτποσταλικής ομορφιάς σκηνικό του να γοητεύει τους πάντες. Το χαρακτηριστικό λευκό της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με τις χρωματιστές λεπτομέρειες στα πορτοπαράθυρα σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου συνθέτουν εικόνες που αποτυπώνουν στο έπακρο όλη την ουσία του αξεπέραστου ελληνικού καλοκαιριού.

Πρόκειται για ένα μοναδικό και υπέροχο τοπίο που συναντά κανείς σε απόσταση 10 λεπτών με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου, το οποίο ξεχωρίζει για τις αυθεντικές και ανεπιτήδευτα όμορφες εικόνες που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Μανδράκια: Το καρτοποσταλικής ομορφιάς σκηνικό στη Μήλο

Στην ουσία τα Μανδράκια είναι ένας μικρός οικισμός που διαθέτει ένα εξίσου μικρό λιμανάκι, λίγα λευκά σπίτια με πολύχρωμες πόρτες, ενώ η εκκλησία που δεσπόζει στην κορυφή, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τη γαλήνη και τη χαλάρωση με θέα στο απέραντο Αιγαίο.

Πρωταγωνιστής εδώ δεν είναι άλλος από τα περίφημα «σύρματα», μικρά πάλλευκα κτίσματα δίπλα στη θάλασσα με χρωματιστές πόρτες όπου φυλάσσονται οι τράτες και τα σύνεργα των ψαράδων, τα οποία δίνουν και το παραδοσιακό χρώμα του οικισμού.

Στην ουσία πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής του νησιού, τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο από υπόσκαφα, ως επί το πλείστον, καταλύματα όπου οι ψαράδες της περιοχής αποθήκευαν τις βάρκες τους για να προστατευτούν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και να ξεχειμωνιάσουν. Στο κάτω τμήμα αποθήκευαν τις βάρκες και στον επάνω όροφο είχε διαμορφωθεί το εκάστοτε σπίτι του βαρκάρη.

Εκτός από τα σύρματα, όμως, ο οικισμός ξεχωρίζει και για ακόμη ένα χαρακτηριστικό του, το  οποίο σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο. Ο λόγος για το σεληνιακό τοπίο στη δεξιά πλευρά του οικισμού που σίγουρα συναρπάζει. Επίσης, τα Μανδράκια διαθέτουν ακόμη μία παραλία στην ανατολική πλευρά τους, ονόματι Γερανιά, με αλμυρίκια που προσφέρουν την ανακουφιστική τους σκιά στους λουόμενους.

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας