Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

27 Μαΐου, 2024 19:53

Search
Close this search box.

Με τον ανάδοχο του έργου για το νέο Δημαρχείο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης – Εξετάσθηκαν τρόποι συνέχισης της κατασκευής του

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Στόχος της συνάντησης ήταν, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, να διερευνηθούν οι προθέσεις του αναδόχου και να συζητηθούν όλες οι πιθανές λύσεις, προκειμένου το έργο να μην εγκαταλειφθεί.

Κατά τη συνάντηση, όπως ανέφερε, συζητήθηκαν κάποιες προτάσεις από την πλευρά του αναδόχου, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος. Για το θέμα της κατασκευής του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, που κινδυνεύει να  μην κατασκευασθεί, λόγο έλλειψης χρηματοδότησης, ο δήμαρχος της Πόλης Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε  τα εξής: «Το ζήτημα «απαιτεί» συναίνεση. Μαζί με την Περιφέρεια, θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες προκειμένου να μην εγκαταλειφθεί το έργο». Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας αλλά και  η κριτική που είχαμε ασκήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, ότι υπάρχει σοβαρό χρηματοδοτικό κενό στο έργο και ότι ο εργολάβος είναι πολύ κοντά στο να το εγκαταλείψει.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η νέα δημοτική αρχή στην ανεύρεση μίας βιώσιμης λύσης για το έργο του νέου Δημαρχείου, με δεδομένο ότι στις 21 Απριλίου που λήγει η σχετική σύμβαση υπάρχει κίνδυνος εγκατάλειψης του έργου, ο  Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον ανάδοχο.

Παράλληλα με δεδομένο ότι ο Δήμος δεν έχει κάποια εκτελεστική αρμοδιότητα στο έργο καθώς χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, ο κ. Μυλωνάκης έχει ήδη ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά για την υπάρχουσα κατάσταση και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία μαζί του, προκειμένου να βρεθεί από κοινού, μία βιώσιμη λύση.

Στόχος της συνάντησης ήταν, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, να διερευνηθούν οι προθέσεις του αναδόχου και να συζητηθούν όλες οι πιθανές λύσεις, προκειμένου το έργο να μην εγκαταλειφθεί.

Κατά τη συνάντηση, όπως ανέφερε, συζητήθηκαν κάποιες προτάσεις από την πλευρά του αναδόχου, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος, ωστόσο διατύπωσε το σοβαρό προβληματισμό του τονίζοντας :Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας αλλά και  η κριτική που είχαμε ασκήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, ότι υπάρχει σοβαρό χρηματοδοτικό κενό στο έργο και ότι ο εργολάβος είναι πολύ κοντά στο να το εγκαταλείψει. Ωστόσο θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες προκειμένου να μην μείνει άλλη μία τρύπα στο κέντρο της πόλης, γι’ αυτό και θα είμαστε συνεχώς σε ανοικτή γραμμή με την Περιφέρεια, με στόχο να βρεθεί λύση.

Ο κ. Μυλωνάκης αφού επισήμανε πως σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα για την πόλη «πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και να προχωράμε με συναίνεση», τόνισε πως έχει ήδη ζητήσει από τον ανάδοχο να επισκεφθεί το έργο κλιμάκιο με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

 

 

 

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας