Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

27 Μαΐου, 2024 18:26

Search
Close this search box.

Ο Αρμόδιος Δρίκος, Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας. Κεντρικός Ομιλητής στο 1st Athens intelligent security hub για την Πολιτική Προστασία

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας στο 1st Athens intelligent security hub για την Πολιτική Προστασία και την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο πρόληψης προστασίας των δασών μας

Η τεχνολογική επανάσταση έχει ήδη ξεκινήσει και μπορεί να φανεί χρήσιμη τόσο στην Πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 παρευρέθηκε στο 1st Athens intelligent security hub της AA Alarm, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο.

Τα θέματα συζήτησης αφορούσαν τις αναδυόμενες τάσεις και τα σύγχρονα μέσα στην τεχνολογία συστημάτων ασφαλείας με ολοκληρωμένες προτάσεις σε όλους τους τομείς εφαρμογής Πράσινης & Έξυπνης λύσης για πόλεις,  Πολιτική Προστασία, φυσικές καταστροφές, κ.α. Επιπλέον, σχετικά με ζητήματα πρόληψης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, συζητήθηκαν καινοτόμες λύσεις τεχνολογίας με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό, την άμεση ειδοποίηση και την αυτόματη αποτροπή συμβάντων.

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Ψυχίατρος κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Στην ομιλία του επεσήμανε: «Οι πόλεις που πρωτοπορούν είναι αυτές που σχεδιάζουν και υλοποιούν καινοτομίες βλέποντας το μέλλον, χωρίς παρωπίδες, και συμπεριλαμβάνοντας όλες τις κοινωνικές ομάδες των πολιτών».

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές της ημερίδας και στην ομιλία του τόνισε ότι δεν υπήρχε κάποια πρόβλεψη αξιοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ενώ επεσήμανε την σπουδαιότητα ενός νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος  που στήνεται, το Πρόγραμμα «Αιγίς» όπου μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα υπάρχει πρόβλεψη για προμήθεια σε μηχανές πυρόσβεσης, ελικόπτερα και drones όπου ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας μπορεί να χρηματοδοθεί μέσα από το Πρόγραμμα «Αιγίς» σε Προγράμματα Πρόληψης και αντιμετώπισης συνεπειών τόσο πυρκαγιών όσο και άλλως φυσικών καταστροφών που προέρχονται από πλημμύρες, χιόνια, σεισμό κλπ.

Το panel των ομιλητών αποτελούταν από Δημάρχους της Αττικής καθώς και επιστημονικούς συνεργάτες Πανεπιστημίων, ειδικούς σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας